12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Špinačni kiš

Za krhko testo potrebuješ:

Za nadev:

  • 450g tofuja
  • pol skodelice indijskih oreščkov
  • 1/4 skodelice kvasnih kosmičev
  • 2 šopka sveže špinače – očiščene, blanširane in zrezane na čim manjše koščke
  • 2 jž ekološkega, deviškega, kokosovega olja
  • 1/2 sesekljane čebule
  • 1 sesekljan strok česna
  • 1/2 zelenjavne jušne kocke
  • začimbe po okusu: majaron, bazilika, sladka paprika, kajenski poper
  • 1/2 čž soli
  • 1/2 čž popra
  • Violife sir za pico, narezan na čisto majhne kockice

Priprava:

  • Sestavine za testo morajo biti čimbolj hladne. Vse sestavine zmešaš, vodo pa dodajaš postopoma. Testo z rokami razporediš po pekaču in dobro pritisneš ob dno. Cel pekač postaviš v hladilnik, kjer naj počaka na vrsto.
  • Pečico segreješ na 220°C. Indijske oreščke zmelješ v blenderju v drobtine. Dodaš tofu in kvasne kosmiče in zmiksaš v gosto, kremasto maso.


  • V ponvici segreješ olje in prepražiš čebulico. Dodaš še česen, da zadiši. Dodaš še 1/2 zelenjavne jušne kocke in začimbe. Pridruži naj se še pripravljena špinača.
  • V veliki skledi zmešaš tofujevo maso in maso s špinačo. Poskusiš in dodaš še kakšno sestavino po želji. Vmešaš še Violife sir za pico in maso preliješ v že ohlajeno testo.
  • Vse skupaj postaviš v pečico in pečeš 10 minut. Nato znižaš temperaturo pečice na 190°C in pečeš še kakšnih 25-35 minut.

Pred serviranjem naj se kiš ohladi na rešetki.  Zraven bo super prijala limonada, s kakšno vejico rožmarina.

Mhmm, pa dober tek! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Violife veganski sir za pico (200 g). Violife veganski siri, kremni namazi.

Izdelek iz zgodbe

Violife veganski sir za pico (200g)

Če ne smete ali ne želite uživati mlečnih izdelkov, vaše brbočice pa močno pogrešajo sir, imamo popolen izdelek za vas, ki je narejen izključno iz rastlinskih maščob in ne vsebuje nikakršne živalske sestavine (veganski certifikat).


Preveri v trgovini

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.