Rhodiola v študijah navdušila tudi kot zelišče za boljši spomin, učenje in delovno storilnost!

Rhodiola v študijah navdušila tudi kot zelišče za boljši spomin, učenje in delovno storilnost!

Mi si pri tem pomagamo z eno in edino, Rhodiolo! Rhodiola ne deluje izjemno le na nižanje kortizola in umirjanje preobremenjene nadledvične žleze, ampak ima, kot eno najbolj raziskanih, adaptogenih zelišč na svetu, tudi izjemen učinek na SPOMIN, UČENJE in DELOVNO STORILNOST!

Rodiola se je namreč v študijah zelo izkazala pri izboljšanju kognitivnih funkcij ter boljšem spominu, zato je močno priljubljena med študenti. V eni od izvedenih študij o Rhodioli, je 40 študentov naključno prejemalo ali 50mg standardiziranega Rhodiola izvlečka ali placebo 2x dnevno, 20 dni. Študentje, ki so prejemali standardizirano Rhodiolo, so pokazali izjemno izboljšanje v telesni pripravljenosti, psihomotoričnih funkcijah, imeli so boljšo mentalno zmogljivost in splošno dobro počutje.

Prav tako so študentje, ki so uživali Rhodiolo poročali o statistično pomembnem zmanjšanju mentalne utrujenosti, izboljšali so svoj spalni vzorec in zmanjšali potrebo po spanju ter imeli boljše razpoloženje in večjo motivacijo za študij. Povprečen rezultat izpitov med študenti, ki so prejemali Rhodiolo in tistimi, ki so prejemali placebo je bil 3.47 in 3.20.

Ob Rhodioli boste lažje osvojili in razumeli šolsko gradivo, izpite pa opravljali z manj stresa. Vsaj tako trdijo strokovnjaki iz Medicinske univerze Volgograd v Rusiji, kjer so preverjali delovanje Rhodiole na sposobnost učenja tujih jezikov, istočasno z opazovanjem osnovnih intelektualnih sposobnosti, pogovornih veščin in končnega uspeha.

Rezultati študije so pokazali, da so študentje, ki so uporabljali Rhodiolo, izboljšali merljivo sposobnost učenja kar za 60% z istočasno 30% manjšim vloženim naporom in manjšo utrujenostjo, kot študenti iz druge kontrolne skupine.

V še eni dvojno slepi, s placebom kontrolirani študiji, v Rusiji, pa je 60 indijskih študentov medicine, 20 dni prejemalo 100mg standardizirane Rhodiole (3% rosavin in 0.8% salidrozid), ob opravljanju zaključnih izpitov. Kljub nizki dozaži so raziskovalci opazili precejšnje izboljšave v splošnem dobrem počutju, kondiciji, mentalni utrujenosti in ocenah zaključnih izpitov, v primerjavi z drugo kontrolno skupino, ki je prejemala placebo.

Rhodiola pa pomaga tudi na delovnem mestu!

Z merjenjem umskih sposobnosti ljudi, ki uživajo Rhodiolo je zaključeno, da le ta poveča delovno storilnost, tako umsko kot fizično, skladno z zmanjšanim pojavom utrujenosti in bistveno zmanjšanim nivojem izčrpanosti. 

Ruska Akademija za naravoslovne vede pa je objavila spoznanja, da Rhodiola pomaga tudi pri povečanju telesnih sposobnosti preko povečanja ATP celične energije v celicah skeletnih mišic.

Različne študije pa potrjujejo izjemno delovanje Rhodiole tudi v primerih depresije, generalizirane anksioznosti, mentalne utrujenosti, utrujenosti, izčrpanosti in drugo. Več smo napisali v prispevku na blogu. V OrCi imamo na voljo standardizirano in ekološko Rhodiolo, prav tako tudi obogaten Rhodiola kompleks.

Želim vam prijeten dan!


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Obogaten Rhodiola kompleks (30 kapsul). Viridian Nutrition.

Izdelek iz zgodbe

Obogaten Rhodiola kompleks (30 kapsul)

Adaptogena zelišča ashwagandha, sibirski ginseng, schisandra, cikorija in rhodiola imajo dolgo zgodovino tradicionalne uporabe za obnovitev energije, razploženja, vitalnosti in zaščite pred kroničnim stresom.


Preveri v trgovini

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.