12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Baba Ghanoush – arabski namaz

Priprava je enostavna in nadvse primerna za ta letni čas, ko imamo polne vrtove dobrot. Seveda pa smo jedi morali dodati še svoj lasten pečat – z ekološkimi konopljinimi semeni.

Potrebujemo:

  • 1 velik jajčevec
  • 2 ravni čajni žlički himalajske soli (oz. po okusu)
  • 3 stroke česna
  • 60 ml limoninega soka
  • 3 jedilne žlice tahinija
  • 50 ml olivnega olja
  • 2 jedilni žlici ekoloških konopljinih semen
  • mleta kumina, sesekljan peteršilj in olive kalamata

Postopek:

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Jajčevec dobro prešpikajte z vilico in ga postavite v pečico. V pečici ga pustite 45 minut, dokler kožica jajčevca ne odstopi.
  • Nato ga vzamite ven in počakajte, da se ohladi. Kožico jajčevca previdno olupite in ga prenesite v blender.
  • Dodajte še vse ostale sestavine in zmiksajte do gladkega.
  • Mešanico predenite na krožniček, potresite s kumino ter okrasite s svežim peteršiljem.

Mmmm, vam že diši?

P.S.: Baba Ghanoush lahko uporabite kot dip za različno zelenjavo, kot namaz na tortiljah, na kruhu, na krekerjih…). Pa dober tek! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.