12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Slivova pita

Torej, za krhko testo potrebujemo:

Za nadev:

  • domačo slivovo marmelado
  • razkoščičene slive, narezane na manjše trakove
  • ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • cimet v prahu

Priprava:

  • Najprej zamesite testo. Zmešajte moko, kokosovo olje in sladkor kokosove palme. Če je potrebno, kar dodajte malo rastlinskega mleka (a res ne več kot 1 dl). Testo zvijte v kepico in v foliji postavite v hladilnik za kakšno uro.
  • Nato testo vzemite iz hladilnika in ga položite v pekač za pite. S prsti pritiskajte ob dno pekača, da bo pokrito. Robove zavihajte.
  • Testo premažite s slivovo marmelado, tako da bo pokrito. Nato v skledi zmešajte razkoščičene in narezane slive, kokosov sladkor in cimet v prahu. To položite čez marmelado.
  • Postavite v ogreto pečico, na 180-200 stopinj Celzija, za kakšnih 30-40 min

 


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Izdelek iz zgodbe

Presno ekološko kokosovo olje, 500g

Viridian Nutrition presno, ekološko in hladno stiskano, deviško kokosovo olje, je prejelo Soil Association nagrado Organic Food Awards. Kokosovo olje lahko uprabljate za kuhanje, nego telesa in za podporo pri športnih aktivnostih.


Preveri v trgovini

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.