Bučna panakota

Bučna panakota

Potrebuješ:

  • 400 ml kokosovega mleka (tistega iz konzerve)
  • 2 in pol čajni žlički vanilije v prahu
  • 2 čajni žlički Bioin ekološke Mace v prahu
  • 2 čajni žlički agar-agarja
  • 85g agavinega sirupa
  • 2 jedilni žlici + 2 čajni žlički nerafiniranega rjavega sladkorja
  • 1/4 čajne žličke cimeta v prahu
  • 350g bučnega pireja (pripravite ga tako, da bučo razrežete, očistite semen in postavite na pekač z notranjostjo buče navzdol. Pečete 30 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija. Ko je buča pečena, bo olupek postal temno oranžne barve, sredica pa bo mehka. Pekač postavite iz pečice in počakajte, da se buča nekoliko ohladi. Postrgajte sredico in jo zmiksajte v blenderju do gladkega.)
  • ščep nerafinirane morske soli
  • rastlinsko smetano (po želji)

Postopka se lotite takole:

  • Vse sestavine dajte v posodo, ki jo segrevate na ognju do vretja. Ko zavre, ogenj zmanjšajte in zmes počasi kuhajte še 15 minut. Občasno premešajte.
  • Po 15-ih minutah zmes prelijte v 8 krasnih skodelic in jih pred serviranjem za vsaj dve uri postavite v hladilnik.

Postrezite z vegansko smetano.

Pa dober tek! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.