12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Češnjeva kupa s kakavom

Za kroglice potrebuješ:

  • 1/2 skodelice namočenih pekan orehov
  • 1/2 skodelice navadnih orehov
  • 1 skodelica (+še kakšen datelj več) namočenih datljev
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • 4 jedilne žlice ekološkega kakava v prahu

Pripravi kroglice:

  • Vse sestavine zmešaj v blenderju v homogeno maso in oblikuj v kroglice.

Za kremo potrebuješ:

  • 1 zamrznjeno banano (prej jo olupi in nareži na kolobarčke ter šele nato zamrzni)
  • 1 skodelico zamrznjenih češenj (tudi nezamrznjene bodo super)
  • 6 ledenih kock zamrznjenega riževo-kokosovega mleka
  • 1/4 skodelice riževo-kokosovega mleka

Pripravi kremo:

  • Sestavine zmiksaš v kremo.

Priprave celotne sladice se lotiš takole:

  • V kozarec najprej naložiš dve kroglici.
  • Potreseš z 1 jedilno žlico goji jagod, ter vse skupaj prekriješ s pravkar narejeno kremo.
  • Sladico okrasiš še s čajno žličko ekoloških zdrobljenih kakavovih zrn in kakšno ostalo češnjo ter za nekaj minut postaviš v hladilnik.
  • Postrežeš sebi in drugim.

In verjemite nam – tole je res vrhunsko! 


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica