12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Ameriške Chocodelic palačinke

Potrebujete:

  •  2 skodelici pirine moke
  •  1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička vinskega kamna (nadomestek pecilnega praška, ki je brez fosfatov)
  • 1 jedilna žlica sladila (kokosov sladkor …)
  • skodelica rastlinskega mleka (sojino, riževo, ovseno, mandljevo…)
  • 3 čajni žlički rastlinskega olja
  • Chocodelic murve, oblite s presno čokolado

Postopka pa se lotite takole:

  • V skledi najprej zmešate suhe sestavine. Nato dodajte skodelico rastlinskega mleka in vmešajte še olje. Na koncu, ko zmes postane homogena, vmešajte še Chocodelic murve.
  • Na segreti ponvici stopite dve kapljici olja in vlivajte maso. Zmanjšajto temperaturo ognja, da se palačinke zapečejo s spodnje strani, ta čas lahko ponvico tudi pokrijete. Ko je spodnja stran palačinke zapečena, palačinko obrnite in jo popecite še na drugi strani. Komur paše, lahko na pečene palačinke doda majhno žličko rastlinske margarine.

Njam! 🙂


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.