HURRAW!-neodisavljen-BALMUNDER-deodorant-orca-naravna-kozmetika
HURRAW!-neodisavljen-BALMUNDER-deodorant-orca-naravna-kozmetika
HURRAW!-neodisavljen-BALMUNDER-deodorant-orca-naravna-kozmetika
HURRAW!-neodisavljen-BALMUNDER-deodorant-orca-naravna-kozmetika

HURRAW! Neodišavljen BALMUNDER deodorant

BALMUNDER™ je deodorant. Deodoranti preprosto zmanjšajo število bakterij in s tem zmanjšajo neprijeten vonj.

Brezplačna dostava

Nakup nad 60€ nagradimo z brezplačno dostavo.

13,99 

 • Brez čebeljega voska, brez kariteja, brez soje, brez palmovega olja.
 • 75 % ekoloških sestavin (brez vode in mineralov), 100% NARAVNO.
 • Certifikat Ecocert COSMOS – 100 % naravno poreklo.

Večina “naravnih” deodorantov uporablja težko, ne preveč mastno podlago, kot je npr:

 • kaprilni/kaprinski trigliceridi (palmovi)
 • propilenglikol (petrolej)
 • propanediol (GSO koruza)
 • hidrogenirano rastlinsko olje (soja)
 • karitejevo maslo (lateks/rafinirano)

…z minerali, solmi, kislinami, zelišči, eteričnimi olji, alkoholi itd.

Hurraw! – mi to počnemo drugače.

Soli in minerale kakovosti USP puferiziramo, kar je pomemben korak, ki ga drugi preskočijo. Ti so emulgirani v ekološkem kokosovem in kakavovem maslu. Dodamo preverjene blažilne snovi za kožo: aloe vero, oves in kaolin, da nastane nemastna, nežna, vlažilna krema v obliki balzama, ki deluje.

 • Dolgotrajno!
 • Brez mastnega filma!
 • Tuba, ki jo je mogoče 100 % reciklirati!

Informacije o znoju in vonju:

Znoj nima neprijetnega vonja.

To je večinoma voda, malo soli in majhne količine drugih telesnih odpadkov. Na milijone ekrinih žlez, ki so razporejene po vsem telesu, se znoji, da vzdržuje notranjo telesno temperaturo.

V predelu “jamic in koščkov” so prisotne različne znojnice; imenujemo jih apokrine žleze. Te žleze izločajo bolj mlečen znoj, ki ima drugačno sestavo, in sicer maščobe in beljakovine. Apokrine žleze se nahajajo na “poraščenih” delih telesa in izločajo neposredno na lasne mešičke.

Bakterije živijo na vaši koži. V naših telesih in na njih jih je na miljarde. Bakterije, ki živijo v “travnatih” delih, se rade hranijo z bogatim znojem apokrinih žlez. “Ostanki”, ki so nastali pri pojedini bakterij, so tisto, kar povezujemo s telesnim vonjem. Telesni vonj se obravnava kot nekaj slabega, kar je nekoliko žalostno, saj je normalno, da je prisoten. Pravzaprav je glavni namen apokrinih žlez, da vam dajo značilen vonj.

Deodoranti preprosto zmanjšajo število bakterij. Zaradi zmanjšanja števila bakterij, ki se prehranjujejo z apokrinim znojem, vonj ni več neprijeten.

Nasprotno pa antiperspiranti vplivajo le na to, da vaše ekrinske žleze ne izločajo znoja, kar v resnici ne naredi veliko koristnega, razen tega, da je koža bolj izsušena. Ker se bakterije hranijo z znojem apokrinih žlez pod pazduhami in ker antiperspiranti nič ne pomagajo pri zaviranju izločanja iz teh žlez hranilk, menimo, da je najbolje, da se znojite!

Uporaba

Na konico prsta nanesite majhno količino v velikosti graha, jo razmažite med konico drugega prsta in nanesite na predel pod pazduho (ali drug predel). Nanesite po potrebi, običajno le enkrat na dan :). Ena tubica običajno zadostuje za približno 2 meseca.

 1. Odvijte pokrovček.
 2. Obrnite pokrovček in ga ponovno privijte na epruveto, da prebijete ovoj.
 3. Ponovno zaprite s katero koli stranjo pokrovčka.
 4. Nežno ga stisnite od spodaj navzgor.
 5. Po uporabi izdelka tubo zmečkajte ali zvijete! Pokrovček lahko reciklirate.

Sestava

Aluminij: V prizadevanjih za zmanjšanje količine plastike smo izbrali aluminij! Tubo je mogoče 100% reciklirati.

Ali aluminij prehaja v vsebino?

Ne. Težke kovine so povsod v našem okolju; v vodi, hrani, kuhinjski posodi itd. Toda bodite prepričani, da se aluminij ne izpira v naš BALMUNDER. Sodobne aluminijaste tube so bile večkrat preizkušene glede varnosti; so zelo varne in ne izločajo aluminija. Našo embalažo izdelujemo v Evropi, kjer se še vedno pogosto uporabljajo v izdelkih za osebno nego. V EU veljajo zelo visoki varnostni standardi za kozmetiko in njeno embalažo.

Pogosta vprašanja

Ali aluminij prehaja v balzam?
Ne. Težke kovine so povsod v našem okolju; v vodi, hrani, kuhinjski posodi itd. Toda bodite prepričani, da se aluminij ne izpira v naš BALMTOO. Sodobne aluminijaste tube so bile večkrat preizkušene glede varnosti; so zelo varne in ne izločajo aluminija. Našo embalažo izdelujemo v Evropi, kjer se še vedno pogosto uporabljajo v izdelkih za osebno nego. V EU veljajo zelo visoki varnostni standardi za kozmetiko in njeno embalažo.