orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...



logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1


10421206 10152188029691960 3942890819307356234 nIdeja za petkovo skupno večerjo s prijatelji :)

Za krhko testo potrebuješ:
- 1 skodelico in pol bele kamutove moke
- 2/3 skodelice BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 3 jedilne žlice mrzle vode

Sestavine za testo morajo biti čimbolj hladne. Vse sestavine zmešaš, vodo pa dodajaš postopoma. Testo z rokami razporediš po pekaču in dobro pritisneš ob dno. Cel pekač postaviš v hladilnik, kjer naj počaka na vrsto.

Za nadev:
- 450g tofuja
- pol skodelice indijskih oreščkov
- 1/4 skodelice kvasnih kosmičev
- 2 šopka sveže špinače - očiščene, blanširane in zrezane na čim manjše koščke
- 2 jž BioIn ekološkega, deviškega, kokosovega olja
- 1/2 sesekljane čebule
- 1 sesekljan strok česna
- 1/2 zelenjavne jušne kocke
- začimbe po okusu: majaron, bazilika, sladka paprika, kajenski poper
- 1/2 čž soli
- 1/2 čž popra
- Violife sir za pico, narezan na čisto majhne kockice

Priprava:
1. Pečico segreješ na 220°C. Indijske oreščke zmelješ v blenderju v drobtine. Dodaš tofu in kvasne kosmiče in zmiksaš v gosto, kremasto maso.
2. V ponvici segreješ olje in prepražiš čebulico. Dodaš še česen, da zadiši. Dodaš še 1/2 zelenjavne jušne kocke in začimbe. Pridruži naj se še pripravljena špinača.
3. V veliki skledi zmešaš tofujevo maso in maso s špinačo. Poskusiš in dodaš še kakšno sestavino po želji. Vmešaš še Violife sir za pico in maso preliješ v že ohlajeno testo.
4. Vse skupaj postaviš v pečico in pečeš 10 minut. Nato znižaš temperaturo pečice na 190°C in pečeš še kakšnih 25-35 minut.

Pred serviranjem naj se kiš ohladi na rešetki.  Zraven bo super prijala limonada, s kakšno vejico rožmarina.

Mhmm, pa dober tek!

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani