Ekološko olje sezama, 100ml

Sezamovo olje se že tisočletja dolgo uporablja v Indiji in je izjemno cenjeno olje ajurvedske medicine – starodavnega indijskega zdravilnega sistema.

Brezplačna dostava

Nakup nad 60€ nagradimo z brezplačno dostavo.

12,95 

Sezamovo olje se že tisočletja dolgo uporablja v Indiji in je tudi izjemno cenjeno olje ajurvedske medicine – starodavnega indijskega zdravilnega sistema.

Olje sezamovih semen je izjemno bogato z vitaminom E, vitamini B kompleksa in minerali kalcija, magnezija in fosforja. Je naravno antibakterijsko olje, ki se pogosto uporablja pri različnih kožnih težavah, predvsem težavah z glivicami na koži in atletskim stopalom. Je naravno antivirusno in naravno protivnetno olje.

Sezamovo olje je močan antioksidant, bogat s polinenasičenimi maščobami in izjemen vir vitamina E in mineralov. Zaradi svojega okusa se zelo veliko uporablja v azijski kuhinji.

SVEŽE STISNJENO. Naša olja so vedno sveže stisnjena, iz svežih semen te sezone, da zagotovimo kvalitetno in učinkovitost. Fushi olje je pakirano v stekelničko, ki olje ščiti pred vročino, svetlobo, oksidacjo in vlago.

Ta steklenička svežega ekološkega Fushi sezamovega olja je narejena iz približno 400g presnih sezamovih semen.
 
 

Uporaba

Olje je primerno za uživanje in za zunanjo uporabo. Zaužijte 1-3 čajne žličke olja dnevno ali po navodilih zdravstvenega osebja. Polijete ga lahko tudi po solati ali dodate v smuti.

Za zunanjo uporabo vmasirajte olje na želena področja.

Sestava

Sesame Seed Oil (Sesamum indicum), Cold Pressed, Unrefined, Organic and Fair for Life Certified.