12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Vegansko martinovo kosilo

Recept za mlince:

  • Iz moke, vode, malo olja in soli zamesiš voljno testo.
  • Oblikuješ majhne kroglice in jih sploščiš v “palačinkice”.
  • Na vroči (suhi) plošči jih na obeh straneh popečeš in zložiš na kupček.
  • Počakaš še, da se ohladijo.
  • Preden jih postrežeš, jih razlomiš na manjše kose in zaliješ z vrelo vodo (za zelo kratek čas).

Recept za fižolovo prilogo:

  • Rdeč in rjav fižol odcediš iz pločevinke in splakneš.
  • Na olju prepražiš veliko rdeče čebule, dodaš obe vrsti fižola in ob stalnem mešanju, pregreješ. Soliš, popraš po okusu. Po želji lahko dodaš tudi kapljico rdečega vina ali nekaj čilija (po želji in okusu:)).
  • Nekaj fižola lahko pretlačiš, nekaj pa naj ga ostane v kosih.

Recept za dušeno rdeče zelje:

  • Olupiš jabolko in ga naribaš.
  • Čebulo sesekljaš, zeljne liste pa narežeš na trakove in odstraniš glavne žile.
  • V kozici na olju prepražiš čebulo, da postekleni, nato dodaš žličko sladila po želji (slad kokosovih cvetov, odlično pa se obnese tudi agavin sirup) in zaliješ z vinom (kislina v vinu prepreči, da bi zelje med kuhanjem pomodrelo, obenem pa poskrbi za aromo). V posodo dodaš še zelje in muškatni orešček. Soliš po okusu, nato pa dodaš malo ekološke jušne osnove.
  • Zelje dušiš kakšne pol ure, 10 minut pred koncem pa mu dodaš še naribano jabolko.

Poleg pripravimo še kakšne domače polpete ali pa domače veganske klobasice (iz leče in kamuta, z dodatkom česna:).

Njam njam!


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.