Pokliči me na 01 232 16 55
Nakup nad 60 € nagradimo z brezplačno dostavo.
Obiščite nas v naši trgovini: Komenskega ulica 44, 1000 Ljubljana.
OrCa, cruelty free trgovina

BREZPLAČEN POSNETEK SPLETNEGA PREDAVANJA

"KAKO OKREPITI IMUNSKI SISTEM IN ČREVESJE - NAŠE DRUGE MOŽGANE"

• NAJBOLJ POPULARNO PREDAVANJE, KI SEM GA 2 LETI IZVAJALA PO CELI SLOVENIJI •

SEZONO PREDAVANJ ZAČENJAM S PREDAVANJEM O ČREVESJU

Že Hipokrat je rekel, da imajo "vse bolezni svoj začetek v črevesju". In danes vemo, kako zelo prav je imel, kljub temu, da je ta stavek izrekel že leta 400 pred našim štetjem! V naši mikrobioti se namreč nahaja sedež našega imunskega sistema, zato, če želimo biti prihajajočo pomlad zdravi, je zdaj skrajni čas, da poskrbimo tudi za naše, še vedno vse prevečkrat pozabljeno, črevesje 🙂

NA PREDSTAVITVI BOMO SPREGOVORILI O RAZLIČNIH VIDIKIH KREPITVE ČREVESJA IN NAŠEGA ZDRAVJA:

PREDAVAM DIANA VLAHINIČ
študentka naturopatije ter certificirana svetovalka
tradicionalne kitajske medicine

• SPLETNO PREDAVANJE (WEBINAR) •

BREZPLAČEN OGLED IZ DOMAČEGA NASLONJAČA

ZDRAVO ČREVESJE ZA ZDRAVO TELO

Že antični zdravilci so se zavedali izjemnega pomena črevesja za naše zdravje. Ko je prišla oseba k njim po pomoč, so jo najprej vprašali »Kako odvajate blato?«, saj so vedeli, da če črevesje ne izloča strupov dovolj učinkovito, to vodi v avtointoksikacijo telesa in posledično v bolno telo.

Če želimo biti zdravi, moramo imeti zdravo črevesje in zdravo sestavo črevesne mikrobiote (z drugimi besedami, pravilno razmerje bakterij v našem črevesju). Zakaj je zdravje črevesja pravzaprav tako zelo pomembno? Razlogov je več.

#1 V ČREVESJU JE SEDEŽ IMUNSKEGA SISTEMA

Tukaj se nahaja med 60 – 80% celic imunskega sistema. Če torej krepimo in skrbimo za zdravje črevesja, krepimo sedež imunskega sistema. Ključno pri tem je, da poskrbimo, da je v črevesju pravilno razmerje dobrih, nevtralnih in patogenih bakterij. Zdravo razmerje, ki ga imenujemo evbioza, predstavlja tako približno 80% bakterij, ki so nevtralne, 15% bakterij, ki so dobre in približno 5% bakterij, ki so patogene in skrbijo, da je naš imunski sistem dobro natreniran in vedno v pripravljenosti.

#2 V ČREVESJU POTEKA ABSORBCIJA HRANIL

Črevesje pa opravlja tudi številne druge funkcije v našem telesu. Omogoča absorbcijo hranil, ki jih naše telo nujno potrebuje. Če naše črevesje ne deluje optimalno, je tudi absorbcija hranil motena in naše telo lahko preide v stanja različnih deficitov hranil; primanjkovati nam lahko začnejo določeni vitamini, minerali, antioksidanti in druga esencialna hranila.

#3 ČREVESJE PREDSTAVLJA ZAŠČITO PRED ZUNANJIM SVETOM

Ko preko ust v naše telo vstopita hrana in pijača in po prebavni cevi nadaljujeta svojo pot, še vedno nista del nas. Naše črevesje je tisto, ki nato loči, kaj se bo v naše telo absorbiralo in postalo del nas in kaj za nas nima nobene vrednosti ali nam lahko celo škodi in se bo zato iz telesa izločilo. Če črevesna bariera ni dovolj močna in postane propustna, se bodo preko črevesne sluznice lahko v naše telo absorbirale tudi snovi, ki nam lahko škodijo; različni toksini, težke kovine, nepredelane molekule hrane ... ki bodo močno vzdražile imunski sistem, ga obremenile in povzročale številne težave, ki lahko vodijo v bolezenska stanja.

• SPLETNO PREDAVANJE (WEBINAR) •

BREZPLAČEN OGLED IZ DOMAČEGA NASLONJAČA

Spoznajte črevesje, njegovo delovanje in pravilno skrb za dobro prebavo. Opremljeni z znanjem, ki ga boste prejeli na webinarju, boste znali modro izbirati živila in dodatke, ki bodo vašo črevesno mikrobioto podpirali.

SPLETNO PREDAVANJE O čREVESJU

Vpišite svoje podatke (ime in email), s katerimi si želite rezervirati mesto. Spletno predavanje je brezplačno!

Košarica
Call Now Button