Goji jagode

Goji jagode

Aminokisline, vitamini, 21 mineralov, vlaknine in še veliko več

Goji jagode vsebujejo vse esencialne aminokisline (gradnike beljakovin), ki jih telo potrebuje in imajo višjo koncentracijo beljakovin od kateregakoli drugega sadja. Polne so vitamina C in vsebujejo več karotenoidov kot katerakoli druga hrana. Imajo kar 21 mineralov in veliko vlaknin. V goji jagodah najdemo 15 krat več železa kot v špinači, posebno veliko pa imajo tudi kalcija, cinka in selena.

Kako nam goji jagode pomagajo

Goji jagode imajo antivirusno, antibakterijsko in protivnetno delovanje. Močni antioksidanti in polisaharidi v njih prispevajo k trdnemu imunskem sistemu, zato ne preseneča, da se v tradicionalni kitajski medicini že tisočletja uporabljajo za povečevanje moči in vitalnosti. Pravijo celo, da imajo goji jagode pomemben vpliv na jetrne in ledvične meridiane, s čimer pomagajo proti bolečinam v križu in hrbtenici, pri omotici in slabem vidu. Izboljšujejo tudi prekrvavljenost telesa in plodnost. Pomembni antioksidanti, ki jih najdemo v goji jagodah, lahko preprečijo rakava obolenja, zmanjšujejo vsebnost glukoze v krvi in zmanjšujejo vrednosti slabega (LDL) holesterola.

Uživanje goji jagod

Za najboljši učinek se priporoča uživanje surovih goji jagod,  katere lahko jemo samostojno ali pa jih primešamo mueslijem, žitaricam ali oreščkom. Uporabimo jih lahko tudi v sladicah, smutijih, sokovih. Goji jagode lahko uporabite tudi tako, da jih namočite v tekočini/vodi, kjer se napihnejo in izgledajo kot šipek. Takšne se lahko skupaj z vodo zmiksa v smutije ali poje samostojno. Več idej kako uporabiti in pripraviti goji jagode pa najdete tudi na našem blogu med veganskimi recepti.


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Izdelek iz zgodbe

Pana presna čokoladica Goji in kokos (45g)

Presna, veganska, ročno narejena čokolada Pana Chocolate, je nekaj najbolj slastnega kar ste kadarkoli poskusili!


Preveri v trgovini

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.