Zakaj so antioksidanti v kozmetiki tako zelo pomembni?

Zakaj so antioksidanti v kozmetiki tako zelo pomembni?

Zakaj so izdelki 100% Pure polni antioksidantov?

Ljudje smo vseskozi izpostavljeni škodljivim prostim radikalom, ki so povsod okrog nas – od sončnih žarkov, do cigaretnega dima, onesnaženosti zraka pa vse do sevanja… Prosti radikali zadanejo naše telo približno 10 000 krat dnevno, kar našemu telesu povzroča oksidativni stres, propadanje in poškodbo zdravih telesnih celic, povzroča predčasno staranje, slabi naš imunski sistem in nenazadnje, pripomore k velikem številu kroničnih bolezni, kot so npr. artritis in rakava obolenja.

Antioksidanti v obliki vitaminov, mineralov, sadja, zelenjave, zelišč in ostalih hranil so edina preventiva, ki naše telo brani pred prostimi radikali. 

Študije kažejo, da zadostna količina antioksidantov v telesu učinkovito zmanjša škodljivost prostih radikalov – počasneje se staramo, imamo močnejši imunski sistem, ki se lahko bori proti prehladom, virusnim in bakterijskim okužbam, gripi in ostalim infekcijam ter redkeje razvijemo in podležemo boleznim.

Podobno funkcijo, kot jo imajo antioksidanti v telesu, jo imajo tudi, če jih nanašamo topično na kožo – drastično se zmanjšajo poškodbe kože, obenem pa kožo varujejo pred prezgodnjim staranjem.

Vsak 100% Pure izdelek, od ličil do izdelkov za  nego telesa in nego obraza, vsebuje visoke koncentracije antioksidantov. Sadni in zelenjavni pigmenti v naših izdelkih, so pravzaprav antioksidanti, ki jih uporabljamo, da rdečilom za lička, oči in ustnice, dodamo barvo. Izdelki 100% Pure tako varujejo kožo pred prostimi radikali in jo delajo zdravo, lepo in mladostno. Izjemno bogati z naravnimi antioksidanti pa so tudi izdelkih iz vseh ostalih ekoloških linij naravne kozmetike, ki jih najdete v naši trgovini.


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Nočna krema proti gubam z vitaminom A in CoQ10 (50 ml). 100% Pure, naravna kozmetika.

Izdelek iz zgodbe

100% Pure nočna krema proti gubam z vitaminom A in CoQ10 (50ml)

Izjemna nočna krema z vitaminom A, koencimom Q10 in alfa lipoično kislino učinkovito zabriše gube, poenoti polt in napne kožo.


Preveri v trgovini

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.