hurraw-plantcolor-nr-3-orca-naravna-kozmetika
hurraw-plantcolor-nr-3-orca-naravna-kozmetika
hurraw-plantcolor-nr-3-orca-naravna-kozmetika
hurraw-plantcolor-nr-3-orca-naravna-kozmetika
hurraw-plantcolor-nr-3-orca-naravna-kozmetika

HURRAW! PLANTCOLOR No. 3, obarvani balzam za ustnice

PLANTCOLOR™, 100% rastlinsko barvo za ustnice! Temnejši od naših priljubljenih obarvanih odtenkov balzamov za ustnice z debelejšo in dolgotrajnejšo obstojno prevleko.

Brezplačna dostava

Nakup nad 60€ nagradimo z brezplačno dostavo.

10,99 

V svoje vrste lepo pozdravljamo… PLANTCOLOR™ . . . 100% rastlinsko barvo za ustnice!

  • Brez čebeljega voska, brez kariteja, brez soje, brez palmovega olja.
  • 70 % certificiranih ekoloških sestavin, 100% naravno.
  • Certifikat Ecocert COSMOS – 100 % naravno poreklo.

Naši novi pigmenti PLANTCOLOR™ izvirajo iz korenin: rdeče pese, redkvice in vijoličnega krompirja. O lepoti antocianinov in betalainov smo že govorili v naših svetlejših obarvanih balzamih za ustnice, zato smo zelo veseli, da jih lahko ponovno izpostavimo v teh netoksičnih barvah za ustnice s 100% rastlinsko osnovo.

Kot si lahko predstavljate, je postopek pridobivanja pigmentov iz rastlin dolgotrajen in dragocen proces.

Tako kot večina naših sestavin so tudi te korenine rasle na močnem soncu, se namakale v dežju, opraševale so jih žuželke, preživele so celotno rastno sezono, nato pa jim je veliko človeških rok pomagalo dokončati njihovo barvno usodo. V enem dnevu po obiranju se sokovi korenin ekstrahirajo, razpršijo na nosilno sredstvo (maltodekstrin ali akacijev gumi), posušijo in drobno zmeljejo. Preizkusijo jih glede čistosti, nato pa nam jih pošljejo, da jih zmešamo v naše (vaše) balzame.

100 % PLANTCOLOR™ = brez železovih oksidov (kovine), brez karmina (iz košeniljk), sintetičnih barvil in nafte.

Zavedajte se, da rastline dobesedno nanašate na ustnice in da boste ob tem začutili njen naravni okus in vonj. Rahlo smo jih odišavili s češnjo, pomarančo in vaniljo ter dodali malo sladkosti iz organske stevie. Trpkost je posledica citronske kisline, ki se uporablja za ohranjanje pigmentov, in seveda, tako kot vsi naši balzami, so tudi ti polni ekološkega kakava, kokosa in ekološkega svetlinovega olja, pridelanega v Montani.

Sestava