Polpetki iz čičerike in bučk

Polpetki iz čičerike in bučk

Potrebujemo:

  • 1 pločevinko čičerike (vodo odlijemo)
  • ½ skodelice bučnega pireja( pripravite ga tako, da bučo razrežete, očistite semen in postavite na pekač z notranjostjo buče navzdol. Pečete 30 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija. Ko je buča pečena, bo olupek postal temno oranžne barve, sredica pa bo mehka. Pekač postavite iz pečice in počakajte, da se buča nekoliko ohladi. Postrgajte sredico in jo zmiksajte v blenderju do gladkega.)
  • ¼ skodelice ekoloških konopljinih semen
  • 1 čajno žličko česna v prahu (lahko uporabite tudi svež česen po okusu)
  • 2 čajni žlički jabolčnega kisa
  • 1 skodelica Pulsin grahovih beljakovin (deluje kot vezivo z dodano vrednostjo beljakovin)
  • nekaj navadnega in kajenskega popra ter soli po okusu
  • kokosovo olje v katerem boste spekli polpetke
  • Po želji: krušne drobtine

Priprava:

  • Čičeriko in bučni pire damo v veliko skledo. Z vilico ali mečkalcem za pire pretlačite čičerko, dokler ne bo vsaj 75% čičerike pomešane z bučnim pirejem.
  • Dodajte začimbe, jabolčni kis, konopljina semena in grahove beljakovine. Dobro zmešajte.
  • V ponvi za cvrtje segrejte nekaj kokosovega olja.
  • Iz mase oblikujte kroglice, veličine žogice za golf, in jih nato nežno potisnite ob podlago, da se oblikuje polpetek. Če želite, lahko polpetke z obeh strani posujete s krušnimi drobtinami, da bodo bolj hrustljavi.

  • Položite na vroče kokosovo olje in popecite polpetke le 1-2 minutki na vsaki strani oz. dokler ne bodo lepo zapečeni.
  • Ko so pečeni, polpetke postavite za nekaj minutk na papirnato brisačko, da vpije morebitno odvečno olje. Po 5 minutah postrezite.

Po želji lahko zraven postrežete tudi omakico, ki je vidna tudi na slikici. Priprava je povsem enostavna.

Za omakico potrebujete:

  • 4 sveže liste žajblja
  • 1 skodelico svilnatega tofuja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlico veganske majoneze
  • ščepec svežega peteršilja

Pripravite pa tako:

  • Vse sestavine med sabo zmiksate in omakica je gotova.

Dragi moji, s tole jedjo si boste obliznili vse prste! ♥ Prav tako vaši gostje, če bo kdo od vas tole božansko jed sploh hotel deliti, hihi! 🙂

Dober tek! 😉


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Pulsin grahovi proteini - izolat (250g), Naravni Proteini Pulsin

Izdelek iz zgodbe

Pulsin grahovi proteini – izolat (250g)

Visoko kakovostni nealergeni beljakovinski prah, za dopolnitev prehrane iz različnih razlogov.


Preveri v trgovini

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.