Društvo za zaščito živali Ljubljana

Društvo za zaščito živali Ljubljana

Od ustanovitve januarja 1999 si prizadevamo za izboljšanje stanja na področju varovanja živali. To skušamo doseči z osveščanjem, informiranjem in izobraževanjem, da bi tako dolgoročno preprečevali neodgovoren odnos do živali, hkrati pa skušamo pomagati čim več živalim, ki potrebujejo pomoč.

Vse delo v društvu opravljamo prostovoljno, kar pomeni, da nihče od tistih, ki delujemo v društvu, ne prejema nikakršnega plačila za svoje delo. Dejavnosti za društvo opravljamo v svojem prostem času, ko pridemo iz službe ali s predavanj. Mnogi zmotno menijo, da smo nekakšna uradna služba za zadeve, s katerimi se v resnici ukvarjamo povsem ljubiteljsko.

Financiramo se iz prostovoljnih prispevkov, donacij, članarin in iz prihodkov od prodaje izdelkov. Najemanje pisarne je zaenkrat za nas predrago, zato še nimamo svojih prostorov. S strani občine, ministrstev ali kakšnih drugih proračunskih virov financiranja nismo deležni podpore.

Status delovanja v javnem interesu

Od leta 2002 imamo status društva, ki deluje v javnem interesu.

Ta status podeljuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na podlagi tega člena iz Zakona o zaščiti živali:
Strokovna in ljubiteljska društva na področju zaščite živali opravljajo dejavnost v javnem interesu v delu, v katerem namen ustanovitve in samo delovanje društva presega uresničevanje interesov članov društva.

Društvo deluje v javnem interesu:

če aktivno deluje na področju zaščite živali;

če organizira izobraževanje o zaščiti živali;

če je izkazana pretežna poraba sredstev društva za namene javnega interesa in

če opravlja to dejavnost najmanj 2 leti.

V trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani se lahko včlanite v Društvo za zaščito Ljubljana, ter pridobite vse informacije o njegovem delovanju ali morebitni pomoči.

Dodatna pomoč je vedno dobrodošla!

www.dzzz.si


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.