12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Sladoled iz zelenega čaja in spiruline

SESTAVINE:

  • 1/2 skodelice vode
  • 1 vrečka ekološkega zelenega čaja
  • 1 skodelica indijskih oreškov (namočenih vsaj 2 uri)
  • 1 skodelica rastlinskega mleka (priporočamo mandljevo, sicer pa po vaši izbiri:))
  • 1 čajna žlička ekološke spiruline v prahu
  • 1/2 skodelice agavinega sirupa
  • 1/4 skodelice kokosovega olja
  • strok vanilije
  • 1/4 čajne žličke himalajske soli

POSTOPEK:

  • Vrečko ekološkega zelenega čaja prerežite in vsebino potopite v 1/2 skodelice vode. Zmešajte in pustite 20 minut.
  • Po 20ih minutah predenite vse skupaj v blender in primešajte še ostale sestavine. Vse skupaj zmiksajte pri visoki hitrosti, do kremaste strukture.
  • Mešanico pretočite v posodico in jo shranite v zamrzovalniku. Vsako uro premešajte maso, da se na vrhu ne naberejo kristalčki ledu.
  • Ko bo masa primerne in željene gostote, posodo vzemite iz zamrzovalnika in postrezite.

Hmmmm, kar naj se vročina začne – mi smo pripravljeni!

Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.