12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Veganski krofi

Za krofe potrebuješ:

  • 7 dag rastlinske margarine
  • 20 dag javorjevega sirupa
  • 2 dl ovsenega mleka
  • 2 čajni žlički suhega kvasa
  • 50 dag kamutove moke tip 800
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • kakšna dobra domača marmelada za nadev
  • olje za cvrtje (biološko filtrirano sončnično olje) ali kokosovo maslo

Postopek:

  • Ovseno mleko, javorjev sirup in rastlinsko margarino zmešaš v lončku in postaviš nad ogenj. Segrevaš do mlačnega (naj res ne bo prevroče). Odstaviš in mešaš toliko časa, da se margarina raztopi.
  • Mešanico poliješ po kvasu in pustiš vzhajati na toplem. Vzhajati mora do take mere, da kvas res naraste in se malce speni, drugače bo testo prepočasi vzhajalo.
  • Moko zmešaš z limonino lupinico in vanilijo. Dodaš narasli kvas in še enkrat pustiš vzhajati na toplem, toliko, da testo doseže vsaj dvakratno velikost.
  • Nato samo še narahlo razmesiš, povaljaš in z modelčkom oblikuješ kroge. Še malo naj vzhajajo, nato pa jih ocvreš v olju.
  • Ko so krofki ocvrti, jih nadevaš z domačo marmelado. 🙂

Dober tek! 🙂

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.