Nudi dnevno zaščito pred poškodbami prostih radikalov. Antioksidanta hranila (vključno z vitaminom C, selenom, cinkom in L-glutationom) prispevajo k zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Viridianova Acerola linija je nabor izdelkov s čistim sadnim izvlečkom vitamina C, certificirano ekološko in naravno bogato s tem esencialnim nutrientom. Ker vsebujejo 30x več vitamina C kot pomaranče, veljajo jagode acerole za enega najbogatejših in potentnih virov vitamina C, idealne za podporo imunskemu sistemu.
Brahmi je dobro poznano ajurvedsko zelišče, ki je doseglo svetovni sloves kot zelišče, ki pomaga ohranjati dober spomin in zbranost.
Do dobrega počutja s sirupom izvlečka črnega bezga z vitaminom C.
Ta sirup je zasnovan tako, da zagotavlja podporo imunskega sistema cele družine. Vsebujejo aktivne sestavine oligo-proantocijanidinov (OPC), ki so standardizirane za zagotavljanje konsistentnega terapevtskega odmerka.
Zelo učinkovita, visoko absorbcijska patentirana oblika vitamina C. Ester-C je pH nevtralna različica vitamina C, v kateri je vitamin C puferiran, da je bolj nežen do želodca, še posebej, če ga uživamo v večjih količinah. Ester-C se absorbira hitreje.
Najboljša mešanica zelenja je naravna formula alkalnih superživil, fitonutrientov, antioksidatnov, ki imajo skupaj z vitaminom C in cinkom, sinergistični, očiščevalni in blagodejni učinek na naš prebavni in imunski sistem telesa.
Amla, znana tudi kot Indijska kosmulja, je kisel sadež, ki izhaja iz Indije in uspeva v vlažnih, gričevnatih območjih v jeseni. V ajurvedi se sok amle uporablja za vzpostavitev ravnovesja v telesu in uravnavanje vseh treh energij (dosha) – vata, pita in kapha. Sok amle velja za božanski sadež zaradi izjemno širokega spektra delovanja. Zaradi izjemno visoke vsebnosti vitamina C je sok amle izjemno koristen – vsebuje kar dvajsetkrat več vitamina C kot pomaranča!
Pripomore pri razstrupljanju telesa, deluje antibakterijsko, antivirusno in nudi pomoč pri odpravljanju glivičnih obolenj. Močno se priporoča tistim, ki imajo probleme s kandido.
Pripomore pri razstrupljanju telesa, deluje antibakterijsko, antivirusno in nudi pomoč pri odpravljanju glivičnih obolenj. Močno se priporoča tistim, ki imajo probleme s kandido.
Za raznolike zdravilne učinke v tem izvlečku so zaslužni grozdni polifenoli. Vse več raziskav potrjuje antikancerogeno delovanje grozdnih pešk.
Prikazovanje 1–12 od 27 rezultatov
Kaj so antioksidanti in zakaj so pomembni?
Antioksidanti so snovi, ki zavirajo oksidacijske procese, kjer se na molekule veže kisik. S tem nastajajo prosti radikali, ki človeškemu telesu škodijo. Pospešujejo staranje kože, slabijo imunski sistem, in zmanjšujejo telesno sposobnost, predstavljajo pa tudi tveganje za razvoj rakavih obolenj ter bolezni srca in ožilja. Antioksidanti se vežejo na proste radikale in tako preprečijo vezavo le-teh s kisikom ali škodljivimi snovmi. So ključni za pravilno delovanje celic. Najpomembnejši antioksidanti so betakaroten (vitamin A), vitamin C, vitamin E, cink in selen.
Antioksidanti ohranjajo zdravo kožo, krepijo imunski sistem, preprečujejo odmiranje celic, nadzirajo količino sladkorja v krvi in preprečujejo njeno zgoščevanje, ščitijo jetra, ter zmanjšujejo škodljivo delovanje onesnaženega okolja.
Antioksidante telo pridobi z raznoliko prehrano; večje količine vitamina A so na primer v korenju, paradižniku, jajcih in mleku, vitamin C v borovnicah, agrumih, in sadju nasploh, pa tudi v peteršilju, cvetači, papriki. Vitamin E se najde v rastlinskih oljih, oreščkih, žitih in stročnicah, cink pretežno v hrani živalskega izvora, selen pa v ribah, morskih sadežih in mesu.
Antioksidante lahko vnašamo tudi z uživanjem prehranskih dopolnil, le-ta se delijo na sintetizirane in pridobljene iz naravnih izvlečkov. Priporočeno jih je uživati ob zdravstvenih težavah, ki onemogočajo uživanje zadostnih količin antioksidantov iz hrane.
Pred prostimi radikali se ne moremo zaščititi popolnoma, saj nastajajo kot posledica izpostavljenosti organizma onesnaženemu zraku, sevanju, UV svetlobi, in stresu, lahko pa s pravilno prehrano telesu zagotovimo zadostne količine antioksidantov.