orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...



logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

1001763 10151478550216960 380753140 nKo je vroče, nam gre po glavi samo eno: sladoled! Tudi vam? Tri naše (skoraj) najljubše sestavine, združene v poletno simfonijo, dajo bogat, kremast okus, da brbončice kar zavriskajo od veselja! Jih že slišite?

Za božanski sladoled potrebujete le:
- 2 banani (olupljeni, narezani na kolutke in zamrznjeni)
- 1 do 2 jedilni žlici Plavica ekološke sivke
- 1 skodelico kokosovega mleka iz pločevinke
- BioIn ekološki sladkor kokosovih cvetov po okusu

1. V mali ponvici segrejete kokosovo mleko z dodanima žlicama sivkinih cvetov. Ko zavre, umaknete z ognja in dobro premešate. Pokrijte s pokrovko in pustite, da se ohladi in okusi prepojijo (kakšnih 20-30minut).
2. Nato mešanico precedite - ohranite mleko, sivkine cvetove pa zavržete. Tako dobite kokosovo mleko z okusom sivke. To mleko pretočite v posodico in postavite v zamrzovalnik. Naj ostane na hladnem kar čez noč.
Naslednji dan vzamete posodico iz zamrzovalnika in kokosovo mleko nalomite na kose. Te predenete v blender, dodate zamrznjene koščke banane in zmiksate. Po želji dodate še kokosov sladkor. Taaa-daaa! Če želite, lahko mešanico še enkrat postavite v zamrzovalnik, za 20-30 minut in nato postrežete.

Uživajte v poletni svežini z vrčkom dobrega in domačega sladoleda.

1001763 10151478550216960 380753140 nZa super kokosov smoothie, potrebuješ:
~ 2 manjši, na kolutke narezani, zamrznjeni banani
~ 1 jedilna žlica presnih Pulsin grahovih proteinov
~ 2/3 skodelice riževo-kokosovega mleka
~ j jedilno žlico BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
~ 1/3 čajne žličke vanilije v prahu
~ 1 skodelico kokosove kreme*

* za kokosovo kremo potrebuješ samo vrečko nerazmaščenih kokosovih kosmičev in blender. Kosmiče predeneš v blender in miksaš toliko časa, da nastane gosta krema. Vmes, blender nekajkrat ustvaiš, da se ne pregreje in nato nadaljuješ.

Postopek:
Vse sestavine zmiksaš v blenderju, pretočiš v visoke kozarce, dodaš slamico in srkaš. Vmes si predstavljaš, da ležiš na plaži, v senci, čutiš nežno sapico, ki se poigrava z lasmi in vonjaš vse morske radosti. Psssst, pretvarjaš se lahko toliko časa, dokler te ne zalotijo.
:)
996826 10151471839881960 1781505579 nMmmm, pa poglejmo, kako pripravimo najboljši špinačni zavitek na svetu! :)

Za špinačni zavitek potrebuješ:
- paketek vlečenega testa
- 500g špinače
- 1 čebulo
- 1 por
- 1 manjši šopek kopra
- 2 jedilni žlici BioIn ekološkega kokosovega olja
- 1 manjšo čajno žličko nerafinirane morske soli
- 1 paketek Violife veganskega sira za pico

Postopek:
1. Dobro opereš zelenjavo, jo narežeš in osušiš. Dodaš žlici kokosovega olja in sol ter zmešaš. Mešaš nekaj časa, da se vsi okusi prepojijo.
2. Veganski sir za pico naribaš v skodelico in postaviš na stran.
3. Namastiš pekaš (s polovičko čajne žličke kokosovega olja) in prekriješ s prvo plastjo vlečenega testa. Na prvo koro testa, dodaš 2 kapljici kokosovega olja in razmažeš. Nanj položiš še eno plast testa, nato pa nanj zelenjavno mešanico.
4. Na zelenjavno mešanico potreseš nariban veganski sir in vse skupaj prekriješ še z eno koro testa. To zopet namastiš s kapljico kokosovega olja, jo razmažeš in nanj položiš še zadnjo koro testa.
5.Pekač postaviš v ogreto pečico in pri 180 stopinjah celzija pečeš kakšnih 45 minut. Ko je pečeno, pekač postaviš na rešetko, pokapljaš z nekaj kapljicami vode in počakaš, da se ohladi.

Verjamete ali ne, to je tipična grška poletna jed, ki prav posebno prija, ko je hladna. Če zraven postrežete še dobro, osvežilno solato in zaprete oči, se v mislih že lahko preselite na kakšnega izmed grških otokov, s sapico v laseh in s soncem obsijanim obrazom. :)

1044820 10151467287576960 1903901680 nHitri, dobri, slastni :) Za prijeten večer, poln razvajanja z dobro knjigo, filmom ali prijetno družbo. :)

Za "pizza polžke" potrebuješ:
- paketek listnatega testa
- paradižnikovo omako
- prepražen por
- popečene bučke
- svežo in na drobno sesekljano baziliko
- 5 jedilnih žlic sojine/ovsene smetane
- Violife veganski sirček za pico

Priprava:
1. razgrneš listnato testo in ga premažeš s paradižnikovo omako, ki si jo pripravil/a po lastnem okusu.
2. na omako naložiš prepražen por, popečene bučke in nadrobiš baziliko.
3. čez vse skupaj poliješ 5 jedilnih žlic sojine ali ovsene smetane in na vrh tega naribaš Violife sir.
4. vse skupaj zviješ v "kačo", nato pa vzameš oster nož in počez narežeš na kolobarje.
5. kolobarčke postaviš na pekač in vse skupaj v že ogreto pečico (na 180 stopinj Celzija).
6. ko je pečeno, pekač postaviš na rešetko, da se "pizza polžki" malo ohladijo, nato pa jih prestaviš v skledo, poleg iztisneš še kakšen dober sok in povabiš prijatelje.

1000166 10151460262896960 139001036 nVrhunski kolač, rahel in predvsem, vsestranski, saj perfektno tekne za popoldansko malico, pa tudi za večerjo in skupaj z banano in pomarančnim sokom, za zdrav zajtrk.

Za res čudovit kolač, ki se topi v ustih, potrebuješ:
- 1 jedilno žlico BioIn naravnih chia semen, zdrobljenih in zmešanih s 3 jedilnimi žlicami vode
- 1/2 skodelice BioIne kološkega kokosovega olja
- 2/3 skodelice BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 1/2 čajne žličke vanilije v prahu
- 1/2 skodelice mandljevega mleka (ali rastlinskega mleka po želji)
- 1 skodelico in pol moke
- 1/4 čajne žličke sodebikarbone
- 1/2 čajne žličke vinskega kamna
- 1/2 čajne žličke cimeta v prahu (po želji)
- 1 hruško narezana na koščke + 1/2 hruške, narezana na rezine (in druga polovica za v usta:))

Priprava (hitra in brez packanja):
1. segrej pečico na 180 stopinj in naolji pekač (z dodatno žličko kokosovega olja)
2. zmelji chia semena v kavnem mlinčku in dodaj tri žlice vode. Postavi na stran.
3. utekočini kokosovo olje
4. speni kokosov sladkor s kokosovim oljem in postavi na stran.
5. v blender daj maso chia semen in blendaj kakšno minutko. Dodaj vanilijo v prahu in miksaj še 1 minuto.
6. Zmešaj mešanico iz blenderja s sladko mešanico, ki si jo prej spenil/a (kokosovo olje+kokosov sladkor).
7. v ločeni posodi zmešaj suhe sestavine.
8. mandljevo mleko dodaj v "mokro" zmes in nato vse skupaj dodaj k suhim sestavinam.
9. primešaj še na kockice narezano hruško in vse skupaj prelij v pekač.
10. po vrhu razdeli še na rezine narezane hruško (in potresi s cimetom).
11. pekač postavi v ogreto pečico in peci kakšnih 45 minut.
12. ko je kolač pečen, ga vzemi iz pečice in pusti počivati še kakšnih 5-10 minut, da se ohladi, ter šele nato vzemi iz pekača.

Pripravi si dobro žitno kavo, čaj ali sveže stisnjen sok, pokliči prijatelje in skupaj uživajte v brezskrbnem dnevu ;)
1039742 10151454995286960 464463463 oOsvežilne, sadne lučke, narejene en-dva-tri! Namesto malice in kar tako, ker lahko. :)

Potrebuješ:
- 1 skodelico malin
- 1 skodelico robid (ali borovnic)
- 1 skodelico jagod
- 1/4 skodelice BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 3/4 skodelice vode
- 2 jedilni žlici limoninega soka
- 1 slabo "otroško pest" sveže nabrane mete, nasekljane

Priprava:
1. Vse sestavine razen vode in sladkorja zmešaj v posodi in z leseno žlico rahlo zdrobi. Primešaj meto in pusti, da se okusi rahlo prepojijo.
2. Sladkor kokosovih palm in vodo daj v ponvico in počasi segrevaj, da se sladkor raztopi. Ko postane masa homogena, počakaj še 5 minut, da se malenkost ohladi, ter jo nato prelij čez sadje.
3. Z maso napolni modelčke za lučke in postavi v zamrzovalnik za nekaj ur.

Prijetno hljenje ob sladkanju vam želimo! :)
1012350 10151448454691960 946865450 nMhmm, kakav in češnje - z roko v roki, so najboljši par, kar jih poznamo. Se tudi vam zdi tako? Spodaj razkrivamo receptek za nebeško kupo iz češenj in kakava :)


Za kroglice potrebuješ:
- 1/2 skodelice namočenih pekan orehov
- 1/2 skodelice navadnih orehov
- 1 skodelica (+še kakšen datelj več) namočenih datljev
- 1 čajna žlička vanilije v prahu
- 4 jedilne žlice BioIn ekološkega kakava v prahu

Vse sestavine zmešaj v blenderju v homogeno maso in oblikuj v kroglice.

Za kremo potrebuješ:
- 1 zamrznjeno banano (prej jo olupi in nareži na kolobarčke ter šele nato zamrzni)
- 1 skodelico zamrznjenih češenj (tudi nezamrznjene bodo super:))
- 6 ledenih kock zamrznjenega riževo-kokosovega mleka
- 1/4 skodelice riževo-kokosovega mleka

Sestavine zmiksaš v kremo.

~~~~~~~~~

Priprave celotne sladice se lotiš takole:

~ v kozarec najprej naložiš dve kroglici.
~ potreseš z 1 jedilno žlico Chocodelic goji jagod, ter vse skupaj prekriješ s pravkar narejeno kremo.
~ sladico okrasiš še s čajno žličko BioIn ekoloških zdrobljenih kakavovih zrn in kakšno ostalo češnjo :) ter za nekaj minut postaviš v hladilnik.
~ postrežeš sebi in drugim :).

In verjemite nam - tole je res vrhunsko! :)
8811 10151445040481960 1853998214 nDanes je na vrsti pomfi! A ne kakršenkoli, temveč čičerikin pomfri. Se sliši mamljivo? :) Pokukajte nižje za receptek.

Potrebuješ:
- 2 skodelici čičerikine moke
- 1 skodelico Pulsin grahovih proteinov
- 6 skodelic vode (lahko tudi 5:))
- 2 čajni žlički nerafinirane morske soli
- 3 čajne žličke popra (količina je mišljena za tiste, ki imajo zelo radi poper, sicer ga prilagodite svojim željam in predvsem okusu otrok)
- 1/4 skodelice BioIn ekološkega kokosovega olja
- še nekaj dodatnega kokosovega olja za popeči pomfri

Poleg lahko ponudite še rastlinsko "majonezo", ki jo lahko jedi prav vsi, brez slabe vesti.

Potrebuješ:
- 1/2 skodelice rastlinske majoneze
- 3 jedilne žlice limoninega soka
- 3 stroke česna (drobno sesekljanega ali stisnjenega)
- sol in poper po okusu
Sestavine zmešaš v homogeno maso in postaviš v hladilnik.

Priprava:
~ V posodi zavrite vodo, sol, poper in kokosovo olje.
~ Ko zavre, odmaknite z ognja in počasi vsuvajte čičerikino moko in grahove proteine. Pazite, da ne zavre in ves čas mešajte. Masa se bo hitro strdila. Ko vidite, da je že precej gosta, posodo odmaknite z ognja in maso prelijte v pekač, obložen s peki papirjem.
~ počakajte, da se masa ohladi (zagotovo kakšno uro, če je čas, lahko tudi več).
~ ko je masa ohlajena, jo narežite na podolgovate koščke in popecite na kokosovem olju.
~ poleg ponudite še "majonezo"

Želimo vam krasen dan, z veliko sonca, navznoter in navzven.
947122 10151439145801960 2062258954 nČešnjev smoothie vas bo navdušil tako zelo, da upamo staviti, da bo postal vaš najljubši poletni desert! :)

Potrebujete:
- 1/2 skodelice mandljevega mleka (lahko ga naredite tudi sami)
- 1/2 skodelice rastlinskega vanilijevega mleka
- 3 skodelice ekoloških mandljev
- 1 skodelico razkoščičenih češenj (lahko so tudi zmrznjene)
- 1 jž kokosovega olja
- 1/2 čž ekološkega cimeta

Zmiksajte mleko, češnje, mandlje in cimet v blenderju. Če imate sveže češnje, dodajte še malce ledu. Med blendanjem dodajte še kokosovo olje. Pretočite v simpatične kozarčke, posujte povrhu še malce cimeta, za dekoracijo dodajte češnjico in .... uživajte!
941473 10151432910736960 1292698906 nRecept za Sonce v kozarčku (marmelada brez želirnega sladkorja) :)

Potrebuješ:
- 320g marelic
- 200g manga
- 350g BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- sok ene limone

Priprava:
1. sadje narežite na manjše koščke (teža razkoščičenega sadja mora znašati toliko kot je zapisano zgoraj).
2. prestavite ga v ponvico, dodajte sladkor kokosovih palm in limonin sok.
3. segrevajte na nizki temperaturi do vretja.
4. pri nizkem ognju naj vre še kakšnih 15 minut.
5. ko je masa dovolj gosta, odstranite ponvico z ognja.
6. Marmelado prelijte v kozarčke, jih zaprite in ovijte v kuhinjsko krpo. Naj se počasi ohlajajo nekje v toplem prostoru.

Marmelada ne potrebuje nobenega želirnega sladkorja, saj nekatero sadje (npr. marelice, maline,...) že samo po sebi vsebuje dovolj pektina, ki deluje kot gostilo.

Ta marmelada je resnično vrhunska! Poskusite jo na še toplem domačem kruhu, na palačinkah, odlično se obnese tudi kot ena od sestavin za domače piškote, kot dodatek ovseni ali proseni kaši, pa tudi kar tako - na žlico.

Pa veselo ustvarjanje želimo!
922892 10151426854081960 1820296964 nKer ljubimo hrano in predvsem, ljubimo DOBRO hrano, z veseljem preživimo vsako prosto minuto v kuhinji. Tudi, če je zunaj sonce! Nič ni lepšega od tega, ko odgrneš težke zavese z oken in spustiš sončno svetlobo v svojo kuhinjo. Ko obsije kuhinjski pult, kositrne lončke, polne zelišč in novo pridobljeno lončnico.

Takrat smo tudi mi polni ljubezni. In ko bi vedeli, kako polna ljubezni je šele hrana, ki jo pripravljamo. Naj bo tista magična, skrivnostna sestavina, ki da vsaki pripravljeni jedi izpod vaši rok, poseben okus, prav ljubezen.

Naš amarant z najvišje poličke v shrambi se že nekaj časa sprašuje, kaj ga bo doletelo. In prav to ISTO smo se spraševali tudi mi. A ko smo med pregledovanjem spleta naleteli na tale receptek, se nam je izraz na obrazu razlezel v en veliiik nasmeh. "To bo to!" In smo se lotili dela.

Za polpetke z amarantom potrebuješ:
- 275 g amaranta
- 475 ml vode
- polovica drobno nasekljane čebule
- 3 stroke drobno sesekljanega česna
- 1 čž limonine lupinice (po želji)
- 1 čž karija v prahu
- 1/4 čž nerafinirane morske soli
- 1/4 čž sveže mletega črnega popra
- 115 g krušnih drobtin (lahko so tudi koruzne - tako je obrok brez glutena in primeren tudi za ljudi s celiakijo)
- 120 g Pulsin grahovih proteinov
- pol skodelice drobno sesekljanega peteršilja
- kokosovo olje za cvrtje

Priprava:
~ Zavri vodo in vanjo stresi amarant ter konstantno mešaj. Ko ponovno zavre, ogenj zmanjšaj in kuhaj še kakšnih 20-25 minut.
~ V ponvici na kokosovem olju prepraži čebulo, češen, dodaj kari v prahu in limonino lupinico. Praži kakšne dve minutki nato odstavi.
~ Ko je amarant kuhan, vanj primešaj mešanico iz ponvice. Dodaj sol in poper. Pusti, da se ohladi.
~ Nato primešaj grahove proteine.
~ V globok krožnik nasuj drobtine in peteršilj. Premešaj.
~ Z roko oblikuj manjše kroglice amaranta in jih povaljaj v drobtinah. Odlagaj jih na peki papir, kjer jih rahlo pritisni ob dno, da se sploščijo.
~ V ponvici segrej kokosovo olje in polpetke popeci. Ko bodo pečeni, jih odlagaj na papirnato brisačko in hitro ponudi.

Poleg se super obnese pire krompir ali cvetačni pire in pražena zelenjava. In seveda velika skleda solate! Pa kakšna redkvica naj tudi najde pot.:)

Dober tek!
263387 10151416419346960 855372708 nZa nebeško dober kolaček iz češenj potrebujete le malce dobre volje, veeelikoo češenj in lačne želodčke :)

Potrebuješ:
- 1/2 paketka svilnatega tofuja
- 1/3 skodelice BioIn ekološkega sladkorja v prahu
- 1/2 skodelice pirine moke
- 1/4 skodelice mandljev
- 1 čajna žlička vinskega kamna
- 1/4 čajne žličke soli
- 1 skodelico rastlinskega mleka
- 3/4 čajne žličke vanilije v prahu
- 1 jedilna žlica limonine lupinice
- 1 skodelica in pol razkoščičenih češenj
- zelo slaba jedilna žlica svežega rožmarina
- žlica BioIn ekološkega kokosovega olja

Priprava:
1. Pečico segreješ na 220 stopinj.
2. V blenderju zmešaš svilnat tofu, mandlje in kokosov sladkor.
3. Dodaš moko, vinski kamen, sol in polovicčno količino mleka. Ponovno zaženeš blender.
4. Nato dodaš še preostalo mleko, limonino lupinico in vanilijo ter še enkrat zmiksaš.
5. Na roke vmešaš še rožmarin.
6. Pekač namastiš s kokosovim oljem in vanj preliješ maso.
7. Po "testu" na gosto potreseš še razkoščičene češnje in postaviš v pečico.
8. Pri 220 stopinjah Celzija pečeš 15 minut, nato zmanjšaš temperaturo pečice na 180 stopinj Celzija in pečeš še dodatnih 20-25 minut. Skorjica mora biti zapečena, sredica bo izgledala še kot surova in rahlo majava, pa v resnici ni.
9. Pekač postaviš na rešetko in počakaš, da se pecivo ohladi.

Pa dober tek!
935614 10151413507956960 2056301586 nSladica, pri kateri ostanete brez besed in polnih ust! ;)

Za to dobroto potrebuješ:
° mokre sestavine:
- 1/4 skodelice BioIn ekološkega kokosovega olja
- 2 jedilni žlici agavinega sirupa
- 1/4 skodelice rastlinskega mleka (še bolje je, če je z okusom vanilije;))
- 1/4 skodelice vode s čajno žličko žitne kave
- 1 čajna žlička ekološkega jabolčnega kisa
- 1/4 skodelice BioIn ekološkega sladkorja koksovih palm
- 2 jedilni žlici BioIn ekoloških Chia semen

° suhe sestavine:
- 1/3 skodelice nasekljanih Chocodelic goji jagod
- 2 jedilni žlici BioIn ekološkega kakava v prahu
- 1/2 skodelice pirine moke
- 1/2 skodelice moke ovsenih kosmičev (zmeljite jih v kavnem mlinčku ali blenderju)
- 1/4 skodelice zmletih indijskih oreščkov
- 1 čajna žlička vinskega kamna


Postopka se lotiš takole:
1. v posodici zmešaš mokre sestavine (lahko tudi nad ognjem, da se lepše povežejo).
2. v drugi posodici zmešaš suhe sestavine.
3. suhe sestavine primešaš homogeni mokri masi. Dobro premešaš.
4. pekač namastiš s kokosovim oljem in maso predeneš v pekač.
5. postaviš v ogreto pečico, na 185 stopinj Celzija in pečeš kakšnih 25 do 30 minut (narediš preizkus z zobotrebcem:))
6. Ko je pečeno, pekač vzameš iz pečice in počakaš, da se ohladi. Ohlajenega narežeš na kose in postrežeš.

Za dodaten užitek lahko poskrbiš še s karamelnim prelivom. Zanj potrebuješ zgolj 4 sestavine:
- 1/4 skodelice BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 1 čajna žlička BioIne kološkega kokosovega olja
- 1/8 čajne žličke nerafinirane morske soli
- 1 jedilna žlica rastlinskega mleka

Sestavine daš v ponvico in postaviš na ogenj. Segrevaš, da se sestavine pomešajo v homogeno maso, ter nato še toliko, da se začnejo delati mehurčki. Ko se ti pomaknejo na sredino ponvice, segrevaj še kakšni dve minuti, da se masa zgosti. Odstaviš z ognja in preliješ kolač.

S tem karamelnim prelivom lahko pravzaprav zaliješ vse - poliješ prek smoothiejev, pudingov, sladoleda, tort, kolačev, peciv, piškotkov, vročih čokolad.  Če ti kaj kolača ostane, ga shraniš in zamrzneš (ali zapakiraš v lično posodico in neseš babici- kako bo vesela!).

Tole se odlično prileže tudi za zajtrk, s skodelico toplega čaja. ;)
947001 10151399517741960 1722446736 nKaj pravite na mini picetke za večerjo? :) Priprava je v resnici preprosta in hitra, če vključite še otročke pa postane vse skupaj en čudovit projekt, ki ga lahko ujamete na fotoaparat.

Za testo potrebujete:
- 2,4 dl tople vode
- 2 čajni žlički suhega kvasa v prahu
- 2 čajni žlički nerafinirane morske soli
- 1 dl Pulsin konopljinih proteinov
- 5 dl pirine moke
- 2 jedilni žlici BioIn ekološkega kokosovega olja
- poljubni okus Violife veganskega sirčka

Priprava:
Najprej prelijte vodo v večjo posodo, dodajte sol in suhi kvas ter premešajte. Postopoma dodajajte moko in konopljine proteine, da postane testo gnetljivo. Dobro ga gnetite nekaj minut. Pregneteno testo dajte nazaj v posodo, pokapljajte s kokosovim oljem in pokrijte s plastično folijo. Na toplem naj počiva kakšno uro ali dve.

Najlepše pri pici, po našem mnenju, je to, da si jo lahko vsak pripravi po svoji želji in okusu. Prekrasno je poleti, ko na hitro skočiš na svoj vrtiček in nabereš dobrote kar tam, do takrat pa porabiš tisto, kar najdeš v hladilniku.

Pripraviš dobro paradižnikovo mezgo (lahko je tudi kupljena, a domača ima poseben čar), iz testa pripraviš 8-10 majhnih picetk in jih premažeš z mezgo. Nanjo naložiš Vilife sirček in dobrote po svojem okusu, morda lahko poskusite tudi s koščki krompirja, prisežemo, da zelooo pozitivno preseneti. Dodajte še kakšno papriko, paradižnik v kosih, bučke, popečene jajčevce, sveže kalčke, brokoli, cvetačo, mlado čebulico....

Saj veste, kako pravijo: sky is the limit. Čarajte po mili volji, v svojo slast in slast najdražjih.Dober tek!
946682 10151393340801960 523935462 n Recept, pri katerem smo se zaljubili v kombinacijo okusov, barv, tekstur ...!

Za jagodni preliv potrebuješ:
- 2 skodelici jagod
- 2 jedilni žlici BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- sok polovice limone

Za palačinke pa:
- 1 skodelica rastlinskega mleka (in kakšno žlico več, po potrebi)
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 1 skodelica kamutove moke (lahko tudi navadne, mi smo imeli slučajno to pri roki)
- 1/2 skodelice Pulsin grahovih proteinov
- 2 čajni žlički vinskega kamna
- lupinico ekološke limone (kupi se tudi že pripravljeno)
- 1 jedilna žlica makovih semen
- 1/4 skodelice BioIn ekološkega kokosovega olja (+ nekaj malega za namastitev ponvice)
- dobre 3 žlice agavinega sirupa
- 1/2 čajne žličke vanilije v prahu

Priprava:
1. V skledici najprej zmešaš očiščene in narezane jagode, jih posuješ s kokosovim sladkorjem in preliješ z limoninim sokom. Pustiš, da se okusi malce prepojijo.
2. V drugi skodelici zmešaš rastlinsko mleko in limonin sok.
3. V večji posodici zmešaš moko, grahove proteine, makova semena, limonino lupinico in vinski kamen. Dodaš kokosovo olje in agavin sirup, primešaš še rastlinsko mleko z limoninim sokom. Dobro premešaš, da nastane homogena masa. Morda bo potrebno dodati še kakšno žlico rastlinskega mleka. Masa naj bo bolj gosta, kot za tipične "ameriške" palačinke.
4. Palačinke spečeš v dobro segreti ponvici, premazani s kokosovim oljem. Maso vliješ na olje. Ko vidiš, da je palačinka ob strani postala nežno rjave barve, ravno prav zapečena, jo previdno obrneš in popečeš še na drugi strani.
5. Palačinke preliješ s pripravljenimi jagodami in postrežeš.

Njami in dober tek! :)

308552 10151391168406960 322742468 n Smoothie, ki sprošča, pomirja in vrača dobro voljo!

Skrivnost je v kakavu. Neprecenljiv je predvsem zaradi svoje sestave. Med drugim vsebuje več antioksidantov (flavonoidov) kot borovnice, rdeče vino, zeleni in črni čaji. Vsebuje tudi aminokislino triptofan, ki se v telesu pretvarja v serotonin, ta pa se obnaša kot živčni prenašalec v možganih in sprošča občutke ugodja in sreče. Deluje kot antidepresiv in pri ženskah, celo blaži simptome PMS-a. Kakav vzpodbuja tudi tvorbo endorfinov, prav tako živčnih prenašalcev, ki delujejo pri blaženju bolečin. Kakavu v prid se postavi tudi njegova visoka vrednost mineralov - bogat je z magnezijem, kalcijem, železom, cinkom, bakrom, kalijem in manganom. Tako lahko kakav zaradi visoke in raznovrstne vsebnosti mineralov pripomore k odpravljanju slabokrvnosti in močnim ter zdravim kostem.

Za 2 kozarca takšnega sladkega razvajanja potrebuješ:
- 1 skodelico pripravljene žitne kave
- 1 skodelico rastlinskega mleka
- 1/4 avokada
- 3 čajne žličke BioIn ekoloških zdrobljenih kakavovih zrnc
- 1 jedilno žlico BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 3 kocke ledu
- 1 zamrznjeno banano, narezano na koščke
- 1/2 čajne žličke vanilije v prahu

Sestavine zmiksaš v blenderju, preliješ v visoke kozarce in ponudiš. ;)
270923 10151388401186960 1230187806 nTale jed je božanska! Zato, ker je hitro pripravljena, ker je neverjetno okusna, ker je otročje lahka za pripravit in ker je odlična tudi hladna. Ste za izziv?

Potrebuješ:
- pirine/polnozrnate/kamutove testenine
Skuhate jih v osoljeni vodi in postavite na stran, da se malenkost ohladijo.

Za omako:
- 1/3 skodelice indijskih oreščkov (lahko so tudi namočeni)
- 1/4 skodelice BioIn ekoloških konopljinih semen
- 1 strok česna
- 3 jedilne žlice jedilnega kvasa v kosmičih
- 3/4 skodelice + 2 jedilni žlici rastlinskega mleka
- 1 jedilna žlica limoninega soka
- 2 jedilni žlici BioIn ekološkega kokosovega olja
- 2 čajni žlički Tamari sojine omake
- 2 čajni žlički dijonske gorčice
- 1 jedilna žlica tahinija (sezamova pasta)
- ščep muškatnega oreščka
- 1/2 čajne žličke nerafinirane morske soli
- 1/2 čajne žličke paprike v prahu
- sveže mlet poper


Priprava:
Vse sestavine predeneš v blender in zmiksaš. Pogreješ v ponvici in poleg primešaš makarone. To je vse. :)

Pa dober tek in na polne želodčke!
934605 10151383978866960 1628708148 nNarava nam ponuja obilico zdrave zelenjave, zato danes z vami delimo slasten recept za solatni preliv, ki je naravnost popoln, okusen in zelo zdrav hkrati!  Kremasta, začinjena, hranljiva in dišeča omaka je kot nalašč, da naše želodčke pocrkljamo z lahkim in energijsko popolnim obrokom. Spirulina zagotavlja dodatne beljakovine in minerale, medtem ko konopljina semena poskrbijo, da se naše telo okrepi s tako zelo pomembnimi omega maščobnimi kislinami. Za izboljšanje naše presnove pa bosta poskrbela ingver in poper!

Potrebujete naslednje sestavine:
1 skodelico vode
1/3 skodelice BioIn ekoloških konopljinih semen
1/2 žličke BioIn ekološke spiruline v prahu
1/4 žličke kurkume v prahu
1/2 žličke himalajske soli
2 žlički svežega limoninega soka
1 žličko sesekljanega svežega ingverja
1/8 čajne žličke popra v prahu
1/2 avokada
1/2 skodelice sveže bazilike
1/2 skodelice svežega koriandra

Postopek:
Zmešajte vse sestavine, razen avokada, bazilike in koriandra, pri visoki hitrosti v mešalniku. Okus prilagodite vašim željam (lahko dodate več limone, soli, ingverja ali popra). Dodajte avokado in zmešajte, da dobite kremasto teksturo. Na koncu dodajte še sveža zelišča in vse skupaj nežno premešajte.
Uživajte v sezonski zelenjavi, preliti s tem slastnim prelivom, posuti s konopljinimi semeni in dodanim češnjevim paradižnikom.
Dober tek!

65633 10151382618986960 1939278873 nČas je za jagodni sorbet! :)

Potrebuješ:
- 4 skodelice očiščenih jagod
- 1 skodelico vode
- 1 skodelico pomarančnega soka (+pulpo, ki ostane)
- 1/2 skodelice BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm

Priprava:
- V ponvico stresite sladkor, prilijte pomarančni sok in vodo. Naj zavre in vre toliko časa, da se sladkor raztopi (približno 3 minutke).
- Nato dodajte še jagode in pomarančno pulpo ter počasi kuhljajte še 8-10 minut.
- Ko je kuhano, maso predenite v blender in zmiksajte do gladkega. Počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa maso postavite v zamrzovalnik.

Samo še nekaj minutk in odličen, fantastično okusen jagodni sorbet je nared! :)

303039 10151378453656960 263613300 n
Je kdo za (zdravo) sladko? :)

Potrebuješ le:
- 1/4 skodelice stopljenega (a ne vrelega) BioIn ekološkega kakavovega masla
- 1/4 skodelice BioIn ekološkega kokosovega masla
- 1/4 skodelice BioIn ekološkega kakava v prahu
- 1/4 čajne žličke BioIn vanilije v prahu
- 3 slabe jedilne žlice BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm



Za povrhu pa po okusu:

- BioIn naravne goji jagode
- BioIn ekološka konopljina semena
- BioIn ekološka kakakavova zrna
- mandlji
- lešniki
- orehi
- bučna in sončnična semena
- sivka (fantastična kombinacija)
- ameriške brusnice


Postopka se lotiš takole:
1. Vse sestavine zmešaš z metlico ter z žličko oblikuješ male kupčke po peki papirju, ki jih razmažeš.
2. Potreseš z vsemi dobrotami, ki ti pridejo pod roko in za nekaj minutk postaviš v hladilnik.
3. Presenetiš svoje najdražje.:)

Ker je recept tako enostaven in hiter, lahko v pripravo vključite tudi svoje otročke, nečake, vnučke, ki naj si vsak čokoladni grizljajček okrasijo po svojem okusu. Zabava zagotovljena! :)

942101 10151377066161960 1455301392 nOb vročem sončnem dnevu ni boljšega, kot zdarava domača lučka! :) Kako jo pripraviti? Povsem enostavno in hitro, samo sledite našemu receptku ;)

Potrebuješ:
- 4 zrele avokade
- 1 skodelico BioIn ekološkega kakava v prahu
- 1 skodelico agavinega sirupa
- 1/2 skodelice vode

Vse sestavine zmiksaš v blenderju, jih pretočiš v modelčke za sladoled in za 8 ur postaviš v zamrzovalnik.

Za preliv:
- 150 gramov BioIn ekološkega kakavovega masla
- 4 jedilne žlice BioIn ekološkega kokosovega olja
- 3 jedilne žlice BioIn ekološke mace v prahu
- 3 jedilne žlice BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 5 jedilnih žlic agavinega sirupa
- 1/2 čajne žličke vanilije v prahu

Priprava:
Pripraviš vodno kopel in vanjo postaviš kozico. V kozici najprej stopiš kakavovo maslo in kokosovo olje ter v to zamešaš še ostale sestavine. Masa ne sme biti preveč segreta, samo toliko, da še vedno lahko pomočiš prst vanjo.
Iz zamrzovalnika vzameš popolnoma strjene lučke in jih pomočiš v maso. Lučko držiš obrnjeno navzdol, saj se bo masa hitro strdila. Lučko potunkaš v maso še 2-3krat, da bo plast te čokolade malo debelejša.

Za nekaj časa jih še položiš v zamrzovalnik in sicer tako, da vsako lučko posebej oviješ v peki papir in jih daš ležat.

Mhmmmm... fantastične so! :)

420753 10151369125161960 2004790840 nZa crkljanje, ki je nujno po prelepem dnevu, ne potrebujete veliko: prijetno družbo (na dveh ali štirih nogah), pogled skozi okno in skodelico čokoladnega presenečenja! :)

Za nebeško sladico potrebuješ:
- 1 pločevinko kokosovega mleka (masa, ki se nabere ob pokrovčku in malo kokosovega mleka, ki ostane v pločevinki)
- 5 ravnih jedilnih žlic BioIn ekološkega kakava v prahu
- 3 jedilne žlice BioIn ekološkega sladkorja kokovoh palm
- 1/2 čajne žličke vanilije v prahu

Sestavine zmešaš v blenderju, maso pretočiš v lične skodelice in postaviš za nekaj minut na hladno. Dober tek! :)

420681 10151364433186960 26985316 n
Če se šele dobro prebujate ali pa se že polni energije vračate z jutranjega sprehoda po trgu, je tale jutranji "vitamin booster" naravnost za vas!

Potrebuješ:
- 2,5 dl vode
- sok 1 limone
- jedilno žlico in pol BioIn naravnih goji jagod
- ščep kajenskega popra
- 1 čajno žličko BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- ekološki zeleni ali črni čaj (lahko je tudi v čajni vrečki)

Priprava:
1. Čaj in goji jagode daj v skodelico in prelij z vrelo vodo.
2. Pusti nekaj minut, da črni čaj in gojike spustijo svojo aromo.
3. Dodaj sok limon in primešaj sladkor kokosovih palm s ščepcem kajenskega popra.
4. Uživaj!

Gre pravzaprav za še "izboljšano različico" kozarca tople vode z limoninim sokom, ki ga prakticira veliko ljudi. Ta napitek, kot tudi izboljšana verzija, delujeta na telo očiščevalno, pospešita prebavo, telo pa oskrbita s potrebnimi vitamini in antioksidanti. Obenem ima ta napitek izredno koristen učinek tudi na kožo, saj telo razstrupi in poskrbi, da se iz njega izločijo odpadne snovi, ki so se v telesu nabrale preko noči.

Zatorej, tudi vam, na zdravje in dobro jutro!
:)
563710 10151358786476960 212782931 nPotrebuješ:
- 500g jagod (ali drugega sadja po želji, čudovito se obnesejo tudi (zamrznjene) borovnice ali maline)
- BioIn ekološki sladkor kokosove palme po okusu
- 4 jedilne žlice BioIn ekoloških chia semen
- kokosova voda ali rastlinsko mleko po potrebi
- BioIn ekološka konopljina semena / BioIn ekološka zdrobljena kakavova zrna


Priprava:
1. v blenderju zmiksaš sadje, z malo kokosovega sladkorja in po potrebi dodaš nekaj kokosove vode ali mleka.
2. maso predeneš v skodelico in vmešaš chia semena. Postaviš v hladilnik in počakaš, da se semena napijejo tekočine, vmes lahko večkrat premešaš.
3. nato po vrhu potreseš konopljina semena ali zdrobljena kakavova zrna in samo še UŽIVAŠ!

Za barvit dan! :)
579652 10151351359426960 205055319 nDanes je dan za BELO "čokolado", s karamelo! :)

Za belo čokolado potrebuješ:
- 1 skodelica zmletih indijskih oreščkov
- 1/2 skodelice stopljenega BioIn ekološkega kakavovega masla
- 3 jedilne žlice BioIn ekološkega sladkorja kokosove palme
- ščep nerafinirane morske soli


Za karamelo pa:
- 1/2 skodelice stopljenega BioIn ekološkega kokosovega olja
- 1/3 skodelice mandljevega masla
- 1 jedilna žlica in pol
BioIn ekološkega sladkorja kokosove palme
- 1 čajna žlička vanilije v prahu
- ščep soli

Postopek:
- Sestavine za čokolado zmešajte v posodici in v drugi posodici še sestavine za karamelo.
- V mini modelčke za minjončke dajte najprej eno žličko mase za belo čokolado, nato pa pol čajne žličke mase za karamelo. Do vrha prelijte z maso za "belo čokolado" (poenostavljeno: naredite "sendvič" iz teh sestavin, vmes naj bo karamela, spodaj in zgoraj pa bela čokolada).
- Minjončke samo še postavite v hladilnik, da se mase strdijo.

Pa na veliko uživanja in dobre volje!:)
528445 10151349940501960 745333240 nSonce, morje in slaaadoleeed! :)

Za jagodne lučke potrebuješ:
- 2 skodelici in pol očiščenih jagod (ali drugega sadja po izbiri, lahko so tudi banane)
- 1 pločevinko kokosovega mleka
- 2 jedilni žlici BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 1 čajna žlička vanilije v prahu

Za čokoladni preliv pa:
- BioIn ekološko kakavovo maslo
- BioIn ekološko kokosovo olje
- BioIn ekološki kakav v prahu
- Ščep
vanilije v prahu
- nekaj
BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- naknadno: drobljene mandlje, lešnike...


1. vse sestavine za jagodne lučke zmiksaš v blenderju do gladkega. Maso naliješ v modelčke in jih postaviš v zmrzovalnik.

2. v posodici stopiš nekaj kakavovega masla in kokosovega olja, dodaš kakav v prahu, vanilijo in sladkor kokosovih palm. Zmešaš v homogeno maso. Postaviš na stran, a ne v hladilnik, da se masa ne strdi.

3. ko so lučke zmrznjene, jih pomočiš v čokoladno omako (če želiš, potreseš še z drobljenimi oreščki) in še za nekaj minut postaviš v zmrzovalnik. Uživancija se začne, ko so lučke ohlajene, čokolada na njih pa strjena, da kar hrusta pod zobmi.;)
541638 10151348654976960 1500530244 nDanes smo pripravili njoke iz sladkega krompirja! Ga poznate?

Sladek krompir se danes dobi že skoraj v vsaki trgovinici, je relativno poceni, obenem pa v sebi združuje veliko koristnih učinkovin. Katere so to? Med drugim je bogat z vitaminom B6, je odličen vit vitamina C, ki igra pomembno vlogo pri preprečevanju in zdravljenju viroznih stanj in bolezni, pospešuje celjenje ran, ugodno deluje na prebavo in podpira tvorba kolagena v koži, kar povečuje njeno prožnost in obvaruje kožo pred prezgodnjim staranjem. Mi imamo sladki krompir radi tudi zaradi vitamina D, ki preprečuje nihanja razpoloženja, poskrbi za zdrave kosti, mišice, živce in kožo ter podpira delovanje ščitnice. Vsebuje tudi železo, magnezij in kalij, njegovi sladkorji se počasi sproščajo v krvni obtok, s čimer ne obremenjujejo trebušne slinavke in ne dvigujejo sladkorja v krvi. Poleg vsega pa je sladek krompir krasna popestritev jedilnika, saj se ga laho pripravi na vse mogoče načine. Danes, v našem primeru, kot njoke.;)

Potrebuješ:
- 2 velika sladka krompirja
- 1 čajna žlička nerafinirane morske soli
- 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
- 1/4 čajne žličke črnega popra
- 3 skodelice moke
- 1/2 skodelice Pulsin grahovih proteinov


Postopek:
- Najprej sladek krompir olupite in narežite na manjše koščke. Skuhajte ga do mehkega.
- Nato ga dobro odcedite in zmečkajte. Krompir naj se shladi, po potrebi ga postavite za nekaj minutk v hladilnik.
- Zmečkan krompir vzemite iz hladilnika in primešajte sol, poper in muškatni orešček.
- Moko in grahove proteine zmešajte v posodici in presejte skozi sito (ali gosto cedilo). Mešanici krompirja počasi dodajajte presejano moko. Količina te bo odvisna od tega, kako velika sladka krompirčka ste izbrali. Dodajajte jo toliko časa, da masa ne bo več lepljiva.
- Sedaj testo oblikujte v dolge svaljke in narežite na manjše koščke - njoke.
- Njoke skuhajte v slanem kropu. Ko priplavajo na površino, so kuhani. Taa-daaa! :)

Hitro, enostavno, poceni in okusno! Takšni so nam najljubši. Postrežete jih lahko s kakšno dobro, vam najljubšo omako ter obvezno veliiiko skledo regrata, njam njam. Pa dober tek!
zucchini-soup-su-1728727-lDanes naj bo na jedilniku kremasto, zeleno, toplo ... to je lahko samo okusna kremna juha iz bučk! :)

Potrebuješ:
- 1 jedilno žlico BioIn ekološkega kokosovega olja
- 1 sesekljano rdečo čebulo srednje velikosti
- 2 stroka česna
- 1/2 čajne žličke kurkume v prahu
- 1 kg bučk, narezanih na manjše kose
- 4 skodelice zelenjavne jušne osnove
- sol in poper
- 2 jedilni žlici Pulsin grahovih proteinov
- ovsena/sojina/riževa smetana za dekoracijo


Če se sledite naslednjemu postopku, ne morete zgrešiti! :)

- v ponvici stopite kokosovo olje in na njem prepražite čebulo in česen, dodajte še kurkumo v prahu.
- dodajte narezane bučke.
- v ponvico prilijte ravno toliko zelenjavne jušne osnove, da bo prekrila zelenjavo.
- kuhajte na zmernem ognju 25 minut, oz. dokler bučke ne postanejo zelo mehke.
- ko je kuhana, juho prelijte v blender in dodajte Pulsin grahove proteine. Zmiksajte, nato pretočite v veliko posodo in začinite s soljo in poprom, po potrebi.
- da bo izgled juhe še lepši, jo okrasite z rastlinsko smetano. Saj veste, da jemo tudi z očmi, kajne? :)

Dober tek! :)
602034 10151316869636960 2042292308 nČe še niste zajtrkovali, z vami delimo receptek, kako pripraviti čokoladno granolo, ki jo lahko napečete in spravite v velik steklen kozarec za jutranje užitke. Zjutraj jo le prelijete z mlekom ali rastlinskim jogurtom in uživate v domačih kosmičih, brez nepotrebnih sestavin, ki v zdrav zajtrk ne sodijo. Mi smo jo naredili včeraj zvečer in moramo reči, da je O-D-L-I-Č-N-O uspela!

Potrebuješ:
- 3 skodelice ovsenih kosmičev (lahko so tudi ječmenovi, pirini...)
- 1/2 skodelice mandljev (oreščke izberete po svojem okusu)
- 1/2 skodelice pekan orehov
- 2 jedilni žlici BioIn ekološkega kokosovega olja
- 1 jedilna žlica mandljevega masla (lahko je katerokoli maslo oreščkov)
- 2 jedilni žlici agavinega sirupa
- 2 jedilni žlici BioIn ekološkega sladkorja kokosove palme
- 1/2 skodelice kokosovih kosmičev
- 5 jedilnih žlic BioIn ekološkega kakava v prahu (količina po okusu)
- 2 pesti Chocodelic mandljev
- ovseno/sojino/riževo mleko po potrebi


Mandlje, pekan orehe in Chocodelic mandlje sesekljajte na manjše koščke, nato pa vse skupaj, z ostalimi sestavinami, zmešajte v večji posodi. Po potrebi dodajte še kakšno žlico rastlinskega mleka in zmešajte. Pečico segrejte na 180 stopinj. Maso predenite v pekač, obložen s peki papirjem in ga postavite v ogreto pečico. Pecite 12 - 15 minut.

Ko bo granola pečena, jo vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi. Ko bo ohlajena, se granola strdi in jo lahko lomite po koščkih po svoji želji. Lahko jo pustite v večjih kosih in vam služi kot prigrizek ali energetska tablica med napornim dnem, ali pa jo nalomite na manjše koščke in zjutraj prelijete z mlekom ali jogurtom. Po želji dodate še kakšno sveže sadje in okusen, hranljiv zajtrk, brez slabe vesti, je nared. :) Dober tek!
486063 10151311917316960 812960010 nTokratni recept v naši kuhinji nikoli ne ostane prezrt. Po zajtrku želodčki predejo od ugodja, naše brbončice pa uživajo v pravi simfoniji okusov in bogatih hranil. In kar je najbolj fino - kuhinja je prostor, kjer je z lahkoto toleriran celo ustvarjalni nered :). Zato lahko tudi ta receptek prilagajate svojemu trenutnemu okusu, letnim časom, željam in potrebam. Dodate lahko tudi sveže sadje, pa suho sadje, celo zamrznjeno, lahko dodate oreščke in začimbe, ali pa ga pojeste kar čisto tako - v "pure" varianti.

Potrebuješ le:
- 3 jedilne žlice BioIn chia semen
- 1,5 dl mandljevega, ovsenega ali lešnikovega mleka, po potrebi ga še dolivajte
- 1 zrelo (pikasto) banano
- 2 čajni žlički BioIn ekološkega kakava v prahu
- cimet, vanilijo po okusu


Chia semena stresite v skledico in prilijte rastlinsko mleko. Počakajte 20 minut, da se chia semena napnejo, lahko pa to skodelico postavite tudi v hladilnik, čez noč. Na vsake toliko časa malce premešajte, da se chia semena ne sprimejo. Ko se bodo semena napila tekočine, bodo dosegla skoraj 9-kratno svojo velikost. Nato tole kašico predenite v blender, dodajte banano, kakav in začimbe ter premiksajte.

Po vrhu lahko potresete z BioIn zdrobljenimi kakavovimi zrni. Tako, za dekoracijo, ker je lepše na oko in se super dobro ujame tudi z našim želodčkom. Na kolobarje lahko narežete tudi še eno banano in jo položite na puding, lahko dodate svežo pomarančo (odlična kombinacija) ali pa, ko bodo tu - tudi jagode in borovnice. Mhmmm! :)

Imejte se lepo, naj bo dan poln ljubezni in smeha. Pa dober tek!
165932 10151289645211960 1527861294 nKhm, khm.. Če ste sorte človeka, ki ga dobra stvar hitro zasvoji, potem vas prosimo, da se ob temle receptku obrnete stran. Če pa ste sorte človeka, ki ga takšna stvar hitro zasvoji.. in je s to zasvojenostjo pripravljen živeti - potem pa zavihajte rokave in na delo! :))

Tokratni recept je čisti presežek! Presežek okusa, preprostosti, kvalitete sestavin, umetniški presežek poigrajavanja barv in idej. Tudi sestavin ni toliko, kot jih je morda videti na prvi pogled, saj se v vseh treh plasteh precej ponavljajo. Priprava vzame izredno malo časa, zato je recept kot nalašč za ustvarjanje čez vikend v družbi prijateljev, dobre glasbe in skodelico vročega čaja.

Torej, za nebeški občutek ob ugrizu v takšen košček, moraš narediti tri različne mase. Kar počasi, brez skrbi, korak za korakom (ni tako zapleteno, kot je slišati):

Za 1. plast:
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 1 skodelica Pulsin presnih konopljinih proteinov
- 1 skodelica datljev (namočenih le kratek čas, 10 min, več ne, da se ne razmočijo preveč)
- 1 čajna žlička vanilije v prahu
- 1 čajna žlička naribane pomarančne lupinice

Vse sestavine zmiksajte v blenderju in maso nato pritisnite ob dno pekača, da tvori spodnjo plast naše zloženke. Pekač postavite v hladilnik, da se masa strdi.


Za 2. plast:
- 1 skodelica indijskih oreščkov
- 1/4 skodelice limoninega soka
- 1 dobra jedilna žlica stopljenega BioIn ekološkega kokosovega olja
- 1/3 skodelice agavinega sirupa

Tudi te sestavine preprosto zmiksajte v blenderju. Dobili boste nekakšno kremo oz. glazuro. To glazuro polijte po 1. plasti, ki ste jo prej postavili v hladilnik. Zdaj je ne postavljajte več v hladilnik.

Za 3. (zadnjo) plast (gre bolj za posip, samo rahlo potreseš po zloženki) pa potrebuješ:
- 3 jedilne žlice stopljenega BioIn ekološkega kokosovega olja (ali kakavovega masla)
- 3 jedilne žlice pomarančnega soka
- 1 čajno žličko BioIn ekološkega sladkorja kokosove palme
- 1/4 skodelice sušenih brusnic (izberite takšne brez konzervansov, odlično pa se obnesejo tudi BioIn naravne goji jagode, preizkušeno)
- 1 čajna žlička pomarančne lupinice

Najprej zmiksajte stopljeno kokosovo olje (ali kakavovo maslo) in pomarančni sok. Nato dodajte še sladkor kokosove palme. Po zloženki najprej potresite posušene brusnice (ali goji jagode) in pomarančno lupinico. Nato pa po žličkah "pošpricajte" še z maso, ki ste jo pravkar zmiksali v blenderju (kokosovo olje+pomarančni sok+kokosov sladkor).

Taaa-daaaa! Odlična sladica je pripravljena! Brez napora in brez eksotičnih sestavin, ki se jih nikjer ne dobi :)

Če bo zloženka zdržala do prihoda prijateljev, bodo nad njo GARANTIRANO navdušeni vsi! Če pa ne bo zdržala do takrat... no, včasih je treba privoščiti tudi samo sebi. :)
 
falafelDanašnje (hitro pripravljeno) kosilo :)

Potrebuješ:
- 2,5 skodelici kuhane čičerike (lahko uporabiš ekološko, že pripravljeno, iz pločevinke)
- 2 skodelici mlade špinače
- 1 slaba skodelica sesekljane bele čebule
- 2 stroka česna
- 3 jedilne žlice sveže sesekljanega peteršilja
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- 1 jedilno žlico limoninega soka
- 2 čajni žlički mlete kumine
- 1 čajna žlička mletega koriandra
- ¼ čajne žličke paprike v prahu
- ½ čajne žličke nerafinirane morske soli
- ½ skodelice Pulsin grahovih proteinov

Priprava:
1. Vse sestavine, razen grahovih proteinov, zmiksajte v blenderju v homogeno maso. Prestavite v posodo in primešajte še grahove proteine (krasno povežejo vse okuse med sabo, obenem pa odlično delujejo kot vezivo).

2. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Ta čas oblikujte maso v kroglice in jih položite na pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Rahlo jih z vilicami pritisnite ob dno, da se bodo bolj enakomerno zapekle.

3. Pecite jih 15-20 minut, nato pa previdno obrnite in pecite še kakšnih 10-15 minut. Ko so pečene, pekač vzemite iz pečice in pustite, da se kroglice ohladijo. Po desetih minutkah so že primerne za v usta.

Mi smo poleg pripravili še super, domačo, telesu, zdravju in živalim prijazno tzatziki omakico. Ne boste verjeli, kako zelo enostavno jo je pripraviti. Da o okusu ne govorimo . :)

Za tzatziki dip:
- 1 skodelica indijskih oreščkov (predčasno namočenih 1-2 uri)
- ½ skodelica vode
- 1 skodelica naribane kumare
- 1 jedilna žlica oljčnega olja
- 2 slabi jedilni žlici limoninega soka
- 1 strok česna
- ¼ čajne žličke
- slabo polovičko čajne žličke posušenega kopra
- sol in poper po občutku in želji

Oreščke, vodo, olivno olje, limonin sok, česen in koper zmiksajte v blenderju do čisto, čisto gladkega. Šele nato solite in poprajte po okusu. Naribano kumaro dobro ožmite, ter jo dodajte k omaki v blender. Samo nekoliko zavrtite blender, da bo koščke kumare še vedno dobro čutiti. Omakico postavite v hladilnik za kakšno uro, da se okusi prepojijo.

Falafle lahko postrežete na tortilji, ki jo samo rahlo pogrejete v suhi ponvici. Nanjo naložite ogromno sveže zelenjave, npr. rdečo in rumeno papriko, paradižnik, avokado (ta pri nas ne sme manjkati:)), svežo solatko, čebulo, kalčke, nanjo položite falafle in preko polijte tzatziki omako.

Po tako dobrem kosilu se prileže samo še en dolg sprehod po naravi, z globokim dihanjem – skrbi izdihneš, energijo vdihneš, s toplimi objemi z drevesi, ki pripovedujejo zgodbe in čistim, svežim zrakom, ki napolne in prediha pljuča.

Dober tek, dragi naši.
piskotisrckiMi smo za svoje najdražje pripravili nekaj zelo enostavnega, takega od srca, in hkrati zelo preprostega. :)

Potrebujete le:
- 3/4 skodelice mandljev
- 3/4 skodelice lešnikov
- 1 skodelico ovsenih kosmičev
- 1/3 skodelice agavinega sirupa
- 1 jedilna žlica kokosovega olja
- ščep vanilije v prahu
- ščep himalajske soli
- vodo po potrebi
- domačo marmelado

Priprava: V blenderju posebaj zmiksate mandlje, lešnike in ovsene kosmiče v moko. V posodi zmešajte moke, vanilijo v prahu in sol. Nato dodajte kokosovo moko in agavin sirup. Z rokami maso dobro pregnetite. Če je presuha, lahko dodate žlico vode, a dodajajte jo res po žlicah, ker se lahko hitro zgodi, da masa postane pocasta.

Ko se vam bo zdela masa primerno gosta in kompaktna, jo razvaljajte in postavite za eno urico v haldilnik. Nato z modelčki (mi smo uporabili modelčke v obliki srčka :)) izrežite figurice, jih namažite z domačo marmelado in pokrijte z drugim srčkom. Če bo število srčkov neparno, ne skrbite, tisti "nepari" so namenjeni vašim želodčkom, je že moralo biti tako.

Prijetno sladkanje! :)
piskotiZa resnično okusne piškotke, ki si jih lahko privoščite brez vsakršne slabe vesti, nad njimi pa bodo več kot navdušeni tudi otroci, potrebujete:


Potrebujemo:
- 170g ovsenih kosmičev
- 100g pirine moke
- 50g Pulsin konopljinih proteinov
- 100g kokosovih ostružkov
- 75g agavinega sirupa (po želji lahko dodate še kakšen namočen datelj)
- 6g vinskega kamna
- 125g stopljenega kokosovega masla
- 80g naribanega svežega ingverja (če imate možnost, se držite svežega ingverja, ki da piškotkom res poseben čar)


Priprava: Vse sestavine skupaj zmešaš v posodi in jih dobro pregneteš z roko. Masa je sicer nekoliko drobljiva, zato previdno. Če je presuha, lahko dodaš še kakšno žlico ovsenega mleka/vode (v kateri so bili namočeni datlji), če je masa premokra, ji dodaj še nekaj mešanice
konopljinih proteinov in pirine moke.  Iz mase nato oblikuješ kroglice v velikosti oreha in jih položiš na pomaščen pekač. Kroglice še rahlo sploščiš z vilicami ter jih pečeš na 160 stopinj, 20-23 minut.

Mhmm, vrhunsko! :)

krofiDanes razkrivamo recept, ki je bolj zdrava, in seveda tudi veganska, različica običajnih korfov. S temi krofi se lahko posladkajo prav vsi - naši najmlajši in tudi babice in dedki, ko pridejo na kosilo. Brez slabe vesti!
 
Za krofe potrebuješ:
- 7 dag rastlinske margarine
- 20 dag javorjevega sirupa
- 2 dl ovsenega mleka
- 2 čajni žlički suhega kvasa
- 50 dag kamutove moke tip 800
- naribana lupinica 1 bio limone
- 1 čajna žlička vanilije v prahu
- kakšna dobra domača marmelada za nadev
- olje za cvrtje (biološko filtrirano sončnično olje) ali kokosovo maslo

Postopek:
- ovseno mleko, javorjev sirup in rastlinsko margarino zmešaš v lončku in postaviš nad ogenj. Segrevaš do mlačnega (naj res ne bo prevroče). Odstaviš in mešaš toliko časa, da se margarina raztopi. 
 
  mešanico poliješ po kvasu in pustiš vzhajati na toplem. Vzhajati mora do take mere, da kvas res naraste in se malce speni, drugače bo testo prepočasi vzhajalo.

- moko zmešaš z limonino lupinico in vanilijo. Dodaš narasli kvas in še enkrat pustiš vzhajati na toplem, toliko, da testo doseže vsaj dvakratno velikost.

- nato samo še narahlo razmesiš, povaljaš in z modelčkom oblikuješ kroge. Še malo naj vzhajajo, nato pa jih ocvreš v olju.

- ko so krofki ocvrti, jih nadevaš z domačo marmelado. :)
 
Dober tek!
želvaTale tortica je pa kot nalašč za te dni, ko nam narava ponuja še zadnje domače kivije :-). Vikend tako kar kliče po ustvarjanju sadne torte "ala želva" ♥ :-)!

Potrebujemo:

- olupljen in na tanke rezine narezan kivi (količino izberite po občutku - raje več kot manj, pojedel se bo tako ali tako :-))
- tanke, podolgovate rezine narezanih banan (prav tako naj količino preceni vaš intuitivni kuharski instinkt)
- 1/2 skodelice kokosovega mesa
- 1/4 skodelice kokosove vode
- 1/2 skodelice izkoščičenih medjool dateljev

1. V mešalniku oz. blenderju pri visoki hitrosti zmešajte kokosovo meso, kokosovo vodo in datelje, dokler ne dobite kremasto-sladoledno teksturo mase (če je pretekoče dodajte več dateljev).

2. Na dno krožnika v več plasteh položite narezane banane, nato sledi plast kokosove-dateljeve kreme na katero položimo na tanko narezane kivije, sledi ponovno plast kokosove-dateljeve kreme in plast tanko narezanih banan. Postopek potem ponavljamo v smeri kroga na krožniku.

3. Zadnja plast naj bo iz tanko narezanih kivijev, tako da želvji oklep dobi čisto pravo zeleno barvo.

4. Iz posameznih kivijev nato oblikujete glavo, noge in rep, tako kot prikazuje spodnja slika.

Naj se srčna igrivost in ustvarjalnost podata v našo kuhinjo :)! Dober tek!
smootDanes objavljamo recept za smoothie, s sezonskimi sestavinami, ki so vedno pri roki. :) Čeprav se da z naravno hrano ustvariti najrazličnejše sladice in slane jedi (kot smo že večkrat dokazali:)), je "zelenček" tisti, ki v dnevu ne sme manjkati.

 Za današnega "zelenčka" priporočamo:
- 1 zamrznjeno (olupljeno) banano
- 2 pesti kodrastega ohrovta
- 1 jabolko
- 1 pomarančo
- 1 jedilno žlico Pulsin presnih konopljinih proteinov
- 1 čajno žličko Bioin ekološke pšenične trave
- 1 kozarec vode
- 2 izkoščičena namočena datlja

Sestavine zmiksate v blenderju in postrežete! :)  Naredite si lep dan, pravljičen in nagajiv!
 
VSVčasih imamo dneve, ko je okusna, kremasta juhica prav vse, kar potrebuje naš želodček. Z dodatkom ingverja in kokosovega mleka za ščepec eksotike ter s Pulsin grahovimi proteinčki za dodatno obogatitev jedi pa boste od ugodja ob jedi kar zapredli. :)
 
Potrebuješ:
- 1 jedilno žlico oljčnega olja
- 2 stroka česna (sesekljana)
- 1 srednjo čebulo
- za 2 cm velik kolutek ingverjeve korenine (olupljen in nariban)
- 2 srednja brokolija (narezana na koščke)
- 4 srednje krompirje (narezane na koščke)
- 3 jedilne žlice Pulsin grahovih proteinov
- skodelico kokosovega mleka
- sol in poper po okusu
- 1 pest grobo sesekljanega peteršilja

Postopek: 
Najprej na žlici oljčnega olja popražiš čebulo, česen in ingver. Nato dodaš na koščke narezan brokoli in na manjše koščke narezan krompir. Dodaš vodo (zelenjava mora biti prekrita). Nato dodaš grobo sesekljan peteršilj ter posoliš. Počakaš, da zavre, pokriješ lonec in zmanjšaš na srednjo temperaturo.

Ko je kuhano, posodo odstaviš z ognja in vse skupaj zmiksaš v blenderju (ali s paličnim mešalnikom). Gosto juho sedaj vliješ nazaj v posodo, dodaš kokosovo mleko in grahove proteine. Juhice ne segrevaš več. Po okusu še posoliš in popraš.

Postrežeš lahko s ščepcem sveže sesekljanega peteršilja, Bioin ekološkimi konopljini semeni ali ovseno smetano. :) Naj bo zeleno, pa dober tek! :) 
polpetki3Polpetki iz čičerike in bučk vedno navdušijo, so polnega in čudovitega okusa in so večna uspešnica za vse brbončice ;)

Potrebujemo:
- 1 pločevinko čičerike (vodo odlijemo)
- ½ skodelice bučnega pireja( pripravite ga tako, da bučo razrežete, očistite semen in postavite na pekač z notranjostjo buče navzdol. Pečete 30 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija. Ko je buča pečena, bo olupek postal temno oranžne barve, sredica pa bo mehka. Pekač postavite iz pečice in počakajte, da se buča nekoliko ohladi. Postrgajte sredico in jo zmiksajte v blenderju do gladkega.)
- ¼ skodelice Bioin ekoloških konopljinih semen
- 1 čajno žličko česna v prahu (lahko uporabite tudi svež česen po okusu)
- 2 čajni žlički jabolčnega kisa
- 1 skodelica Pulsin grahovih beljakovin (deluje kot vezivo z dodano vrednostjo beljakovin)
- nekaj navadnega in kajenskega popra ter soli po okusu
- kokosovo olje v katerem boste spekli polpetke
- Po želji: krušne drobtine
 
Priprava:

1. Čičeriko in bučni pire damo v veliko skledo. Z vilico ali mečkalcem za pire pretlačite čičerko, dokler ne bo vsaj 75% čičerike pomešane z bučnim pirejem.
2. Dodajte začimbe, jabolčni kis, konopljina semena in grahove beljakovine. Dobro zmešajte.
3. V ponvi za cvrtje segrejte nekaj kokosovega olja.
4. Iz mase oblikujte kroglice, veličine žogice za golf, in jih nato nežno potisnite ob podlago, da se oblikuje polpetek. Če želite, lahko polpetke z obeh strani posujete s krušnimi drobtinami, da bodo bolj hrustljavi.
5. Položite na vroče kokosovo olje in popecite polpetke le 1-2 minutki na vsaki strani oz. dokler ne bodo lepo zapečeni.
6. Ko so pečeni, polpetke postavite za nekaj minutk na papirnato brisačko, da vpije morebitno odvečno olje. Po 5 minutah postrezite.

Po želji lahko zraven postrežete tudi omakico, ki je vidna tudi na
 slikici. Priprava je povsem enostavna.
 
Potrebujete:
4 sveže liste žajblja
1 skodelico svilnatega tofuja
2 žlici limoninega soka
1 žlico veganske majoneze
ščepec svežega peteršilja

Vse sestavine med sabo zmiksate in omakica je gotova.

Dragi moji, s tole jedjo si boste obliznili vse prste! ♥ Prav tako vaši gostje, če bo kdo od vas tole božansko jed sploh hotel deliti, hihi! :) Dober tek!
 
zajtrk3Danes z vami delimo en super preprost, zelo hiter in nadvse okusen recept. :) Mogoče ne izgleda ravno vrhunsko, ampak verjemite, tole prekaša vse zajtrke na svetu. ;) Življenje včasih pač kliče po ovsenih kosmičih. In topla ovsena kaša je več kot idealna za mrzla zimska jutra. :)
 
Potrebuješ:
- ovsene kosmiče 
- banano
- hruško
- oreščke po želji (mi smo imeli ameriške pekan orehe)
- cimet
- kurkumo (ja, čisto zares:))
- in potopljeno presenečenje: Chocodelic goji jagode, oblite s presno čokolado :)

Ovsene kosmiče skuhaš skupaj z narezano hruško, ščepcem soli, cimeta in kurkume. Ko je kuhano, v kašo potopiš Chocodelic gojike, po vrhu narežeš banano in potreseš z oreščki. :) Voila - okusen, zdrav in hranilen zajtrk je nared! ♥
 
22108 10151207842456960_1942687404_nNaslednji recept je odličen za večere, ko nas obiščejo prijatelji in bi zanje radi pripravili nekaj hitrega, enostavnega in noro okusneega. :)
 
Potrebujemo:
- nekaj kosov rženega polnozrnatega kruha
- 1 avokado
 - 4 paradižnike
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- 2 čajni žlički balzamičnega kisa
- sol in poper po okusu
- namaz, ki ga pripravite takole: v blenderju zmešaš 1 skodelico kuhane čičerike, 1/4 skodelice Bioin ekoloških konopljinih semen, 2 stroka česna, 3 jedilne žlice oljčnega olja, limonin sok, malo kumine in sveže mletega črnega popra. 
 
Celoten postopek je sila preprost:

1. pečico ogrejte na 230 stopinj Celzija.
2. paradižnike, narezane na rezine, položite na pekač in jih poškropite z mešanico oljčnega olja in balzamičnega kisa. Nato jih narahlo še solite in poprajte.
3. pecite jih 25-30 min, da bodo paradižnički začeli že rahlo karamelizirati.
4. medtem ko se paradižniki pečejo, pripravite ostale sestavine. Kruhke popecite in nanje namažite čičerikino-konopljin namaz.
5. avokado zmečkajte z vilico in namažite po kruhkih. Po okusu lahko avokado na kruhku še rahlo posolite in poprate.
6. ko so paradižniki pečeni, jih položite na vrh sendviča in takoj ponudite. 
 
Poleg paše sveže stisnjen korenčkov sok za vitamine, za barvo, za zdravje! :)


 

 
polpetki2Objavljamo receptek za riževo-cvetačine polpetke, ki so tako rahli, da se v ustih kar topijo in dovolj nevtralnega okusa, da se podajo vsem prilogam. :)

Za hitro narejene polpetke potrebujete:
- kozarec (2 dl) belega riža + 4 dl vode + 1 čajna žlička nerafinirane morske soli
- 1 večja cvetača, narezana na manjše koščke
- kozarec (2 dl) ovsenih kosmičev
- 2 jedilni žlici Bioin ekoloških konopljinih semen
- 2 jedilni žlici Pulsin grahovih beljakovin
- 2 čajni žlički bio rastlinske jušne osnove
- približno 1 čajna žlička muškatnega oreščka
- poper in sol
 
Postopek:
1. V osoljeni vodi skuhajte riž.
2. V drugem lončku skuhajte tudi cvetačo.
3. Nato v večji skledi zmešajte kuhan riž, kuhano cvetačo, začimbe in ovsene kosmiče v gladko maso (pomagate si lahko tudi z električnim mešalnikom). Nato dodajte še konopljina semena, ki naj ostanejo cela.
4. oblikujte v polpetke in jih popecite na vročem olju.

Polpetki zdržijo dva dni in so naslednji dan prav tako odlični! Poleg lahko postrežete,kar vam srce poželi. ;)
 

 
ohrovt2Tokrat pa je na vrsti recept za nekaj zelo enostavnega, pa vseeno takooo zelo dobrega. :) Poleg lahko pripravite kar vam srce poželi, od pečenega krompirja, do kuskusa, prosa, kvinoje, amaranta ... 
 
Potrebuješ:
- brstični ohrovt (mi smo kupili čudovitega na sobotni tržnici)
- nerafinirano morsko sol
- sveže mlet črn poper
- oljčno olje
- balzamični kis

Postopek:
- brstični ohrovt opereš pod hladno vodo in odstraniš kakšne nekvalitetne listke. Nato ga prerežeš na polovičke in preložiš v skledo.
- brstični ohrovt poliješ z oljčnim oljem, ni potrebno pretiravati - olja naj bo toliko, da bodo vsi ohrovtki enakomerno preliti. Nato po okusu soliš in popraš, ter dodaš balzamični kis. Tega naj bo dvakrat toliko, kot je bilo oljčnega olja.
- vse skupaj dobro premešaš in preložiš v pekač.
- v predhodno ogreto pečico (190 stopinj celzija) položiš pekač in pečeš 15 minut. Nato ohrovt enakomerno premešaš in pečeš še nadaljnih 15 minut.

Pečen ohrovt vzameš iz pečice ter ga potreseš še z mešanico naslednjih sestavin, ki jih zmiksaš v blenderju:
- 1 pest indijskih oreščkov
- 2 jedilni žlici kvasnih kosmičev
- 1 jedilna žlica Bioin ekoloških konopljinih semen
- 1 čajna žlička nerafinirane morske soli

Njami! Za lahko večerjo in posledično lahkotnejši spanec. :) Dober tek! 
 

 
kolački spirulinaOhhh, tako zelo luškano! Primerno za zabave in vsakodnevne večere, za mlajše in starejše, za vegetarijance, vegane ali vsejedce. :) Okus je naravnost fenomenalen, izgled pa za stopit se.   :) Če muffine preložite v pisane papirnate posodice vseh barv, bo vse skupaj izpadlo še lepše in bolj privlačno! Vas zanima, kaj vsebuje krema, da je takšne lepe zelene barve? Ja spirulino, seveda. :)

Torej, za kolačke potrebuješ:
- 1 skodelico mandljevega mleka
- 1 čajno žličko jabolčnega kisa
- 1 skodelica in četrt pirine moke
- 2 jedilni žlici koruznega škorba
- 3/4 čajne žličke bio pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1/4 čajne žličke soli
- 1/2 skodelice bio rastlinske margarine (ali 1/3 skodelice kokosovega olja)
- 3/4 skodelice rjavega sladkorja
- 2 čajni žlički ekstrakta vanilije

Pečico segreješ na 180 stopinj. Rastlinsko mleko in jabolčni kis zmešaš v posodi in pustiš, da stoji par minut. Nato zmešaš moko, koruzni škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
V drugi posodi zmešaš margarino in sladkor, do puhastega (ne več kot 2 minuti). Vmešaš vanilijin ekstrakt, dodaš mešanico mleka in jabolčnega kisa ter vmešaš suhe sestavine iz prve sklede.

Z mešanico napolniš papirnate posodice, nekje do dveh tretjin (kolački bodo še vzhajali). Pri 180 stopinjah pečeš 20-22 minut. (pred koncem narediš poizkus z zobotrebcem, da vidiš, če so pečeni.) Kolačke postaviš na rešetko, da se ohladijo.

Za Spirulinino kremo na vrhu kolačkov pa potrebuješ:
- 1/2 skodelice bio rastlinske margarine
- 3 in 1/2 skodelice sladkorja v prahu (lahko tudi v kavnem mlinčku zmešlješ rjavi/kokosov sladkor)
- 1 čajna žlička in pol vanilijniega ekstrakta
- 1/4 skodelice mandljevega mleka
- 1 čajna žlička Bioin ekološke Spiruline v prahu

Margarino in sladkor zmiksaš, da pride puhasta zmes (približno tri minute). Dodaš vanilijin ekstrakt in mandljevo mleko ter miksaš še 3 minute. Na koncu dodaš še žličko spiruline in miksaš, da postane homogena masa.

Zmes predeneš v vrečko za okraševanje tort in zavrtiš po kolačkih! Njam! :)

P.s. da bo recept izgledal lažji, lahko pripravite tudi muffine po čisto svojem receptu in za kremo uporabite spirulina kremo po zgornjem receptu. :)

Želimo vam obilo užitkov pri mešanju, okraševanju, peki in nenazadnje, okušanju teh malih koščkov nebes! ;)

zelenčekjOdličen sadno-zelenjavni smoothie, ki kar kipi od vseh zdravju koristnih snovi.  Z vsakim požirkom prav čutiš, kako se ti razliva po telesu in išče pot do vsake celice, da jo oskrbi s kisikom, z vitamini, minerali in klorofilom. :)

Zeleni smoothieji med drugim skrbijo tudi za zdravo telesno težo, izboljšujejo koncentracijo, spanec, obenem zaradi visoke vsebnosti vlaknin ugodno delujejo na prebavo in zmanjšujejo napihnjenost, izboljšujejo strukturo kože, povečujejo nivo energije, kontrolirajo željo po nezdravi hrani ter na zelo enostaven način razkislijo telo (in duha).

Tokratni zelenček je sestavljen iz:

- manjšega šopa kopriv
- manjšega šopa blitve
- manjšega šopa špinače
- manjšega šopa rukole
- malo petršilja
- 2 čajni žlički Bioin ekološke ječmenove trave
- 1 banane
- 1 jabolka

Vse sestavine zmiksaš in postrežeš. Po vrhu lahko posuješ še nekaj konopljinih semen, za vnos zdravih maščob. Čin! :)
ohrovtHiter, odličen receptek za jed, ki se pripravi skoraj sama :) Za simfonijo božanskih okusov, prijetnih občutkov in toplega želodčka, sledite naslednjim ekstremno preprostim korakom :).

Potrebujete:
- 15 večjih brstičnih ohrovtov
- 3 jedilne žlice oljčnega olja
- 1/2 čajne žličke nerafinirane morske soli
- 1 skodelico kuhanega belega fižola
- pol skodelice na soncu sušenih paradižnikov (lahko vloženih v olju)
- 1/2 skodelice navadnega tofuja, narezenega na manjše kocke
- 1 jedilno žlico kaper
- 1/2 čajne žličke timijana
- česen v prahu in sveže mlet poper po okusu


Postopek:
1. pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
2. pripravite brstični ohrovt: sperite ga pod vodo, s papirnato brisačko osušite in odrežite peclje ter zunanje listke. Ohrovtke prerežite na polovico.
3. na pekač zlijte 1 žlico oljčnega olja in po njem razporedite brstični ohrovt. Polijte ga še z dvema žlicama oljčnega olja in posolite. Pekač postavite v pečico in pecite 15-20 minut.
4. po 20-ih minutah vzamite pladenj iz pečice, premešajte ohrovt in ga vrnite nazaj v pečico. Pustite ga še kakšnih 10-15 minut. Brstični ohrovt bo postal rahlo zapečen, z rjavkastimi lisami in hrustljavo skorjico. Pustite, da se brstični ohrovt ohladi.
5. ta čas pripravite ostale sestavine: paradižnik narežite na dolge, tanke trakove, tofu narežite na manjše kocke, dodajte konopljina semena in fižol ter žlico kaper. Dodajte še timijan, ter česen v prahu in sveže mleti poper. Po želji lahko polijete še z žlico oljčnega olja. Na koncu dodajte še pečen brstični ohrovt.
6. v skledi zmešajte vse sestavine, da nastane pisan krožnik. Več kot je barv na krožniku, več je zdravja. :)

Pa dober tek!
kvinoja2Recept za toplo jed, ki bo pogrela tudi duha ;)

Potrebuješ:
- 1 skodelico kuhanega fižola
- 2 skodelici paradižnikove mezge
- skodelico in pol zelenjavne juhe
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- 1 čajno žličko čilija v prahu
- 1 čajno žličko kumine
- 1/2 čajne žličke origana
- 1 jedilno žlico olivnega olja
- 1 sladki krompir (če ga nimate pri roki, lahko nadomestite z navadnim krompirjem, pazite le na čas kuhanja. Je pa res, da da sladek krompir tak poseben, sladkast okus)
- 3/4 skodelice kvinoje
- sol in poper po okusu
- svež avokado in Bioin ekološka konopljina semena

Postopka se lotiš takole:
- na žlici olivnega olja popražiš čebulo in dodaš česen (pazi, da ne prismodiš :)).
- dodaš paradižnikovo mezgo in začimbe (čili, kumino, origano). Ob stalnem mešanju naj se kuha 2 minutki.
- dodaš fižol, zelenjavno juho in sladek krompir, narezan na kose. Začiniš s soljo in poprom ter kuhaš 5 minut.
- dodaš kvinojo in kuhaš še kakšnih 20-30 minut. Jed se mora zgostiti. Če je preveč gosto, kvinoja pa še ni kuhana, dodaš malo vode.
- ko je kuhano, odstaviš in primešaš konopljina semena.
- narežeš avokado in ga primešaš zraven ali pa z njim dekoriraš jed.

Hitro, preprosto in nadvse okusno kosilo je tako pripravljeno. Pa dober tek! :)
presna juha2Tokrat zelo lahka, sončna, presna juhica, ki bo zagotovo pogrela. Kako? Z dodatkom ingverja, jasno!

Poznate ingver?
Je učinkovito poživilo za krvni obtok, saj preprečuje nastajanje krvnih strdkov, širi žile in pomaga pri lajšanju težav z ožiljem. Raziskave so potrdile, da ingver znižuje koncentracijo holesterola v krvi in krvni tlak. Znanstveniki so potrdili tudi, da nekatere sestavine ingverja blažijo vnetja, zato lahko pomaga pri kroničnih vnetnih boleznih, kot je artritis. To pomeni, da ingver lahko pomaga pri preprečevanju nastanka ateroskleroze in srčnih bolezni. Spodbuja pa tudi prekrvavitev in okrepi pretakanje krvi po zunanjih delih telesa (periferni obtok), deluje proti omrzlinam in slabi prekrvavljenosti udov (da nas ne zebe v roke in noge).

Sestavine, ki jih potrebujete:
- 3 skodelice korenčkovega soka
- 1 zrel avokado
- 2 jedilni žlici agavinega sirupa
- 1 jedilna žlica naribane ingverjeve koreninice
- 1/2 čajne žličke kajenskega popra
- 1/4 čajne žličke nerafinirane morske soli
- BioIn ekološka konopljina semena
- za dekoracijo: svež peteršilj

Postopek:
Vse sestavine zmešate v blenderju. Nalijete v skodelice, sesekljate peteršilj in ga posujete po juhi. Okrasite še s konopljini semeni.
detox juhaNa vsake toliko časa je dobro privoščiti telesu nekaj počitka in razstrupljanja. Morda v obliki večdnevnega posta, ali pa le enodnevnega lahkega prehranjevanja. Seveda je izbira povsem odločitev posameznika, pomembno pa je, da ljudje z nezdravim načinom prehranjevanja ne uberejo skrajnosti in 14 preživijo le ob vodi. Telo je potrebno poslušati, se od njega učiti, saj pozna vse naše skrivnosti. Razstrupljanje se sliši zelo komplicirana beseda, a ne pomeni čisto nič drugega, kot počitek za telo. Ljudje se pritožujemo, če vsak dan po več kot osem ur sedimo v službi in smo konec tedna popolnoma uničeni. Predstavljajte si sedaj naše telo: dela vsak dan, nima vikendov, nima dela prostih dni, nima časa za počitek in nočno spanje. Polnemo ga z vsem, kar nam pride pod roke in kar nima vedno najboljšega vpliva nanj.
Z enodnevno, popolnoma rastlinsko prehrano lahko dosežemo veliko. Telo porabi manj energije za prebavo težke hrane in se posveti drugim "težavam" v telesu.

Tokrat objavljamo juho, ki bo poskrbela za vitamine in minerale, za energijo ter vas obenem pogrela. Z močnimi antioksidanti, ki jih vsebuje, spodbudi obrambo proti prostim radikalom, ki v našem telesu nastajajo nepretrgoma kot posledica mnogih dejavnikov, med drugim zaradi okoljskih vplivov, kot so onesnažen zrak, ionizirajočega sevanja in UV svetlobe, vnosa škodljivih snovi (konzervansov, pesticidov, drugih kemikalij, katrana, alkohola) v telo, stresa, staranja, so pa prosti radikali tudi stranski produkt celičnega dihanja, kar pomeni, da so prosti radikali hkrati tudi del normalnih fizioloških procesov. Antioksidanti delujejo tako, da se vežejo na proste radikale in tako preprečujejo oksidacijo celic.

Za počitek telesa in njegovo polnjenje baterij si lahko vedno pripravite sveže stisnjene zelenjavne in sadne sokove, pa tudi presne juhe ali smoothie-je. Po želji lahko dodajate tudi superhrano v prahu (npr. ječmenovo travo, pšenično travo, spirulino, klorelo, acai jagode, ki so uradno priznane kot hrana z visoko vsebnostjo antioksidantov).

Ker pa večina ljudi ni vajena presnih juh, takšnih in drugačnih smoothie-jev, je povsem primerno, če se za kakšen dan odločimo in jemo zgolj rastlinsko hrano, pripravljeno na zelo enostaven način. V poštev pridejo vse vrste solat, pa tudi kakšna lahka juhica, ki še malo pogreje telo.

Tokrat smo pripravili Detox juho z brokolijem, špinačo in ingverjem. S

Potrebujete:
- 1 jedilno žlico hladno stisnjenega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 jedilni žlici sesekljane čebule
- za prst debel kolut ingverjeve korenine, olupljene in nastrgane (raje izberite svežega kot sušenega, v prahu)
- 4 skodelice svežega brokolija
- 5 skodelic sveže špinače
- 2 pastinaka
- 2 stebla zelene
- 1 velika pest svežega peteršilja
- voda, sol in poper, limona, kurkuma, Bioin ekološka ječmenova trava v prahu

Postopek:
V posodi segrejte olivno olje in na njem prepražite česen, čebulo in nariban ingver. Dodajte brokoli, špinačo, pastinak, zeleno in peteršilj in dobro premešajte. Pustite tako dolgo, da špinača ovene. Dodajte toliko vode, da prekrije vso zelenjavo. Zavrite, nato pa posodo pokrijte in zmanjšajte temperaturo na srednjo. Kuhajte kakšnih 15 minut (toliko, da bo vsa zelenjava pokuhana). Predenite v blender in zmiksajte v kremasto juho. Začinite z nerafinirano soljo in poprom, dodajte ščep kurkume in začinite z limoninim sokom.
Če želite juho še bolj kremasto, lahko prilijete malo kokosovega mleka, ki da juhi prav poseben okus ali pa nekaj ovsene smetane. Če vam manjka v juhi kaj za grizljanje, lahko vedno zakuhate tudi ječmen ali pa dodate piro.

Na koncu, po vrhu posujte še malenkost ječmenove trave v prahu in ponudite. Pa dober tek! :)
jajcni likerPoznate ameriško in kanadsko, že skoraj tradicionalno, pijačo v zimskem času - jajčni liker? V receptu se znajdejo mleko, jajca, različne začimbe in nekaj alkohola. Običajno se z njim nazdravlja ob praznikih, manjkati ne sme na mizi ob zahvalnem dnevu, pa tudi ob božiču in novem letu ne. Ker smo v OrCi naravnani vsem živalim prijazno, smo receptek nekoliko prilagodili. ;)

Tokrat je na vrsti veganska in presna različica, ki bo zagotovo polepšala večer. Pripravite ga lahko nekoliko več in povabite še otročke k ustvarjanju.

Potrebujete:
- 400 ml konopljinega mleka (recept)
- 2 zamrznjeni banani
- 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
- 1/4 čajne žličke cimeta
- 1 velik namočen datelj
- ščep mletih nageljnovih žbic
- 1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- ščepec himalajske soli

Vse sestavine zmiksate v blenderju in postrežete. Okrasite lahko z malo cimeta in muškatnega oreščka. :) Uživajte!

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani