Kamutove testenine s špinačo in fižolom

Kamutove testenine s špinačo in fižolom

Za nadvse okusno kosilce za 4 osebe, ki je pripravljeno v pičlih parih minutkah, potrebujemo:

  • kamutove testenine (količino odmerite po želji (ali lakoti posameznika :))
  • 3 do 4 skodelice nasekljane zamrznjene špinače
  • 1 konzervo fižola
  • 3/4 skodelice jedilnega kvasa v kosmičih 
  • 1/2 čajne žličke nerafinirane morske soli
  • 3 jedilne žlice ekoloških konopljinih semen
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
  • 2 jedilni žlici veganske majoneze (poljubno); to lahko zamenjate tudi z ovseno/riževo/sojino smetano
  • rdeč poper v lističih; po želji lahko zamenjate s čilijem

Priprava:

  • Testenine skuhajte po navodilih na embalažali.
  • Tekočino v konzervi odcedite, fižol pa splaknite pod tekočo vodo.
  • V ponvici stopite žličko olja/kokosovega masla in pripravite špinačo. Počakajte, da se raztopi, malenkost posolite (res malo) in primešajte še zmes veganske majoneze (ali rastlinske smetane) in jedilnega kvasa v kosmičih.
  • V špinačno omako nato primešajte testenine in fižolček, vse skupaj še na hitro pokuhajte, minutko ali dve, nato pa ponvico odstavite z ognja.
  • Na koncu primešajte še konopljina semena. Po vrhu kanite par kapljic limoninega soka.

Predenite na krožnike in potresite z malo popra (ali s čilijem v prahu). Kosilo je končano in pripravljeno za lačne jedce! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.