12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Češnjeva pita

Potrebuješ:

  • 1/2 paketka svilnatega tofuja
  • 1/3 skodelice ekološkega sladkorja v prahu
  • 1/2 skodelice pirine moke
  • 1/4 skodelice mandljev
  • 1 čajna žlička vinskega kamna
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1 skodelico rastlinskega mleka
  • 3/4 čajne žličke vanilije v prahu
  • 1 jedilna žlica limonine lupinice
  • 1 skodelica in pol razkoščičenih češenj
  • zelo slaba jedilna žlica svežega rožmarina
  • žlica ekološkega kokosovega olja

PRIPRAVA:

  • Pečico segreješ na 220 stopinj.
  • V blenderju zmešaš svilnat tofu, mandlje in kokosov sladkor.
  • Dodaš moko, vinski kamen, sol in polovicčno količino mleka. Ponovno zaženeš blender.
  • Nato dodaš še preostalo mleko, limonino lupinico in vanilijo ter še enkrat zmiksaš.
  • Na roke vmešaš še rožmarin.
  • Pekač namastiš s kokosovim oljem in vanj preliješ maso.
  • Po “testu” na gosto potreseš še razkoščičene češnje in postaviš v pečico.
  • Pri 220 stopinjah Celzija pečeš 15 minut, nato zmanjšaš temperaturo pečice na 180 stopinj Celzija in pečeš še dodatnih 20-25 minut. Skorjica mora biti zapečena, sredica bo izgledala še kot surova in rahlo majava, pa v resnici ni.
  • Pekač postaviš na rešetko in počakaš, da se pecivo ohladi.

Pa dober tek! 🙂

Ekološko kokosovo olje, 480ml, Fushi – Izdelek iz zgodbe

Dobrodejne lastnosti kokosovega olja v lepotni industriji in kulinariki so svetovno znane. Kokosovo olje je naravno olje proti staranju kože, je odličen balzam za lase in učinkovito sredstvo proti prhljaju.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.