orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...



logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

1965073 10151923898151960 899150037 nZjutraj si pogostokrat rečemo, da je danes popoln dan za popoln dan. :) In Kvinojin čili ga lahko popolnosti še približa. :)

Potrebujemo:
- 1 skodelico kvinoje (dobro jo sperite, da odstranite vse saponine)
- 2 skodelici črnega fižola
- 1 skodelico rdečega fižola
- približno in na oko, 500g paradižnika
- 250ml paradižnikove mezge
- 2 skodelici zelenjavne jušne osnove
- 1 čebulo
- 2 papriki (recimo 1 zeleno in 1 rdečo)
- 3 stroke česna
- po želji: 2 čilija
- 1 skodelico kuhane koruze (ali soparjene)
- 1 jž BioIn ekološkega kokosovega olja
- začimbe:
* 1 ravno jž kumine
* 1 ravno jž kajenskega popra
* 1 čž koriandra v prahu
* 1 čž posušenega origana
* 1/2 čž nerafinirane morske soli
* 1/2 čž popra

Postopek:
1. Sprano kvinojo pretresite v posodo, dodajte 2 skodelici vode in kuhajte 15 minut.
2. Medtem, ko se kvinoja kuha, na ponvi segrejte kokosovo olje in prepražite čebulo in dodajte še česen, da zadiši.
3. Temu nato dodajte vse zgoraj opisane sestavine (razen koruze in kvinoje) in kuhajte na zmernem ognju kakšnih 20 minut.
4. Ko je kvinoja kuhana, jo odcedite, stresite k ostalim sestavinam v ponvico in dodajte še koruzo. Solite in poprajte ter pustite še kakšno minutko, da se okusi povežejo. Voila!
** po vrhu lahko naribate še malo Violife sira za pico in okrasite s peteršiljčkom.

Po želji lahko v Kvinojin čili primešate še kakšno jedilno žlico Pulsin grahovin proteinov za res močan beljakovinski obrok.

Pa dober tek vsem!

(vir: Pinterest)

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani