Veganski konopljini polpetki

Veganski konopljini polpetki

Za polpetke s konopljini semeni potrebujemo:

  • 300 gramov tofuja (dobro izstisneš tekočino)
  • 1 skodelico Bioin ekoloških konopljinih semen
  • 3 do 4 stebla zelene, sesekljane
  • 2 skodelici šampinjonov, zrezanih na drobne koščke
  • 1 skodelico nastrganega korenčka
  • 1 skodelico bučnih semen
  • 1/4 skodelice sušenih paradižnikov v olju, sesekljanih
  • 2 jedilni žlici sojine omake (priporočam Tamari)
  • 1 do 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 3 zvrhane jedilne žlici čičerikine moke

Priprava:

  • Tofu zmiksaš v blenderju in ostale sestavine na roko vmešaš v tofu.
  • Oblikuješ polpetke in jih položiš na pekač, obložen s peki papirjem.
  • Segreješ pečico na 200 stopinj in pečeš polpetke 20-25 minut. Nato jih obrneš in pečeš še kakšnih 5 minut.
  • Polpetke vzameš iz pečice in pustiš, da se ohladijo.

Postrežeš jih lahko kot glavno jed, ob rižu, kuskusu, kvinoji, bulgurju, amarantu ali pa jih pripraviš kot burger – s polnozrnato bombetko, listom solate in rezinami paradižnika.

Pa dober tek! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.