12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Jagodne sladoledne lučke

Za jagodne lučke potrebuješ:

  • 2 skodelici in pol očiščenih jagod (ali drugega sadja po izbiri, lahko so tudi banane)
  • 1 pločevinko kokosovega mleka
  • 2 jedilni žlici ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu

Za čokoladni preliv pa:

  • ekološko kakavovo maslo
  • Fushi ekološko kokosovo olje
  • ekološki kakav v prahu
  • Ščep vanilije v prahu
  • nekaj ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • naknadno: drobljene mandlje, lešnike…

 Priprava:

  • Vse sestavine za jagodne lučke zmiksaš v blenderju do gladkega. Maso naliješ v modelčke in jih postaviš v zmrzovalnik.
  • V posodici stopiš nekaj kakavovega masla in kokosovega olja, dodaš kakav v prahu, vanilijo in sladkor kokosovih palm. Zmešaš v homogeno maso. Postaviš na stran, a ne v hladilnik, da se masa ne strdi.
  • Ko so lučke zmrznjene, jih pomočiš v čokoladno omako (če želiš, potreseš še z drobljenimi oreščki) in še za nekaj minut postaviš v zmrzovalnik.

Uživancija se začne, ko so lučke ohlajene, čokolada na njih pa strjena, da kar hrusta pod zobmi. 


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Ekološko kokosovo olje, 480ml, Fushi

Izdelek iz zgodbe

Ekološko kokosovo olje, 480ml, Fushi

Dobrodejne lastnosti kokosovega olja v lepotni industriji in kulinariki so svetovno znane. Kokosovo olje je naravno olje proti staranju kože, je odličen balzam za lase in učinkovito sredstvo proti prhljaju.


Preveri v trgovini

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.