Sadna torta “ala želva” :)

Sadna torta “ala želva” :)

Potrebujemo:

  • olupljen in na tanke rezine narezan kivi (količino izberite po občutku – raje več kot manj, pojedel se bo tako ali tako :-))
  • tanke, podolgovate rezine narezanih banan (prav tako naj količino preceni vaš intuitivni kuharski instinkt)
  • 1/2 skodelice kokosovega mesa
  • 1/4 skodelice kokosove vode
  • 1/2 skodelice izkoščičenih medjool dateljev

Priprava:

  • V mešalniku oz. blenderju pri visoki hitrosti zmešajte kokosovo meso, kokosovo vodo in datelje, dokler ne dobite kremasto-sladoledno teksturo mase (če je pretekoče dodajte več dateljev).
  • Na dno krožnika v več plasteh položite narezane banane, nato sledi plast kokosove-dateljeve kreme na katero položimo na tanko narezane kivije, sledi ponovno plast kokosove-dateljeve kreme in plast tanko narezanih banan. Postopek potem ponavljamo v smeri kroga na krožniku.
  • Zadnja plast naj bo iz tanko narezanih kivijev, tako da želvji oklep dobi čisto pravo zeleno barvo.
  • Iz posameznih kivijev nato oblikujete glavo, noge in rep, tako kot prikazuje spodnja slika.

Naj se srčna igrivost in ustvarjalnost podata v našo kuhinjo 🙂 !


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.