Ekološko olje dvoletnega svetlina, 100ml, Fushi

Hladno stisnjen, nerafiniran, ekološki. Izjemen za kožo in odličen kot nosilno olje v aromaterapiji.

Brezplačna dostava

Nakup nad 60€ nagradimo z brezplačno dostavo.

21,95 

Hladno stisnjen, nerafiniran, ekološki.

Olje dvoletnega svetlina je pridobljeno iz semena dvoletnega svetlina, Oenothera biennis. 

Ekološko olje dvoletnega svetlina ima mnoge blagodejne učinke na naše zdravje, še posebej je znan po svojem učinkovitem delovanju na hormonsko zdravje, ter na zdravje kože, las in kosti. Fushi ekološko olje dvoletnega svetlina je zelo bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami, ki služijo kot gradniki za celične membrane in raznolike hormonske snovi. Omega6 maščobne kisline naj bi regulirale hormone in imele koristne učinke na težave z aknami. Esencialne maščobne kisline so izjemno pomembne za naše zdravje, in ker jih naše telo ne more izdelati samo, jih moramo vnesti s prehrano. Omega6 maščobne kisline igrajo pomembno vlogo tudi pri delovanju možganskih funkcij, prav tako pri rasti in razvoju. Gama linolenska kislina (GLA) je maščobna kislina Omega6. Vsebnost GLA v olju dvoletnega svetlina je visoka in je najbolj znana po svoji vlogi zagotavljanja prehranske podpore za ženske s PMS-om (predmenstrualnim sindromom).

Fushi ekološko olje dvoletnega svetlina je tudi vir Omega3 maščobnih kislin, ki je primeren tudi za vegetarijance in vegane. Uživanje olja dvoletnega svetlina, kot vir omega3 maščobnih kislin, ima tudi okoljevarstveni in etični doprinos, saj z njegovim uživanjem ne prispevate k lovljenju in ogrožanju rib in drugih morskih prebivalcev, ki se lovijo za omega3 maščobne kisline. Fushi ekološko olje dvoletnega svetlina je vzgojeno v Veliki Britaniji in je naraven, bogat vir Omega3, ki prihaja iz obnovljivih in trajnostnih virov in ne iz lovljanja rib iz oceanov.

Fushi čisto, hladno stisnjeno olje dvoletnega svetlina je shranjeno in pakirano v neprozorne steklenice temne barve, ki olje ščitijo pred oksidacijo. Semena so sveže stisnjena, neposredno na kmetiji pri temperaturi 36 C za zagotavljanje maksimalne svežine in potentnosti. Pakirane so pod dušikom, kar pomeni, da je olje ohranjeno na primerni temperaturi in preprečuje, da bi le to postalo žarko. Fushi olje dvoletnega svetlina je za zagotavljanje svežine olja vedno narejeno v majhnih serijah. Fushi dvoletni svetlin je visoke kvalitete, kar se občuti tudi v samem okusu olja in to je izjemnega pomena. Olje ima gladko, kremasto in mehko strukturo in oreščkast okus.

SVEŽE STISNJENO. Naša olja so vedno sveže stisnjena, iz svežih semen te sezone, da zagotovimo kvalitetno in učinkovitost.

Ta sveža steklenička olja je bila narejena iz približno 500 g z zdravjem bogatih semen dvoletnega svetlina.

Sestava

Ekološko, hladno stisnjeno, nerafinirano olje dvoletnega svetlina.

1/2 čajne žličke olja dvoletnega svetlina je enakovredno 2500 mg, kar zagotavlja 250 mg GLA.

Za zagotavljanje maksimalne svežine je najbolje, da olje porabite v 6 tednih od odprtja. Lahko ga imate v hladilniku, da zagotovite svežino olja dlje časa. Bolj pomembno pa je, da olje hranite stran od direktne sončne svetlobe, v hladnem in temnem prostoru. Po odprtju stekleničko vedno dobro zaprite, da preprečite oksidacijo.