12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Pečeni ohrovt

Potrebuješ:

  • brstični ohrovt (mi smo kupili čudovitega na sobotni tržnici)
  • nerafinirano morsko sol
  • sveže mlet črn poper
  • oljčno olje
  • balzamični kis

Postopek:

  • Brstični ohrovt opereš pod hladno vodo in odstraniš kakšne nekvalitetne listke. Nato ga prerežeš na polovičke in preložiš v skledo.
  • Brstični ohrovt poliješ z oljčnim oljem, ni potrebno pretiravati – olja naj bo toliko, da bodo vsi ohrovtki enakomerno preliti. Nato po okusu soliš in popraš, ter dodaš balzamični kis. Tega naj bo dvakrat toliko, kot je bilo oljčnega olja.
  • Vse skupaj dobro premešaš in preložiš v pekač.
  • V predhodno ogreto pečico (190 stopinj celzija) položiš pekač in pečeš 15 minut. Nato ohrovt enakomerno premešaš in pečeš še nadaljnih 15 minut.
  • Pečen ohrovt vzameš iz pečice ter ga potreseš še z mešanico naslednjih sestavin, ki jih zmiksaš v blenderju:
    • 1 pest indijskih oreščkov
    • 2 jedilni žlici kvasnih kosmičev
    • 1 jedilna žlica ekoloških konopljinih semen
    • 1 čajna žlička nerafinirane morske soli

Njami! Za lahko večerjo in posledično lahkotnejši spanec. 🙂

Dober tek! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.