12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Ledeni čaj s smetano

Potrebuješ le:

  • črni čaj (mi imamo najraje tistega z vonjem vanilije ali cimeta, ki doda še ščepec orientalskega pridiha :))
  • ekološki sladkor kokosovih palm
  • rastlinsko kokosovo smetano za stepanje (odlična je!)
  • kocke ledu

Božansko mešanico sestavin, ki se v ustih stapljajo na tisoče različnih okusov in dajejo poletju novo noto, se pripravi res enostavno.

Priprava:

  • Zavri vodo in dodaj črni čaj (morda lahko skuhaš bolj močnega, saj ima končni izdelek tako še bolj izrazit okus).
  • Takoj primešaj tudi sladkor kokosovih palm. Vse skupaj naj počasi vre 3 minute.
  • Po treh minutah odstavi z ognja in precedi. Postavi na hladno.

Tik preden postrežeš:

  • V visok kozarec predeni 3 kocke ledu in nalij čaj, a ga napolni le do 2/3.
  • Stepi kokosovo smetano, pa ne do trdnega, ampak le toliko, da je malenkost bolj zgoščena. Smetano vlij v isti kozarec in z dolgo žličko, na rahlo, nekajkrat pomešaj.
  • Samo še ponudi in uživaaaj.

S takšnim napitkom res očaraš prav vsakogar. Navdušuje nenapovedane obiske, prijatelje, opoldansko družbo v senci na balkonu. Pa še tako noro dobro izgleda!

Čin! 🙂

 

Psssst: če te zelo mika, lahko kokosovo smetano tudi izpustiš in napitku dodaš kepico rastlinskega vanilijevega sladoleda! Uf, vrhunsko!


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.