12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Gazpacho – španska hladna juha

Za kosilo štiričlanske družine boste potrebovali:

  • 2 kosa kruha (uporabite lahko kakršnegakoli, mi v OrCi se vedno nagibamo k polnozrnatemu, rženemu, pirinemu ali ajdovem kruhu)
  • 1/2 kg paradižnikov
  • 2 stroka česna
  • 2 čebuli
  • 2 rdeči in 2 zeleni papriki
  • 1 kumaro
  • 7 jedilnih žlic hladno stiskanega oljčnega olja
  • 2 jedilni žlici jabolčnega kisa
  • slabi 2 jedilni žlici vode
  • ekološka konopljina semena

Kako se lotiti:

  • Kruh namočite v vodo, da vpije tekočino, ostale sestavine pa narežite na manjše koščke.
  • V blenderju zmiksajte vse sestavine skupaj (poskusite lahko tudi s paličnim mešalnikom).
  • Nekaj kumare prihranite za dekoracijo in jo zrežite na manjše koščke. Potresite po juhi, skupaj s konopljinimi semeni.

Takšna “juha” vas bo ohladila, prebudila in napolnila z energijo. Juha je polna vitaminov, mineralov in fitohranil, antioksidantov, ki se borijo proti prostim radikalom, betakarotenom, luteinom in likopenom, ki lahko varuje pred nastankom raka prostate. Vsebuje tudi folno kislino, mangan, baker in vitamin B6. Zagotovo jed, ki jo je priporočljivo večkrat uvrstiti na svoj dnevni meni.

Dober tek! 🙂

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.