12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Chia puding z banano in kakavom

Zato lahko tudi ta receptek prilagajate svojemu trenutnemu okusu, letnim časom, željam in potrebam.  Dodate lahko tudi sveže sadje, pa suho sadje, celo zamrznjeno, lahko dodate oreščke in začimbe, ali pa ga pojeste kar čisto tako – v “pure” varianti.

Potrebuješ le:

  • 3 jedilne žlice chia semen
  • 1,5 dl mandljevega, ovsenega ali lešnikovega mleka, po potrebi ga še dolivajte
  • 1 zrelo (pikasto) banano
  • 2 čajni žlički ekološkega kakava v prahu
  • cimet, vanilijo po okusu

Priprava:

  • Chia semena stresite v skledico in prilijte rastlinsko mleko. Počakajte 20 minut, da se chia semena napnejo, lahko pa to skodelico postavite tudi v hladilnik, čez noč. Na vsake toliko časa malce premešajte, da se chia semena ne sprimejo. Ko se bodo semena napila tekočine, bodo dosegla skoraj 9-kratno svojo velikost.
  • Nato tole kašico predenite v blender, dodajte banano, kakav in začimbe ter premiksajte.

Po vrhu lahko potresete z zdrobljenimi kakavovimi zrni. Tako, za dekoracijo, ker je lepše na oko in se super dobro ujame tudi z našim želodčkom. Na kolobarje lahko narežete tudi še eno banano in jo položite na puding, lahko dodate svežo pomarančo (odlična kombinacija) ali pa, ko bodo tu – tudi jagode in borovnice.

Mhmmm!

Imejte se lepo, naj bo dan poln ljubezni in smeha. Pa dober tek! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.