Hrustljava čičerika

Hrustljava čičerika

Potrebujete:

  • 2 konzervici čičerike
  • 2 čž ekološkega, deviškega kokosovega olja
  • 1/4 čž čebule v prahu
  • 1/4 čž česna v prahu
  • 1/2 čž paprike v prahu
  • 1/2 čž himalajske soli (ali 1 čž Tamari omake)
  • 1/2 čž črnega popra

PRIPRAVA:

  • Čičeriko najprej sperite z obilico vode in jo osušite s papirnato brisačko.
  • Čičeriko predenite v lonček in jo naprej prelijte s stopljenim kokosovim oljem. Nato dodajte mešanico omenjenih začimb in dobro premešajte (naj se vsake čičerike drži nekaj začimb).
  • Segrejte pečico na 175°C. Čičeriko predenite na pekač in postavite v ogreto pečico.
  • Peče naj se kakšnih 15 do 20 minut, nekje pri 10. minuti, jo dobro premešejate, da se bo enakomerno zapekla.
  • Ko je pečena, pustite da se ohladi, da bo fino hrustala.

In to je vse! 

P. S.: takšno čičeriko lahko potresete tudi preko solat in po juhah, da obogati jedi. 


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Ekološko kokosovo olje, 480ml, Fushi

Izdelek iz zgodbe

Ekološko kokosovo olje, 480ml, Fushi

Dobrodejne lastnosti kokosovega olja v lepotni industriji in kulinariki so svetovno znane. Kokosovo olje je naravno olje proti staranju kože, je odličen balzam za lase in učinkovito sredstvo proti prhljaju.


Preveri v trgovini

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.