Pokliči me na 01 232 16 55
Nakup nad 60 € nagradimo z brezplačno dostavo.
Obiščite nas v naši trgovini: Komenskega ulica 44, 1000 Ljubljana.
OrCa, cruelty free trgovina

BREZPLAČNO SPLETNO PREDAVANJE (WEBINAR)

VNETJA MEHURJA IN UROGENITALNEGA PREDELA ali
KAKO OKREPIMO LEDVICE PO TRADICIONALNI KITAJSKI MEDICINI

• KJE SE SKRIVAJO VZROKI PONAVLJAJOČIH SE VNETIJ MEHURJA IN KAKO JIH ODPRAVITI PO NARAVNI POTI?

• Čas zime je čas ledvic po tradicionalni kitajski medicini; kaj to pomeni in kako si pomagati?

Četrtek, 10. februar ob 19.00

Kaj storiti, ko teče in peče?

Vnetja mehurja so lahko res nadležna, in so pogosta težava žensk. Obolenje ni samo moteče, ampak zelo boleče, poleg tega pa kaj hitro postane kronično. Posledično je vsakič potrebno antibiotično zdravljenje, in še preden se dobro zavemo, se znajdemo v začaranem krogu pretirane uporabe antibiotičnih sredstev, na katera bakterije dokaj hitro razvijejo odpornost. Vnetja ne moremo več zaustaviti dovolj učinkovito, škoda, ki jo je antibiotik povzročil črevesju in posledično imunskemu sistemu, pa je velika, zaradi česar je možnost ponovitve vnetja toliko večja.

KJE SE SKRIVAJO VZROKI?

V tradicionalni kitajski medicini, so z mehurjem v najtesnejšem odnosu ledvice. Predstavljajo najpomembnejši organ, ki skladišči našo življenjsko energijo. Ledvice so vrata življenja, ki z energijo oskrbujejo celo vrsto drugih sistemov: žleze z notranjim izločanjem, ušesa, kosti, zobe in reproduktivne organe. Ledvice so organ pomlajevanja, dobrega počutja in prenove, povezane so tudi s plodnostjo in z ustvarjalnostjo, zato je dober biopotencial ledvic nadvse pomemben za naše počutje in trdno zdravje vsega telesa. Zato je, kadar želimo odpraviti kronična vnetja mehurja in urogenitalnega predela ključno, da okrepimo energetski biopotencial ledvic.

SIMPTOMI NEURAVNOVEŠENIH LEDVIC IN MEHURJA SO:

OKREPITE LEDVICE IN HVALEŽEN VAM BO MEHUR

#1 LEDVICE SO PO TRADICIONALNI KITAJSKI MEDICINI NAJPOMEMBNEJŠI ORGAN, KI SKLADIŠČI ŽIVLJENJSKO ENERGIJO

Povezava med ledvicami in mehurjem je nesporna tudi v tradicionalni kitajski medicini (TKM). Medtem ko ledvice uvrščamo med tako imenovane organe zang, mehur spada med organe fu, ki so podrejeni organom zang. Če želimo okrepiti organ fu (mehur), moramo okrepiti tudi organ zang (ledvice), zato vedno, ko krepimo mehur, krepimo tudi in najprej ledvice.

#2 BIOPOTENCIAL LEDVIC JE NAJMOČNEJŠI MED 15:00 in 17:00 URO

Biopotencial ledvic je največji med 17. in 19. uro, najboljši čas mehurja pa je med 15. in 17. uro. Kaj početi v tem času, da maksimalno okrepite mehur in ledvice? Kako se počutite v tem delu dneva in kaj to govori o stanju vašega mehurja in ledvic?

#3 LEDVICE IN MEHUR SO TESNO POVEZANE S ČUSTVI STRAHU IN TESNOBE

Ledvični biopotencial najbolj slabita depresija in strah. Velik – nemara celo ključen – vpliv na ledvice imajo tudi naše misli. Kako svoje misli in skrbi vzeti pod drobnogled in kaj storiti, da se umirite in jih za trenutek odložite?

#4 DOBRA ČREVESNA FLORA JE KLJUČNA

Klasične naravne postopke pri urogenitalnih vnetjih večinoma poznamo: tople obloge, uživanje velikih količin vode, pitje brusničnega čaja ali soka, uživanje nesladkanih brusnic. Ključno, vendar manj znano je, da je treba poskrbeti za zdravo ravnovesje dobrih črevesnih bakterij. Kako poskrbeti za ravnovesje dobrih bakterij v črevesju? Kako so le te povezane z ledvicami in kako izgleda ustrezna probiotična terapija, ki preprečuje patogenim bakterijam, da se vežejo, razmnožujejo in kolonizirajo. To pa zmanjša tudi vnetja mehurja.

NA PREDSTAVITVI BOMO ODGOVORILI NA NASLEDNJA VPRAŠANJA:

PREDAVAM DIANA VLAHINIČ
študentka naturopatije ter certificirana svetovalka
tradicionalne kitajske medicine

IZPOLNITE OBRAZEC, ZA DOSTOP DO POSNETKA

Vpišite svoje podatke (ime in email), na katerega želite prejeti dostop do posnetka webinarja. Brezplačno!

Košarica
Call Now Button