Jagodni sorbet

Jagodni sorbet

Potrebuješ:

  • 4 skodelice očiščenih jagod
  • 1 skodelico vode
  • 1 skodelico pomarančnega soka (+pulpo, ki ostane)
  • 1/2 skodelice ekološkega sladkorja kokosovih palm

Priprava:

  • V ponvico stresite sladkor, prilijte pomarančni sok in vodo. Naj zavre in vre toliko časa, da se sladkor raztopi (približno 3 minutke).
  • Nato dodajte še jagode in pomarančno pulpo ter počasi kuhljajte še 8-10 minut.
  • Ko je kuhano, maso predenite v blender in zmiksajte do gladkega. Počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa maso postavite v zamrzovalnik.

Samo še nekaj minutk in odličen, fantastično okusen jagodni sorbet je nared! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.