12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Lučke iz sadja

Potrebuješ:

  • banane prerežite na polovico
  • hruške na četrtine
  • manjše sadje, npr. jagodičevje pa s čokoladno pomako kar polijte
  • 3 jedilne žlice ekološkega, deviškega kokosovega olja
  • 2 jedilni žlici ekološkega kakavovega masla
  • 6 čajnih žličk ekološkega, presnega kakava v prahu
  • 4 čajne žličke ekološkega sladkorja kokosovih palm

Priprava:

  • Maslo stopite v kozici, odstavite in primešajte kokosovo olje, kakav v prahu in sladkor kokosovih palm. Naj postane, gladka, homogena masa.
  • Vzemite sadje in ga potopite v čokolado, postavite na peki papir in posujte z različnimi posipi. Uporabite lahko vse, kar vam poželi srce – od zdrobljenih oreščkov (super se obnesejo mandlji, lešniki in pekan orehi), do konopljinih semen, chia semen, zdrobljenih kakavovih zrn, kokosovih kosmičev, zmletih ovsenih kosmičev ali celo različnih granol.
  • Peki papir s sadjem postavite v zamrzovalno skrinjo.

Če ne boste pojedli vseh naenkrat, bodo sadne lučke zdržale v zamrzovalniku do štiri dni. 🙂

 

NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Izdelek iz zgodbe

Presno ekološko kokosovo olje, 500g

Viridian Nutrition presno, ekološko in hladno stiskano, deviško kokosovo olje, je prejelo Soil Association nagrado Organic Food Awards. Kokosovo olje lahko uprabljate za kuhanje, nego telesa in za podporo pri športnih aktivnostih.


Preveri v trgovini

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.