12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Super kruh

Za “super kruh” potrebujete:

  •  100g polnozrnate kamutove moke
  • 100g ovsenih kosmičev
  • 3 žlice chia semen
  • 3 žlice sončničnih semen
  • 2 žlici lanenin semen
  • 1 žlica riževih proteinov
  • pol žličke soli
  • 2 žlički kvasa
  • 2 dl tople vode
  • ščep kokosovega sladkorja
  • žlička kokosovega olja

Priprava:

  • Najprej zmešaš mlačno vodo, kvas, sladkor in počakaš, da kvas reagira. Potem dodaš še kokosovo olje.
  • Medtem zmešaš vse suhe sestavine, vliješ notri moke in z mikserjem mešaš 5 minut, da reagira gluten v kruhu.
  • Preliješ v manjši pekač in daš v hladno pečico, ki jo zdaj prižgeš na 200ºC, saj bo kruh med tem, ko se bo pečica segrevala ravno kipnil. Pečeš 35 minut (skupaj z segrevanjem).
  • Zraven super paše mandljevo maslo z vanilijo, čez pa robide.

Mi pa smo si zraven privoščili še osvežujoč smoothie iz borovnic! 🙂

Pulsin presni proteini iz kaljenega rjavega riža (250g) – Izdelek iz zgodbe

Visoko kakovostni nealergeni beljakovinski prah, za dopolnitev prehrane iz različnih razlogov.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.