Muffini z lešniki in banano

Muffini z lešniki in banano

Preprost receptek za bananino-lešnikove muffine:

Suhe sestavine:

  • 2 skodelici polnovredne moke
  • 3/4 skodelice nerafiniranega rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke himalajske soli

Mokre sestavine:

  • 1/2 skodelice kokosovega olja
  • 2 skodelici zmečkanih zrelih banan
  • 4 jedilne žlice tople vode
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2 do 4 jedilne žlice rastlinskega mleka (proseno, riževo, lešnikovo,…)

Priprava:

  • Segrejte pečico na 180 stopinj.
  • V posodi zmešajte suhe sestavine in v drugi posodi še mokre sestavine.
  • Suhim sestavinam počasi dodajate zmes mokrih sestavin in počasi vmešajte.
  • Na koncu v gotovo zmes vmešajte še Chocodelic lešnike.
  • Pladenj za muffine premažite z oljem ali vegansko margarino ali pa vanj postavite papirnate posodice za muffine. Vsako posodico napolnite z maso le do 3/4. Muffine pecite 18-20 minut.

Naj se dan začne sladko in dober tek! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.