Kokosovi makroni z marmelado in pistacijami

Kokosovi makroni z marmelado in pistacijami

Za kokosove makrone z marmelado in pistacijami potrebujemo:

‘mokre sestavine’:

  • 2 jedilni žlici agavinega sirupa
  • 2 jedilni žlici domače marmelade (marelična se super obnese, odlično pa bo tudi s katero drugo)
  • 2 jedilni žlici ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • 2 jedilni žlici kokosovega mleka
  • 1/8 čajne žličke morske soli
  • 1/8 čajne žličke ingverja v prahu (po želji)

‘suhe sestavine’:

  • 1 skodelica kokosovih kosmičev
  • 1 skodelica pirine moke (če delate brezglutensko različico, uporabite riževo moko, pridejo odlični, preverjeno:))
  • 3/4 čajne žličke vinskega kamna
  • 1/4 skodelice narezanih pistacij in ameriških brusnic

Postopek ne bi mogel biti lažji:

  • V skodeli najprej zmešajte ‘mokre’ sestavine.
  • Dodajte še ‘suhe’ sestavine in dobro vmešajte.
  • Vse skupaj naj počiva kakšnih 15 minut.
  • Z žlico za sladoled zajemajte maso in oblikujte kupčke, ki jih postavite na peki papir. Ko zajamete kupček, s prsti dobro pritisnite maso v žlico, da se bodo sestavine povezale. Pred vsako novo ‘kepico’ žlico zmočite pod vodo.
  • Pekač postavite v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija, za kakšnih 14-16 minut. Po 14 minuti pečenja pazite, da se kolački enakomerno pečejo in se ne zažgejo.
  • Kolačke postavite na rešetko, da se ohladijo in strdijo.

Voila! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.