Balzam za ustnice, Vata (4.3 g), Hurraw!

Odlični, naravni, organski, presni in veganski balzami za ustnice iz pravične (fair trade) trgovine! Super nežni, gladki, ne lepljivi, ne svetleči, ne presladki, brez pretiranega vonja, ne zrnati in doolgoobstojni 🙂 Vse to so naši Hurraw! balzami za ustnice!

Brezplačna dostava

Nakup nad 60€ nagradimo z brezplačno dostavo.

5,50 

Odlični, naravni, organski, presni in veganski balzami za ustnice iz pravične (fair trade) trgovine! Super nežni, gladki, ne lepljivi, ne svetleči, ne presladki, brez pretiranega vonja, ne zrnati in doolgoobstojni 🙂 Vse to so naši Hurraw! balzami za ustnice!

Vedno smo na lovu za novimi dišečimi in ekstremno negovalnimi kombinacijami sestavin (zaradi katerih včasih ponoči tudi ne spimo, saj tako zelo radi delamo to, kar delamo :)). Po razmišljanju in plavanju v morju idej, smo se odločili za večji podvig: ustvarili smo balzame za ustnice, ki temeljijo na ajurvedskih izročilih in so primerni za različne doše. *Ajurveda, kaj?* Doša, kdo?* , se boste vprašali. 🙂 Pri Hurraw-u smo neznansko veseli, saj imamo v svojih vrstah nekoga, ki je pravi ajurvedski poznavalec. Tako se je iz številnih neprespanih noči in neutrudnih dni, rodil naš prvi mali ajurvedski balzam.

V ajurvedskih balzamih smo združili bogato sezamovo olje, v katerem smo macerirali zelišča, sadeže in korenine, ki ustrezajo vsaki posamezni Doši. Vse skupaj smo raztopili v našem kremastem, deviškem kokosovem olju, kakavovem maslu in ricinusovem olju ter dodali čista, sveža, 100% ekološka eterična olja za dolg občutek svežine in čisto unikatnost. 🙂

 

VATA BALM

Infuzija korena ashwagandhe. Pomirjujoč vonj mandljev začinijo nežne note kardamoma, z vrtnicami, ki prizemljijo.

Vata Doša: suh, hiter, mrzlo, svetlo, subtilno.

Element: zrak (veter) & eter (prostor)

Vzbuja: intuicijo, kreativnost, domišljijo, spontanost

Čustva: anksioznost, skrb, dvom, strah

Vato umirja: sladko, zemeljsko, toplo

* Ajurveda je tradicionalna indijska medicina. Po Ajurvedi poznamo tri Doše: Vato (zrak&eter), Pitto (ogenj&voda) in Kapho (voda&zemlja). Te elementarne sile se manifestirajo v človekovem umu in fizičnih karakteristikah. Unikatna kombinacija vseh treh Doš je značilna za vsakogar.

Uporaba

Nanesite na ustnice in … uživajte! 🙂

Sestava

*Sesamum indicum (sesame) seed oil, **Cocos nucifera (coconut) oil, *Euphorbia cerifera (candelilla) wax, **Theobroma cacao (cocoa) seed butter, *Ricinus communis (castor) seed oil,  Elettaria cardamomum (cardamom) seed oil, Rosa damascena (rose) flower oil, organic flavor, *Withania somnifera (ashwagandha) root powder, Tocopherols (vitamin e), Citral, Geraniol, Limonene, Linalool
*cold pressed / organic **raw & organic ***wildcrafted