12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kremna juha iz bučk

Potrebuješ:

  • 1 jedilno žlico BioIn ekološkega kokosovega olja
  • 1 sesekljano rdečo čebulo srednje velikosti
  • 2 stroka česna
  • 1/2 čajne žličke kurkume v prahu
  • 1 kg bučk, narezanih na manjše kose
  • 4 skodelice zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
  • 2 jedilni žlici Pulsin grahovih proteinov
  • ovsena/sojina/riževa smetana za dekoracijo

Če sledite naslednjemu postopku, ne morete zgrešiti:

  • V ponvici stopite kokosovo olje in na njem prepražite čebulo in česen, dodajte še kurkumo v prahu.
  • Dodajte narezane bučke.
  • V ponvico prilijte ravno toliko zelenjavne jušne osnove, da bo prekrila zelenjavo.
  • Kuhajte na zmernem ognju 25 minut, oz. dokler bučke ne postanejo zelo mehke.
  • Ko je kuhana, juho prelijte v blender in dodajte Pulsin grahove proteine. Zmiksajte, nato pretočite v veliko posodo in začinite s soljo in poprom, po potrebi.
  • Da bo izgled juhe še lepši, jo okrasite z rastlinsko smetano.

Saj veste, da jemo tudi z očmi, kajne?

Pa dober tek! 😉


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.