12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Sivkin sladoled z banano

Za božanski sladoled potrebujete le:

  • 2 banani (olupljeni, narezani na kolutke in zamrznjeni)
  • 1 do 2 jedilni žlici ekološke sivke
  • 1 skodelico kokosovega mleka iz pločevinke
  • ekološki sladkor kokosovih cvetov po okusu

PRIPRAVA:

  • V mali ponvici segrejete kokosovo mleko z dodanima žlicama sivkinih cvetov. Ko zavre, umaknete z ognja in dobro premešate. Pokrijte s pokrovko in pustite, da se ohladi in okusi prepojijo (kakšnih 20-30minut).
  • Nato mešanico precedite – ohranite mleko, sivkine cvetove pa zavržete. Tako dobite kokosovo mleko z okusom sivke. To mleko pretočite v posodico in postavite v zamrzovalnik. Naj ostane na hladnem kar čez noč.
  • Naslednji dan vzamete posodico iz zamrzovalnika in kokosovo mleko nalomite na kose. Te predenete v blender, dodate zamrznjene koščke banane in zmiksate. Po želji dodate še kokosov sladkor. Taaa-daaa! Če želite, lahko mešanico še enkrat postavite v zamrzovalnik, za 20-30 minut in nato postrežete.

Uživajte v poletni svežini z vrčkom dobrega in domačega sladoleda. 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.