Moxa paketek (5 cigar/palčk)

7,90 

Moxa terapija predstavlja pomemben del tradicionalne kitajske medicine, ki s pomočjo sežiganja zelišč olajša in pospeši zdravljenje. Osnovni namen moxa terapije je odpravljanje deficita (pomanjkanja) energije yang v telesu.

[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_width=”105″ thumbnail_height=”105″ template=”default”]

Moxa – zelišče, ki odpravi 100 bolezni.

Moxa terapija predstavlja pomemben del tradicionalne kitajske medicine, ki s pomočjo sežiganja zelišč olajša in pospeši zdravljenje. Osnovni namen moxa terapije je odpravljanje deficita (pomanjkanja) energije yang v telesu.

 

Energija yang vpliva na gibanje in toploto telesa. Njeno pomanjkanje se kaže kot občutek mraza v rokah in nogah. V starih kitajskih spisih piše: “Rastlino ai ye (moxa) uporabljamo v majhnih količinah, te majhne količine ustvarijo velike količine intenzivne toplote.” Tako se 12 poglavitnih meridianov odpre, energija se uravnoteži, hlad, vlaga in toksini zapustijo telo. Pravijo ji tudi zelišče, ki odpravlja 100 bolezni, saj ob vstopu v telo odpre meridiane in tako zdravi.

 

Kako, kdaj in zakaj moxati, pa preberite na našem blogu!

Pri moxa terapiji se uporabljajo zdravilne zeliščne paličice, s katerimi se grejejo akupresurne točke na določenem ali na poškodovanem delu telesa. Na ta način se greje meridiane, kar vpliva na boljši pretok krvi, energije Qi in izboljša se splošno zdravje. Z moxa terapijo se podaljšuje učinek tui-na masaže ali mikromasaže in pretoka energije po meridijanih, ki jih je terapevt z masažo odprl.+ učinki zdravljena.

14 mnenj za Moxa paketek (5 cigar/palčk)

 1. Jassna Lapuh

  Sem jo kupila iz radovednosti in jo prakticiram na popku, pozimi, ker me vedno zebe v noge. Zelo prijetno toplo, poživi meridiane in enostavno za uporabo. Priporočam.
  J.

 2. Vanja Celin

  Za nakup moxe sem se odločila zaradi njene vsestranske učinkovitosti in odpravljanja sluzi, ki je predvsem pozimi šibka točka marsikoga. Poleg tega sem želela tudi omiliti težave z vnetjem debelega črevesa. Po nekajkratni uporabi sem občutila izboljšanje, telo se je ogrelo, mrzla stopala so bila občutno toplejša. V mrzlih mesecih ima mnogo koristnih učinkov.

 3. Aneja Gregorič

  Izdelek, ki se ga kar težko dobi, vsaj v Sloveniji… Zase lahko povem, da ne učinkuje takoj po prvi uporabi, zato sem morala postopek večkrat ponoviti, je pa že pri prvi uporabi občutek gretja telesa(tudi poleti)zelo prijeten. V škatli je 5 palčk, ki so še posebej zapakirane, eno palčko pa osebno porabim za približno 3x. Vsem, ki jo boste prav tako po večkrat uporabili pa svetujem, da po uporabi ne odvržete ovitka in ostanek palčke spet zapakirate in zalepite, da ne pride do nje vlaga. V škatli dobite tudi krajša navodila v angleščini ter skico najbolj pogosto uporabljenih akupunkturnih točk. Izdelek je popolnoma naraven (pelin…), kar je super, pa še ne kadi se, zato jo komot uporabljate v zaprtem prostoru. Vsekakor vredno nakupa, še bolj pa uporabe!

 4. Daša Lakner

  Priporočam! Podpira delovanje organov in segreva telo na izredno blagodejen način!

 5. Nika Širca

  priporočam vsem, ki imate probleme z želodcem in prebavo.

 6. Barbara Žlaus

  Moxa je zelo dobra stvar, če imaš težave z zasluzenostjo v telesu, ki lahko povzroči ne malo takih in drugačnih težav. Ta moxa je brezdimna in jo lahka brez težav uporabljam v zaprtem prostoru. Za moj okus ima tudi prijeten in sproščajoč vonj. Moxanje ob večernih urah prijetno sprosti telo in očisti glavo odvečnih misli ter rahlo uspava. Priporočam, da si zraven kupite še ugaševalnik za lažje ugašanje, saj se moxa zelo segreje.

 7. JOŽICA POTOKAR

  MOXO SEM KUPILA PO PRIPOROČILU G. ERIKE BRAJNIK. KER HČERKA OBISKUJE GIMNAZIJO POLJANE, MI JO JE KUPILA V ORCI. UPORABLJAM JO OB LUNINIH MENAH. UPORABNA JE ZA VSE BOLEZNI, SAJ SEGREVA ORGANIZEM, KJER JE POTREBA IN TAKO VZPOSTAVI RAVNOTEŽJE V OGANIZMU.

 8. Laura Gričar Adamič

  Moxa je v našem domu v še posebej v jesenskem in zimskem času nepogrešljiva. Takojšnjega izboljšanja v času prehlada sicer ni,je potrebno vztrajati nekaj dni zapored,je pa krasen občutek med samim moxanjem,ko se določen predel pregreje,zato se moxanja pri nas ne brani prav nihče.

 9. klavdija lomovšek

  moxo uporabljava oba s partnerjem že zelo dolgo, pozna jo tudi ostala družina tako da terapija z moxo deluje preverjeno iz prve roke in smo nad njo vsi navdušeni:)

 10. Mojca Hrvatin

  Odlično razsluzuje pljuča in sinuse. Všeč mi je, ker ni dima in je brez vonja.

 11. Saša Marija Ratnik

  Odkar sem spoznala moxo, jo imam skoz na zalogi – ali za sproščanje in razvajanje ali za zdravljenje. Priporočam!

 12. ŠPELA BUŽINEL

  Pred kratkim sem prvič kupila mokso, ker me pogosto zebe in zaradi težav z neurejeno menstruacijo. Sicer se ta še ni pojavila, ampak moram reči, da je občutek gretja zelo prijeten. Upam na najboljše in se oglasim, ko bodo rezultati vidni.:)

 13. mateja mali

  Moxo uporabljam ze dalj casa. Sploh je dobrodosla v teh dneh,ko je zunaj veliko vlage.dobro vpliva na celo telo. In z veseljem se moxa cela druzina.

 14. Yvonne Knap

  Super moxa brez dima in vonja! Moxo sem kupila prvič, vendar jo bom vsaj čez zimo nabavila večkrat. Učinki so vidni že po prvi terapiji, počutila sem se lažjo, prijetno ogreto, prečiščeno 🙂

Podaj mnenje

Trgovina OrCa

MOJE ZAGOTOVILO TEBI

V Orci verjamemo, da se nega kože in lepota ne izključujeta z etičnim ravnavnjem do okolja, živali in ljudi. Ob tem pa ne želimo sprejemati kompromisov v delovanju in učinkovitosti naravne in dekorativne kozmetike.

Popolnoma vsi produkti, ki jih najdeš na naših spletnih poličkah in fizični trgovini OrCa so 100% naravni, etični, učinkoviti. Za njimi stojim 100%, saj jih tudi sama uporabljam in ti dajem besedo, da bo tvoja koža z njimi lepša, mladostnejša in bolj čista, ob tem pa ne bo trpelo nobeno življenje.

Diana Vlahinič

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.