12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Čokoladna lučka prelita z belo čokolado

Potrebuješ:

  • 4 zrele avokade
  • 1 skodelico ekološkega kakava v prahu
  • 1 skodelico agavinega sirupa
  • 1/2 skodelice vode

Priprava sladoleda:

  • Vse sestavine zmiksaš v blenderju, jih pretočiš v modelčke za sladoled in za 8 ur postaviš v zamrzovalnik.

Za preliv:

  • 150 gramov ekološkega kakavovega masla
  • 4 jedilne žlice ekološkega kokosovega olja
  • 3 jedilne žlice ekološke mace v prahu
  • 3 jedilne žlice ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • 5 jedilnih žlic agavinega sirupa
  • 1/2 čajne žličke vanilije v prahu

Priprava:

  • Pripraviš vodno kopel in vanjo postaviš kozico. V kozici najprej stopiš kakavovo maslo in kokosovo olje ter v to zamešaš še ostale sestavine. Masa ne sme biti preveč segreta, samo toliko, da še vedno lahko pomočiš prst vanjo.
  • Iz zamrzovalnika vzameš popolnoma strjene lučke in jih pomočiš v maso. Lučko držiš obrnjeno navzdol, saj se bo masa hitro strdila. Lučko namočiš v maso še 2-3 krat, da bo plast te čokolade malo debelejša.
  • Za nekaj časa jih še položiš v zamrzovalnik in sicer tako, da vsako lučko posebej oviješ v peki papir in jih daš ležat.

Mhmmmm… fantastične so! 


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.