Presna torta iz sivke in limone

Presna torta iz sivke in limone

Za presno tortico boste potrebovali:

Za »testo«:

  • pol skodelice namočenih datljev
  • 1,5 skodelice namočenih oreščkov (odlično se obnesejo orehi, mandlji ali pa kombinacija obojega)

Za maso:

  • 3 skodelice namočenih indijskih oreščkov
  • ¾ skodelice limoninega soka
  • 2/3 skodelice javorjevega/agavinega sirupa
  • ¾ skodelice kokosovega olja
  • 1 čajna žlička himalajske soli
  • 3 čajne žličke bio sivke
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava:

  • Sestavine za testo zmiksajte v blenderju. Maso s prsti pritisnite ob dno posodice, v kateri bo torta.
  • Potem v blenderju zmiksajte še sestavine za maso.
  • Maso naložite po »testu«.
  • Vse skupaj postavite v hladilnik, za kakšne dve ali tri ure.

Ko bo presna tortica primerno ohlajena, jo previdno narežite in postrezite. Po prvem ugrizu, garantitano, zaslišiš peti angelčke.  Tako zelo je dobra. 


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.