orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Naravni proteini

Naravni parfumi

Ne spreglejte ...



logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1


10421206 10152188029691960 3942890819307356234 nIdeja za petkovo skupno večerjo s prijatelji :)

Za krhko testo potrebuješ:
- 1 skodelico in pol bele kamutove moke
- 2/3 skodelice BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 3 jedilne žlice mrzle vode

Sestavine za testo morajo biti čimbolj hladne. Vse sestavine zmešaš, vodo pa dodajaš postopoma. Testo z rokami razporediš po pekaču in dobro pritisneš ob dno. Cel pekač postaviš v hladilnik, kjer naj počaka na vrsto.

Za nadev:
- 450g tofuja
- pol skodelice indijskih oreščkov
- 1/4 skodelice kvasnih kosmičev
- 2 šopka sveže špinače - očiščene, blanširane in zrezane na čim manjše koščke
- 2 jž BioIn ekološkega, deviškega, kokosovega olja
- 1/2 sesekljane čebule
- 1 sesekljan strok česna
- 1/2 zelenjavne jušne kocke
- začimbe po okusu: majaron, bazilika, sladka paprika, kajenski poper
- 1/2 čž soli
- 1/2 čž popra
- Violife sir za pico, narezan na čisto majhne kockice

Priprava:
1. Pečico segreješ na 220°C. Indijske oreščke zmelješ v blenderju v drobtine. Dodaš tofu in kvasne kosmiče in zmiksaš v gosto, kremasto maso.
2. V ponvici segreješ olje in prepražiš čebulico. Dodaš še česen, da zadiši. Dodaš še 1/2 zelenjavne jušne kocke in začimbe. Pridruži naj se še pripravljena špinača.
3. V veliki skledi zmešaš tofujevo maso in maso s špinačo. Poskusiš in dodaš še kakšno sestavino po želji. Vmešaš še Violife sir za pico in maso preliješ v že ohlajeno testo.
4. Vse skupaj postaviš v pečico in pečeš 10 minut. Nato znižaš temperaturo pečice na 190°C in pečeš še kakšnih 25-35 minut.

Pred serviranjem naj se kiš ohladi na rešetki.  Zraven bo super prijala limonada, s kakšno vejico rožmarina.

Mhmm, pa dober tek!


10338751 10152176512166960 8333717018889308788 nEnostavnejše od tega, pač ne gre. In okusnejše tudi skoraj ne ;)
Potrebujemo:
- 2 konzervi soparjene koruze
- 1 rdečo papriko
- 1/4 skodelice jedilnega kvasa
- 1 veliko jedilno žlico BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 1 čajno žličko kumine
- 1 čajno žličko sladke paprike
- 1/4 čajne žličke kajenskega popra
- 1 manjšo rdečo čebulo
- 2 stroka česna
- 1 skodelico vode ali kokosovega mleka
- sol in poper po okusu

Priprava:
1. Splaknite koruzo in jo eno konzervo predenite v blender. Dodajte vse ostale sestavine in zmiksajte.
2. Dodajte še tisto drugo konzervo koruze in jo samo vmešajte. Vse skupaj prelijte v lonec in na hitro pogrejte na ognju. Ta-daa! Zraven paše popečena brusketa s kapljico domačega oljčnega olja. Mhmmm.... :)


10494769 10152139322396960 869007788916695563 nDanes nas je Anže presentil z receptom za "super kruh", ki vsebuje veliko vlaknin, beljakovin in zdravih maščob, zato ga z veseljem delimo z vami!

Za "super kruh" potrebujete:
- 100g polnozrnate kamutove moke
- 100g ovsenih kosmičev
- 3 žlice chia semen
- 3 žlice sončničnih semen
- 2 žlici lanenin semen
- 1 žlica riževih proteinov
- pol žličke soli

- 2 žlički kvasa
- 2 dl tople vode
- ščep kokosovega sladkorja
- žlička kokosovega olja

Priprava:
Najprej zmešaš mlačno vodo, kvas, sladkor in počakaš, da kvas reagira. Potem dodaš še kokosovo olje. Medtem zmešaš vse suhe sestavine, vliješ notri moke in z mikserjem mešaš 5 minut, da reagira gluten v kruhu. Preliješ v manjši pekač in daš v hladno pečico, ki jo zdaj prižgeš na 200ºC, saj bo kruh med tem, ko se bo pečica segrevala ravno kipnil. Pečeš 35 minut (skupaj z segrevanjem). Zraven super paše mandljevo maslo z vanilijo, čez pa robide.

Mi pa smo si zraven privoščili še osvežujoč smoothie iz borovnic!
:)

10449939 10152138758121960 3514027577218383900 nV vročem dnevu je takšna osvežitev nujna!

Priprava je hitra in enostavna:
1. Lubenico narežeš in odstraniš lupino ter jo predeneš v blender. Fino zmiksaš in precediš čez tkanino, da odstraniš pulpo.
2. Dodaš 3 skodelice mrzle kokosove vode. Ožameš limono in njen sok dodaš mešanici. Preliješ čez led in si ponudiš v visokem kozarcu, ob svoji najljubši knjigi. :)

Na zdravje! In na hidriranje! ;)


10426632 10152125511381960 9017600302127657774 nZa ekspresno hitro - njami kosilo:

Potrebuješ:
- 1 velik koromač
- pribl. 3 jž BioIn deviškega kokosovega olja
- 1/2 čž mletega koriandra
- 1,5 skodelice kuhane čičerike
- BIon ekološka konopljina semena
- nekaj črnih oliv
- sok 1 limone
- kuhan kuskus (poskusite polnozrnatega, koruznega ali riževega)

Priprava:
1. Najprej očistiš koromač in ga popečeš na kokosovem olju (kakšnih 10-15 minut, da karamelizira).
2. Dodaš koriander v prahu, kuhano čičeriko, olive in limonin sok. Na zmernem ognju kuhaš še nekaj minut, da se okusi prepojijo. Dodaš še konopljina semena za dodatne beljakovine in zdrave maščobe.
3. Skuhaš kuskus in ga z vilico nadrobiš na krožnik. Čez poliješ omako iz čičerike in koromača.

P.S. po želji lahko naribaš še Violife sirček in pustiš, da se stopi.

Koliko barv na krožniku! Dober tek!


10417613 10152112655426960 1581089904142217166 nAnže, naša zvesta stranka, je z nami delil tale fantastičen recept za, kot smo ugotovili, popoln burger! :)

Sestavine za 4 polpete :
- 400g (dimljenega) tofuja
- 1 korenček
- 1 bučka
- 4 žlice mletega lanenega semena
- 1 strok česna
- 1 čebula
- sol, poper, peteršilj, sojina omaka, čili
- sezam

Priprava:
Čebulo in česen prepražiš na olivnem olju in ju ohladiš. V multipraktiku zmleješ tofu, dodaš naribana in ožeta korenček in bučko ter čebulo. Nakoncu vmešaš še začimbe in laneno seme, zmešaš v testo in daš v hladilnik za 1 uro, da se strdi. Po eni uri pečico segreješ na 200ºC. Oblikuješ 4 polpete, jih povaljaš v sezamu in pečeš 20 minut na eni in še 10 minut na drugi strani.

Sestavine za popoln burger :
- humus
- pirina štručka z sončničnimi semeni
- špinača, rukola, zelena solata
- Violife klasični sirček
- avokado
- paradižnik
- čebula

Mi smo si zraven postregli še z osvežilnim ledenim čajem iz pomaranč in mete in ostali smo brez besed!

Pa dober tek
:)

10390386 10152085590951960 98976654778395405 n Za dober, okusen in nasiten, ter zelo zdrav zajtrk, ne potrebujemo veliko. Pravzaprav potrebujemo natanko:

- dve banani
- 1 pest zamrznjenih borovnic
- 2 čajni žlički BioIn ekoloških acai jagod v prahu
- ščep BioIn ekološke vanilije v prahu
- 1 jž Bioin kakavovih zrn

Vse skupaj zmiksano v kašo in posujemo z Bioin naravnimi goji jagodami, kakavovimi zrni in sveže narezanim sadjem. Dober tek :)


10305055 10152059986846960 1605227181670689460 nZa nasiten zajtrk, ob katerem zapojejo vse brbončice tako močno, da se jih lahko sliši, priporočamo chia semena, seveda! :)  Takšen zajtrk hitro poteši lakoto, telo pa oskrbi z vitamini in minerali, vlakninami, omega maščobnimi kislinami in beljakovinami. Ker obožujemo pistacije smo jih dodali kar zajtrku.

Za njami-zajtrk potrebujete:
- 1 skodelico rastlinskega mleka
- 3 jž BioIn naravnih chia semen
- 1/3 skodelice pistacij
- 1/3 čž BioIn ekološke vanilije v prahu
- javorjev sirup po okusu (lahko ga tudi izpustite)

Chia semena namočite v rastlinskem mleku in jih pustite stati kakšnih 20 minut. Vmes premešajte, da se ločijo in naravno želirajo. Dodajte še pistacije in vanilijo, predenite v blender in miksajte tako dolgo, da bo nastal en simpatičen puding (kakšno minutko ali dve). Nadrobite še nekaj pistacij in posujte po zmiksanem. Uf, takšnemu zajtrku se je res sila težko upreti.

Začnite dan v vašem ritmu, na vaši frekvenci. ;)

10170922 10151981055961960 1032136404 nLastnoročno nabran čemaž = čista sreča! :)
 
Danes je na sporedu zelena pica. Namesto paradižnikove mezge, testo obložite z domačim čemaževim pestom, posujte z mlado špinačo in rukolo pa če imate možnost, tudi kakšnim divjim špargljem. Piko na i naj dodajo olive ali sušeni paradižnički.

Pa veliko skledo regrata in smoothie iz mladih kopriv. To je kosilo za zmagovalce, po katerem vam bo po krvi tekel klorofil in pregnal vse bacilčke.
Tule pa še hiter recept za čemažev pesto:

Potrebuješ:
- 2 res veliki pesti čemaža
- 1 mali šopek peteršilja (pomaga nevtralizirat zadah po čemažu;))
- 1 skodelica namočenih oreščkov (mandljev, odlični so orehi, pa pinjole ali pa konopljina semena)
- BioIn deviško, ekološko kokosovo olje
- morska sol po okusu (naš dodatek je še 1/8 čž BioIn spiruline v prahu - je dobro, res :))

Vse sestavine na hitro pomiksate v blenderju, predenete v steklene kozarčke in dobro zatisnete. Ali pa uporabite kar takoj - na zeleni pici, se razume.

Dober tek!

1959335 10151948918916960 905165463 nNajbolj enostavno kosilo za popoln dan! Nekaj rezinic si lahko zavijete v papir, si pripravite veliko skledo solate in skočite na sonček.

Za hitre 'Pizza rezine' potrebujete:
- listnato testo (v vsaki trgovini se dobijo tudi takšna brez mleka in jajc)
- sojino, riževo ali ovseno smetano (dodajte ji še kakšen nasekljan strok česna, pikico soli)
- češnjeve paradižničke in
- Violife sir za pico

1. Najprej razgrnite listnato testo in ga narežite na kvadratke poljubne velikosti. Z vilicami ga nekajkrat prešpikajte.
2. na testo namažite rastlinsko smetano, začinjeno po svojem okusu.
3. dodajte češnjevčke, na manjše kose narežite Violife sir za pico in jih razporedite po pripravljenem.
4. pečico segrejte na 180°C in vse skupaj pecite kakšnih 20 minutk.

Voila! Kosilo je nared! Pa dober tek!
1797318 10151925593461960 935947675 nVčeraj smo kuhali kvinojin čili, danes porabljamo 'ostanke' kvinoje, ki smo jih shranili kar v hladilniku. Če je tudi vam ostalo še kaj kvinoje, imate več kot pol malice že pripravljene. Pripravili bomo zdrav in hranljiv obrok.

Potrebuješ:
- 1 skodelico kuhane kvinoje
- 1 banano
- 1 skodelico mandljevega mleka (ali drugega rastlinskega napitka)
- 1 skodelico BioIn naravnih chia semen
- BioIn ekološki sladkor kokosovih palm, po želji in okusu
- 1/2 čž vanilije v prahu
- 3 jž nasekljanih mandljev
- 3 jž nasekljanih pistacij
- 3/4 čž cejlonskega cimeta v prahu
- 1/2 čž muškatnega oreščka
- 1/4 skodelice rozin

1. Najprej predenite kvinojo v skodelico.
2. V blenderju zmiksajte banano, rastlinsko mleko, kokosov sladkor, vanilijo, cimet in muškatni orešček. V to, za 20 minut, namočite chia semena in občasno premešajte. Ko želirajo, lahko po želji, še nekajkrat zavrtite blender, da dobite homogeno zmes.
3. To prelijte po kvinoji, potresite z mandlji, pistacijami in rozinami ter... uživajte!

Dober tek!

1965073 10151923898151960 899150037 nZjutraj si pogostokrat rečemo, da je danes popoln dan za popoln dan. :) In Kvinojin čili ga lahko popolnosti še približa. :)

Potrebujemo:
- 1 skodelico kvinoje (dobro jo sperite, da odstranite vse saponine)
- 2 skodelici črnega fižola
- 1 skodelico rdečega fižola
- približno in na oko, 500g paradižnika
- 250ml paradižnikove mezge
- 2 skodelici zelenjavne jušne osnove
- 1 čebulo
- 2 papriki (recimo 1 zeleno in 1 rdečo)
- 3 stroke česna
- po želji: 2 čilija
- 1 skodelico kuhane koruze (ali soparjene)
- 1 jž BioIn ekološkega kokosovega olja
- začimbe:
* 1 ravno jž kumine
* 1 ravno jž kajenskega popra
* 1 čž koriandra v prahu
* 1 čž posušenega origana
* 1/2 čž nerafinirane morske soli
* 1/2 čž popra

Postopek:
1. Sprano kvinojo pretresite v posodo, dodajte 2 skodelici vode in kuhajte 15 minut.
2. Medtem, ko se kvinoja kuha, na ponvi segrejte kokosovo olje in prepražite čebulo in dodajte še česen, da zadiši.
3. Temu nato dodajte vse zgoraj opisane sestavine (razen koruze in kvinoje) in kuhajte na zmernem ognju kakšnih 20 minut.
4. Ko je kvinoja kuhana, jo odcedite, stresite k ostalim sestavinam v ponvico in dodajte še koruzo. Solite in poprajte ter pustite še kakšno minutko, da se okusi povežejo. Voila!
** po vrhu lahko naribate še malo Violife sira za pico in okrasite s peteršiljčkom.

Po želji lahko v Kvinojin čili primešate še kakšno jedilno žlico Pulsin grahovin proteinov za res močan beljakovinski obrok.

Pa dober tek vsem!

(vir: Pinterest)

coconut-chia-pudding-with-mango03Tokrat z vami delimo zelo preprost in okusen recept. Primeren za zajtrk, malico ali pa kar tako. :)

Kaj potrebujemo?
- 1 skodelica kokosovega mleka
- 1,5 skodelice nesladkanega mandljevega mleka
- 1 žlička agavinega sirupa (lahko ga tudi izpustite, po želji)
- ½ skodelice BioIn naravnih chia semen
- 1 zrel mango

Postopek:
1.) Kokosovo in mandljevo mleko, skupaj z agavinim sirupom dobro premešamo.
2.) Nato dodamo BioIn naravna chia semena ter premešamo in postavimo v hladilnik za čez noč (ali vsaj 5 ur).
3.) Olupimo in narežemo mango ter ga dodamo na puding.

Mmmm, pa dober tek.
;)
1600999 10151905864196960 326340398 nKljub temu, da še ni Valentinovo, delimo z vami en bombastičen recept za odlične in puhaste muffine, ki smo jih napekli naši boljši polovički! Preverjeno - v kratkem boste od svojih najdražjih dobili dovoljenje, da vajo ponovite in napečete kar celo paleto! :)

Tako je Valentinovo res lahko vsak dan! Pa naj bo!

Za čokoladno-čokoladne muffine oz. pravo čokoladno bombico potrebujete:
- 1,5 skodelice pirine moke
- 1 skodelico BioIn ekološkega kokosovega sladkorja
- 1/3 skodelice BioIn ekološkega kakava v prahu
- 1 čž sode bikarbone
- 1/2 čž nerafinirane soli
- 1 skodelica vode
- 1/2 skodelice BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 2 jedilni žlici jabolčnega kisa
- 1 čž vanilije v prahu

Za kremo po vrhu potrebujete:
- 1/2 temne čokolade (priporočamo fantastično Pana, 80% kakav)
- 3 jedilne žlice riževe/sojinega/mandljevega mleka
- 1 pest BioIn naravnih goji jagod

Postopek je sila preprost:
1. V veliki posodi najprej zmešajte moko, kokosov sladkor, kakav, sodo bikarbono, sol in vanilijo v prahu.
2. V drugi posodi zmešajte kokosovo olje, vodo in jabolčni kis. To mešanico počasi dolijte k suhi mešanici in narahlo premešajte.
3. Segrejte pečico na 175°C in papirnate posodice napolnite s pripravljeno maso (posodico napolnite le do 3/4).
4. Postavite v pečico. Muffini naj se pečejo 12-15 minut (naredite poskus z zobotrebcem).

Ko so muffini pečeni, jih pustite, da se popolnoma ohladijo, nato pa prelijte s:
1. Nad vodno paro stopite jedilno čokolado, s tremi žlicami rastlinskega mleka.
2. Na vsak muffin kapnite čajno žličko stopljene čokolade in potresite z goji jagodami.

Če želite, lahko v vsak muffin zapičite zobotrebček, na katerega ste z lepilom prilepili en velik rdeč srček.

Smo prepričani, da najdražji ne bodo ostali ravnodušni!
:)
1780719 10151887801971960 111138881 nZa lažje jutranje prebujanje, si vsak dan pripravite odlično "kavico" iz superživil, ki bo v vas prebudila telo in duha!  Mi se tako pocrkljamo vsako jutro in smo zato (skoraj ;)) cel dan polni energije.

Potrebujete:
- 1 čž Bioin mace v prahu
- 1/2 čž Bioin kakava v prahu
- 1/2 čž Bioin kokosovega sladkorja (po želji tudi več)
- ščep cimeta (če ga ne marate, lahko tudi izpustite)
- skodelico mandljevega ali lešnikovega mleka

Vse sestavine vmeste v rastlinsko mleko (po želji ga lahko predhodno segrejete) in uživate v mirnem jutru, ki naj se razvije v prečudovit dan!

P.S. Imate radi "kavico" s smetano? Poskusite kokosovo smetano - bo odlična kombinacija s sestavinimi, ki se skrivajo v vaši "kavici".

1779898 10151875965626960 1819840304 nV idilo večernega poležavanja pred dobrim filmom ali igranje družabne igre s prijatelji, spada tudi polna skleda hrustljavih prigrizkov! In če je le to zdrava in okusna različica - še toliko bolje! :)

Potrebujete:
- 2 konzervici čičerike
- 2 čž BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 1/4 čž čebule v prahu
- 1/4 čž česna v prahu
- 1/2 čž paprike v prahu
- 1/2 čž himalajske soli (ali 1 čž Tamari omake)
- 1/2 čž črnega popra

1. Čičeriko najprej sperite z obilico vode in jo osušite s papirnato brisačko.
2. Čičeriko predenite v lonček in jo naprej prelijte s stopljenim kokosovim oljem. Nato dodajte mešanico omenjenih začimb in dobro premešajte (naj se vsake čičerike drži nekaj začimb).
3. Segrejte pečico na 175°C. Čičeriko predenite na pekač in postavite v ogreto pečico.
4. Peče naj se kakšnih 15 do 20 minut, nekje pri 10. minuti, jo dobro premešejate, da se bo enakomerno zapekla.
5. Ko je pečena, pustite da se ohladi, da bo fino hrustala.

In to je vse!

P.s. takšno čičeriko lahko tudi potresete preko solat, po juhah, da obogati jedi. Čudovita zadevca!

400601 10151863976156960 1217287598 nRazkrivamo receptek za najboljšo vročo čokolado. Mi jo radi naredimo tako, da jo po plasteh nasujemo v steklen kozarček, lično okrasimo in morda celo komu podarimo. :)

Potrebuješ:
- 1,5 skodelice BioIn ekološkega kakava v prahu
- 1,5 skodelice BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 1 čž vanilije v prahu
- 1/2 čž cimeta v prahu
- 1/8 čž kajenskega popra v prahu

Segreješ lešnikovo ali mandljevo mleko in preliješ čez 2 čajni žlički mešanice. Če želiš bolj gosto varianto, vse skupaj predeneš v blender, dodaš še eno banano ter 1 jedilno žlico kokosovega mleka iz pločevinke.

Piješ samo ob najlepših jutrih in/ali večerih - torej, vsak dan :).

1530418 10151854831721960 155893915 nKruhki s porom so jed, ki jo mi naravnost o-bo-žu-je-mo! :) Pripravljamo si jo skoraj tedensko :) Pa poglejmo, kako.

Potrebuješ:
- 2 skodelici moke (odlično se obnese tudi kamutova moka)
- 1 skodelica vode (lahko tudi manj ali več, pomembno je le razmerje 2:1)
Iz sestavin zgneteš testo, da dobiš kompaktno kepico in ga pustiš počivati 10 minut. Od testa postopoma trgaš manjše kroglice, ki jih razvaljaš v velikost palačinke.

'Palačinko' nato premažeš z BioIn ekološkim, deviškim kokosovim oljem, ter nanjo potreseš por, narezan na kolutke (uporabiš lahko tudi mlado čebulico, špinačo, blitvo, po želji) in začiniš s poljubnimi začimbami ter nerafinirano soljo.

Nato pa:
- Palačinko, ki si jo pravkar premazal z oljem in posul z zelenjavo, najprej zaviješ v kačico (rolco), ter nato še v obliko polža.
- Ko je polž narejen, ga sploščiš zopet v palačinko (lahko tudi nežno razvaljaš). Če kaj olja steče ven ali se pokaže kakšen košček zelenjave, ne bo nič hudega.

Samo še segreješ ponvico na srednjem ognju, premažeš s kapljico kokosovega olja in počasi pečeš, da se testo prepeče. Ponudiš ob glavni jedi ali pa z različnimi omakami kot glavno jed.

Dober tek!
:)
1239406 10151848327016960 378645823 nTa sladica je, verjeli ali ne, idealna za uvrstitev na očiščevalni jedilnik. :) Pa tudi na vsakega drugega tudi! Kolački so povsem cruelty free (veganski, torej brez živalskih sestavin), brez glutena, brez žitaric in skoraj v celoti presni.

Sestavine za 'kolačke':
- 1 dobra skodelica narezane in kuhane rdeče pese
- 1/2 skodelice BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 1 čž vanilije v prahu
- 1/2 skodelice BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja + 1 jž posebej
- 2 jž vode

Sestavine za čokoladni preliv:
- 6 jž BioIn ekološkega kakava v prahu
- 1/4 skodelice agavinega sirupa (lahko tudi javorjev)
- 1/3 skodelice BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 1/2 čž vanilije v prahu

Priprava:
1. najprej olupite in skuhajte (ali soparite) rdečo peso do mehkega.
2. vse sestavine predajte v blender in zmiksajte (preden odmerite kokosovo olje, ga stopite, če je slučajno v trdem stanju)
3. sestavine dobro zmiksajte, da bo masa homogena, nato pa jo prelijte v modelčke (lahko tudi modelčke za muffine) in postavite vse skupaj v hladilnik, za 3-5 ur (naj se strdijo).
4. samo še pripravite čokoladno omako, ki jo prelijete po kolačkih.

To je vse! :)
homemade-nutella-vegan-rawtella-8250 thumbReceptek, ki nam ga je posredovala naša zlata, zvesta stranka Sandra. :)

Potrebuješ:
- 1/2 skodelice BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 2 skodelici praženih lešnikov
- 1/2 skodelice BioIn ekološkega, presnega kakava
- 1/2 skodelice BioIn ekološkea sladkorja kokosovih palm
- 1/8 čajne žličke himalajske soli
- ščep vanilije v prahu
- po želji še: 1/2 čajne žličke dobre, brezglutenske žitne kave

Vse sestavine hitro v blender in mix, mix, mix! Domača, brezglutenska, popolnoma rastlinska, presna 'Nutella' je končana!

P.S.: Poskusite maso čimbolje zmiksati, da bo namaz res gladek. :)
1507053 10151832219981960 2036344776 nReceptek smo našli enkrat med brskanjem po spletu in se mu nismo mogli upreti. Ne samo, da izgleda njami, ampak tudi je tako zelo okusen, da boste tezko prepustili kaksen koscek drugemu :)

Potrebuješ:
- malo več kot 1/2 skodelice BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm (+ 1 zvrhana jedilna žlica še posebej)
- 1,5 skodelice pirine moke
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 1 čajna žlička vinskega kamna
- 1/4 skodelice kokosovih kosmičev
- 3/4 skodelice BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja (naj bo strjeno)
- slabe 4 skodelice borovnic (lahko zmrznjenih, ki jih odtajate)
- 1 jedilna žlica limoninega soka

Postopek:
1. Pečico segrejete na 190 stopinj celzija in pekač prekrijete s peki papirjem.
2. V posodi zmešajte kokosov sladkor, moko, vinski kamen, ovsene kosmiče in kokosove kosmiče. Počasi vmešajte še strjeno kokosovo olje. Z rokami nadrobite, da dobite zmes podobno 'crumblu'.
3. Polovico pripravljenega testa dajte v pekač in nežno pritisnite ob dno.
4. V drugi posodi zmešajte borovničke, jedilno žlico kokosovega sladkorja in limonin sok. To prelijte po masi v pekaču. Dodajte še drugo polovico mase za testo.
5. Vse skupaj postavite v pekač in pecite 50-60 minut. Skorjica naj bo svetlo rjave barve. Preden postrežete, naj se pekač dobro ohladi. (se bo lažje rezalo)

Zaprto v neprodušni posodi bo zdržalo kakšne 4 dni, lahko pa pecivo tudi zamrznete in shranite v zamrzovalni skrinji tudi do 3 mesece. Zamrznjenega lahko odtajate na sobni temperaturi, ali pa ga postavite v pečico na 190 stopnj za 15 minutk. ;)
1555581 10151826621086960 2055694045 nZa najbolj enostavno pripravo sobotnega zajtrka potrebuješ:
- listnato testo
- domačo marmelado
- jabolka, narezana na tanke rezine
- BioIn ekološki sladkor kokosovih palm
- BioIn naravna chia semena
- rozine

Postopka se lotiš takole:
1. razgrneš listnato testo in ga razdeliš na 4 pravokotnike.
2. vsak pravokotnik prepikaš z vilico ter po sredini premažeš s čajno žličko domače marmelade. Nato (na redko) potreseš s chia semeni in rozinami. Čez položiš tanke krhlje jabolk, potreseš s kokosovim sladkorjem in vse skupaj postaviš v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija.
3. pečeš tako dolgo, da jabolka ovenejo in je testo pečeno (približno 15 minut, lahko tudi manj - odvisno je od debeline testa in debeline narezanih jabolk).
4. ko je pečeno, vsak pravokotniček še po robovih premažeš s čajno žličko marmelade, da se robovi lepo zasvetijo.

Zraven ponudiš sveže stisnjen pomarančni sok ali kombinacijo jabolčnega-korenčkovega soka. Njam!
1472983 10151782515376960 544529109 nKdo ne bi maral kodrolistnatega ohrovta a.k.a. čisto prave zakladnice zdravja? Mi smo zaljubljeni vanj. Zaradi železa, kalcija, vlaknin, omega 3 maščobnih kislin, karotenoidov in flavonoidov, ki krepijo imunski sistem, je ohrovt prava superhrana! Če ga ne uživamo v smoothie-jih, kašah, juhah, mineštrah, rižotah in kvižotah (kvinojina rižotka:)), ga uporabimo takole.

Nam je všeč naslednji recept - tudi zato, ker je hiter in tako zelo okusen!

Potrebuješ:
- listnato ali vlečeno testo (tokrat nam je celo bolj všeč variacija z vlečenim testom)
- 3 skodelice narezanih šampinjonov
- 1 jedilna žlica oljčnega olja
- 1/2 skodelice sesekljane čebule
- 1 strok česna, sesekljan na drobno
- 1/4 jedilne žlice suhega timijana
- zeliščno sol po okusu in sveže mlet poper
- 2 skodelici kodrolistnatega ohrovta, natrganega na manjše koščke
- 1 paketek Violife sira z okusom pice

Priprava po korakih:
1. najprej segreješ pečico na 180 stopinj Celzija.
2. na olju prepražiš čebulo, dodaš česen, šampinjone in ohrovt. Pražiš toliko časa, da vsa voda, ki jo zelenjava spusti, povre.
3. Ponvico odmakneš z ognja, dodaš začimbe po okusu, soliš in popraš.
4. masi nato dodaš še na koščke natrgan Violife sir z okusom pice.
5. vlečeno testo razgrneš čez mizo in posamezne plasti namastiš. Uporabiš okrog 5 plasti, polagaš jih eno na drugo.
6. na sredino testa daš maso in ga dobro zaviješ (konce spodvihaš tako, da masa ne uide ven).
7. testo narahlo premažeš z oljčkom in ga postaviš v ogreto pečico za 25-35 minutk.

Naj vam super dobro tekne!

P.S. Kar je fino pri takšnih receptih je to, da lahko sestavine poljubno menjate. Namesto ohrovta uporabite špinačo, namesto šampinjonov tudi brokoli, korenček ali malancan. :)
1399411 10151762954501960 975792256 oKo zadiši po okusni juhici. Tokrat, z brokolijem in cvetačo.

Potrebuješ:
- 1 glavo cvetače
- 1 glavo brokolija
- 2 pora
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- BioIn ekološko kokosovo olje
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1 čajno žličko timijana
- 1/2 čajne žličke majarona
- dober ščepec čilija v kosmičih
- sol in poper po okusu
- 1/4 skodelice ovsene smetane (lahko tudi riževe ali sojine)
- 1/3 skodelice Violife sira za pico

Da bosta brokoli in cvetača ohranila kar največ hranilnih snovi, smo jih kar skuhali na sopari. Če nimate soparnika, ju seveda lahko tudi normalno skuhate v vodi).

Priprava:
1. na kokosovem olju prepražite čebulo, česen in por ter jih nato, skupaj s 500ml zelenjavne jušne osnove, zmiksajte v blenderju. Vrnite nazaj v posodo.
2. ko sta brokoli in cvetača mehka, ju dajte v blender in prilijte preostanek zelenjavne jušne osnove (500ml). Zblendano prilijte v posodo s prejšnjo mešanico.
3. samo še dodajte začimbe (timijan in majaron), začinite po okusu (sol in poper), dodajte čili po okusu, prilijte malo ovsene smetane in ko bo juha v krožniku, na vsako potresite še nekaj naribanega Violife sira za pico.

Zraven pa paše čips iz sladkega krompirja :)

Bolj enostavno ne gre:
- segrejte pečico na 180 stopinj Celzija.
- krompirček narežite čimbolj na tanko in ga preložite v posodo. Dodajte kokosovo olje, sol in poper (tega izpustite, če bodo jedli tudi najmlajši) in dobro premešajte, da se olje enakomerno porazdeli po krompirju.
- koščke krompirja položite na pekač s peki papirjem in vse skupaj postavite v pečico. Peče naj se nekaj minut, bodite pozorni, da bo enakomerno zapečen.

Tega lahko potresete po juhi ali pa ga grizljate kar tako, iz lušta.

Dober tek!
1472988 10151745080701960 1574999990 nEkspresna polentina lazanja :)

1. najprej skuhajte polento po standardnem postopku.
2. lahko ji dodate tudi kakšno vejico rožmarina, timijana ali pa morda drobno nasekljanih sušenih paradižnikov ali oliv.
3. kuhano polento pretočite v pekač in poravnajte vrh. Pustite, da se ohladi.
4. ta čas, pripravite zelenjavo - po sistemu: pospravi hladilnik :). Na olju prepražite bučke, melancane, paprike, paradižnik, blitvo, špinačo in začinite po okusu.
5. pripravite še paradižnikovo omako in naribajte Violife sir za pico.
6. ko je polenta ohlajena, jo prevrnite iz pekača in z nožem narežite na kvadratke
7. na krožnik nalagajte plasti: najprej plast polente, nato malo paradižnikove omake, čez zelenjavo in po vrhu malce Violife sira za pico. Pa spet eno plast polente, paradižnikovo omako, zelenjavo in sirček. Končajte s polento, po vrhu polijte čajno žličko paradižnikove omake in dodajte ščep Violife sira. Voila!

Za napolnit prazne želodčke in pocrkljat oči! Dober tek!
555056 10151738796481960 1312499430 nZa vrhunske chocolate chip piškotke z rožmarinom (ja, prav ste prebrali, in prav rožmarin doda tisto piko na i:)), potrebujemo:
- 2 skodelici pirine moke
- 2/3 BioIn ekološkega kakava v prahu
- 1 čž sode bikarbone
- 1/2 čž soli
- 1/2 skodelice BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 1,5 skodelice BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 1,5 jedilne žlice BioIn ekoloških chia semen
- 1/2 skodelice rastlinskega mleka
- 2 čž vanilije v prahu
- 2 čajni žlički suhega rožmarina
- 3/4 skodelice temne čokolade, nasekljane na koščke

Priprava:
1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
2. v posodi zmešajte suhe sestavine, torej moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol.
3. v ločeni skledi penasto umešajte sladkor in kokosovo olje.
4. sladkorju in olju dodajte chia semena, vanilijo v prahu, rastlinsko mleko in rožmarin in zmešajte v homogeno maso.
5. mešanico iz prve sklede počasi dodajajte k tej masi (po skodelicah) in sproti mešajte, da dobite nekakšno pocasto testo.
6. v to vmešajte še koščke čokolade.
7. z žličko oblikujte piškotke in jih samo nežno sploščite. Sproti jih polagajte na pekač, obložen s peki papirjem. Piškotki naj se pečejo kakšnih 12,13 minut, toliko, da postanejo robovi piškotov hrustljavi.
8. ko so pečeni, pekač postavite na rešetko, da se piškotki ohladijo

Dober tek! ;)

P.S. Naravnost božansko se stopijo v skodelici doma pripravljenega, vročega kakava. Preverjeno! ;)
1454679 10151701741206960 529608610 n Tako rahli, da se topijo v ustih in tako okusni, da se roke kar same stegujejo po njih. Te si lahko privoščite brez slabe vesti! :)

Za kokosove makrone z marmelado in pistacijami potrebujemo:
'mokre sestavine':
- 2 jedilni žlici agavinega sirupa
- 2 jedilni žlici domače marmelade (marelična se super obnese, odlično pa bo tudi s katero drugo)
- 2 jedilni žlici BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 2 jedilni žlici kokosovega mleka
- 1/8 čajne žličke morske soli
- 1/8 čajne žličke ingverja v prahu (po želji)

'suhe sestavine'
- 1 skodelica kokosovih kosmičev
- 1 skodelica pirine moke (če delate brezglutensko različico, uporabite riževo moko, pridejo odlični, preverjeno:))
- 3/4 čajne žličke vinskega kamna
- 1/4 skodelice narezanih pistacij in ameriških brusnic

Postopek ne bi mogel biti lažji:
1. v skodeli najprej zmešajte 'mokre' sestavine.
2. dodajte še 'suhe' sestavine in dobro vmešajte.
3. vse skupaj naj počiva kakšnih 15 minut.
4. z žlico za sladoled zajemajte maso in oblikujte kupčke, ki jih postavite na peki papir. Ko zajamete kupček, s prsti dobro pritisnite maso v žlico, da se bodo sestavine povezale. Pred vsako novo 'kepico' žlico zmočite pod vodo.
5. pekač postavite v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija, za kakšnih 14-16 minut. Po 14 minuti pečenja pazite, da se kolački enakomerno pečejo in se ne zažgejo.
6. kolačke postavite na rešetko, da se ohladijo in strdijo. Voila! :)
1375963 10151673170096960 970790915 nTo je recept za vrhunsko jesensko juho, ki jo kuhamo na takšen način že leta in leta in še vedno je najboljša od vseh sprobanih receptov. :) Narejeno v 20-ih minutah!

Potrebuješ:
- 2 jž BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- četrt buče, olupljene
- 1 manjše jabolko
- 2 korenčka, narezana na manjše koščke
- pol čebule
- 1/4 čž ingverja v prahu
- 1 čž BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 4 do 5 skodelic vode
- sol in poper po okusu
- dober ščep majarona za 'final touch'
- mi ne izpustimo ovsene smetane za dekoracijo in 2 jž BioIn ekoloških konopljinih semen (vmešamo na koncu, v vsak krožnik posebej)

Priprava:
1. Na kokosovem olju najprej prepražimo čebulo in dodamo korenček.
2. olupljeno bučo narežemo in dodamo h korenju in čebuli.
3. olupimo jabolko, ga narežemo na koščke in dodamo. Posujemo s kokosovim sladkorjem in pustimo, da se praži 4-5 minut.
4. zalijemo z vodo, posolimo in kuhamo na srednjem ognju kakšnih 20 minutk.
5. na koncu dodamo ingver v prahu in takoj odstavimo. Prelijemo v blender in zmiksamo v gosto juho. Prelijemo nazaj v posodo in dodamo majaron ter muškatni orešček.
6. Nalijemo v skodelice, primešamo 2 jedilni žlici konopljinih semen in okrasimo z ovseno smetano. Bučna juha in nekvašen pirin kruh sta najlepši in najboljši par. :)

Dober tek!
1392093 10151666479856960 525888225 nVčasih imamo dneve, ko je okusna, kremasta juhica prav vse, kar potrebuje naš želodček. Z dodatkom ingverja in kokosovega mleka za ščepec eksotike ter s Pulsin grahovimi proteinčki za dodatno obogatitev jedi pa boste od ugodja ob jedi kar zapredli.

Potrebuješ:
- 1 jedilno žlico oljčnega olja
- 2 stroka česna (sesekljana)
- 1 srednjo čebulo
- za 2 cm velik kolutek ingverjeve korenine (olupljen in nariban)
- 2 srednja brokolija (narezana na koščke)
- 4 srednje krompirje (narezane na koščke)
- 3 jedilne žlice Pulsin grahovih proteinov
- skodelico kokosovega mleka
- sol in poper po okusu
- 1 pest grobo sesekljanega peteršilja

Priprava:
Najprej na žlici oljčnega olja popražiš čebulo, česen in ingver. Nato dodaš na koščke narezan brokoli in na manjše koščke narezan krompir. Dodaš vodo (zelenjava mora biti prekrita). Nato dodaš grobo sesekljan peteršilj ter posoliš. Počakaš, da zavre, pokriješ lonec in zmanjšaš na srednjo temperaturo. 

Ko je kuhano, posodo odstaviš z ognja in vse skupaj zmiksaš v blenderju (ali s paličnim mešalnikom). Gosto juho sedaj vliješ nazaj v posodo, dodaš kokosovo mleko in grahove proteine. Juhice ne segrevaš več. Po okusu še posoliš in popraš.

Postrežeš lahko s ščepcem sveže sesekljanega peteršilja, Bioin ekološkimi konopljini semeni ali ovseno smetano. Naj bo zeleno, pa dober tek!
1390772 10151664563671960 1308597750 nZa resnično okusne piškotke, ki si jih lahko privoščite brez vsakršne slabe vesti, nad njimi pa bodo več kot navdušeni tudi otroci.

Potrebujemo:
- 170g ovsenih kosmičev
- 100g pirine moke
- 50g Pulsin konopljinih proteinov
- 100g kokosovih ostružkov
- 75g agavinega sirupa (po želji lahko dodate še kakšen namočen datelj)
- 6g vinskega kamna
- 125g stopljenega BioIn ekološkega kokosovega olja
- 80g naribanega svežega ingverja (če imate možnost, se držite svežega ingverja, ki da piškotkom res poseben čar)

Priprava:
Vse sestavine skupaj zmešaš v posodi in jih dobro pregneteš z roko. Masa je sicer nekoliko drobljiva, zato previdno. Če je presuha, lahko dodaš še kakšno žlico ovsenega mleka/vode (v kateri so bili namočeni datlji), če je masa premokra, ji dodaj še nekaj mešanice konopljinih proteinov in pirine moke. Iz mase nato oblikuješ kroglice v velikosti oreha in jih položiš na pomaščen pekač. Kroglice še rahlo sploščiš z vilicami ter jih pečeš na 160 stopinj, 20-23 minut.

Mhmm, vrhunsko!
Baked pasta3Lahek, kremast, nasiten in zdrav obrok, kot bi mignil ;) Za kosilo ali večerjo.

Potrebuješ:
- testenine po okusu (mi smo izbrali brezglutenske riževe, obnesejo pa se, seveda, katerekoli)
- 1 paketek tofuja
- 1 skodelico kuhane buče (olupite, narežete na koščke in kuhate v zelo rahlo osoljeni vodi, nato odcedite)
- 4 velike liste ohrovta
- 2 velika korenčka
- 1/2 skodelice BioIn ekoloških konopljinih semen
- 1 skodelico nesladkanega rastlinskega mleka
- 1/2 skodelice suhih paradižnikov (lahko dodate tudi sveže, brez problema:))
- 1/4 skodelice BioIn ekološkega kokosovega olja
- 1 pest sveže bazilike
- 1 jedilna žlica BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 1 čajna žlička kurkume
- 1 čajna žlička česna v prahu
- sol in poper po okusu
- Violife sir za pico
(p.s. ne se ustrašit količine sestavin, priredite jih po svoji želji - začimbe dodajajte tiste, ki jih imate doma in če pri roki ni ohrovta, dodajte kakšen list zadnje blitve)

Priprava:
1. najprej skuhajte testenine in jih postavite na stran.
2. v ponvici segrejte kokosovo olje in na njem prepražite na drobno seskljan korenček
3. ohrovt natrgajte na manjše lističe in ga popražite s korenčkom.
4. v blenderju zmiksajte konopljina semena, baziliko, česen, paradižnike in kokosov sladkor. Dodajte še tofu, rastlinsko mleko, kuhano bučo, kurkumo, sol in poper in zmiksajte do gladkega.
5. Omako iz blenderja prelijte čez korenček in ohrovt. Pokrijte s pokrovko, naj se kuha par minut in vmes nekajkrat premešajte.
6. Ko je omaka kuhana (kakšnih 10-15minut), zraven primešajte testenine. Odstavite z ognja.
7. samo še naribajte Violife sir za pico in potresite po testeninah. Njam in dober tek! :)

P.s. ste vedeli, da buče vsebujejo veliko betakarotena, ki popravlja škodo v telesu, povzročeno s strani prostih radikalov in krepi imunski sistem? Poleg tega so polne tudi vitamina C, E in vitamina B5, ki telesu pomaga pri soočanju s stresom in uravnavanju hormonskega delovanja. To pa je moč Narave, kaj
1186164 10151651108906960 369717618 nJesenski kostanjevi piškotki - za popolne večere, v pričakovanju zime :)

Za kostanjeve piškotke potrebuješ:
- 200 gramov kostanjevega pireja (skuhan kostanj, olupljen in pretlačen)
- 150 gramov pirine moke
- 100 gramov BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 8 gramov vinskega kamna
- ščep nerafinirane morske soli
- 100 gramov BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 100 gramov vode

Priprava:
1. Najprej segreješ pečico na 185 stopinj Celzija.
2. Nato zmešaš kostanjev pire, pirino moko, sladkor kokosovih palm, vinski kamen in sol ter priliješ stopljeno kokosovo olje in vodo. Zamesiš testo, z žličko oblikuješ kroglice v velikosti oreha in jih postavljaš na pekač s peki papirjem.
3. Postaviš v pečico ter pečeš kakšnih 15 minutk (tudi kakšno manj, ne bo nič narobe). Ko je pečeno, vzameš iz pečice, postaviš na rešetko in počakaš, da se ohladi. To je vse! :)
1375035 10151632583306960 1777973076 nMi smo danes pekli slivovo pito. Recept je z nami delila naša krasna, zvesta stranka, ki ji sporočamo: tako dobre pite pa še ne! Z njenim dovoljenjem, pa receptek posredujemo še vam. Dobre stvari se ne zadrži zase, ampak deli. Kar posladkajte se, včasih tako zelo paše.

Torej, za krhko testo potrebujemo:
- 40 dag polnovredne moke
- 5 dag BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 17 dag BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- max 1 dl rastlinskega mleka (riževo, sojino, ovseno, pirino,...)

Za nadev:
- domačo slivovo marmelado
- razkoščičene slive, narezane na manjše trakove
-
BioIn ekološkegi sladkor kokosovih palm
- cimet v prahu

Priprava:
1. Najprej zamesite testo. Zmešajte moko, kokosovo olje in sladkor kokosove palme. Če je potrebno, kar dodajte malo rastlinskega mleka (a res ne več kot 1 dl). Testo zvijte v kepico in v foliji postavite v hladilnik za kakšno uro.
2. Nato testo vzemite iz hladilnika in ga položite v pekač za pite. S prsti pritiskajte ob dno pekača, da bo pokrito. Robove zavihajte.
3. Testo premažite s slivovo marmelado, tako da bo pokrito. Nato v skledi zmešajte razkoščičene in narezane slive, kokosov sladkor in cimet v prahu. To položite čez marmeladko.
4. Postavite v ogreto pečico, na 180-200 stopinj Celzija, za kakšnih 30-40 minutk.

Mhmmm, dober tek :)

1238910 10151627559851960 363167237 nDanes za kosilo: Polnjene bučke

Mi obožujemo polnjene bučke. Prvič zato, ker jih je enostavno pripraviti, drugič, ker je priprava tako hitra in brez packanja, in tretjič, ker jih res lahko nadevaš prav z vsem, kar ostane v hladilniku od prejšnjih dni in tako negotovo zre v svojo prihodnost. Nadevate jih lahko z vsem, kar vam pride pod roke - mi včasih dodamo kuskus, drugič, drobljen tofu, včasih kuhano ajdo, pa tudi samo paradižnik in suh kruh, namočen v nesladkano sojino mleko, skupaj z Violife sirčkom, je več kot odlična kombinacija. Tokrat pa takole:


Potrebuješ:

- 3 bučke
- 1 strok česna
- BioIn ekološko, deviško kokosovo olje
- 5 pelatov
- 1 konzerva bio čičerike (seveda jo lahko skuhate sami)
- 3 jedilne žlice Pulsin grahovih proteinov
- 4 jedilne žlice BioIn ekoloških konopljinih semen
- nerafinirano morsko sol, poper po okusu
- 1 jedilno žlico kvasnih kosičev (po želji, mi jih imamo radi, ker tako dobro obogatijo okus)
- Violife sir za pico

Postopek je res enostaven in hiter:
1. bučke prerežeš na polovičke in jim izdolbeš notranjost, ki jo prihraniš.
2. izdolbljeno maso bučk popražiš na treh jedilnih žlicah kokosovega olja, na katerem si že prepražil česen. Počakaš, da dobro zadiši in masa spusti vodo.
3. nato maso preložiš v skledico, dodaš narezane pelate (na drobne, drobne koščke), dodaš z vilico potlačeno čičeriko, 3 jedilne žlice grahovih proteinov, konopljina semena, kvas v kosmičih, ter v to naribaš nekaj Violife sira za pico. Soliš in popraš po okusu, dodaš lahko tudi svežo baziliko ali malo origana (za še bolj svež pridih).
4. s to maso nadevaš bučke in vse skupaj prekriješ še z nekaj Violife sira za pico.
5. Polnjene bučke postaviš v pekač, eno ob drugo in pečeš v pečici, pri 200 stopinjah Celzija, kakšnih 30 minutk.

Mhmmm, naj vam tekne!
559808 10151612483226960 523183098 nFalafel s tzaziki omako

Današnje (hitro pripravljeno) kosilo:

Potrebuješ:
- 2,5 skodelici kuhane čičerike (lahko uporabiš ekološko, že pripravljeno, iz pločevinke)
- 2 skodelici mlade špinače
- 1 slaba skodelica sesekljane bele čebule
- 2 stroka česna
- 3 jedilne žlice sveže sesekljanega peteršilja
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- 1 jedilno žlico limoninega soka
- 2 čajni žlički mlete kumine
- 1 čajna žlička mletega koriandra
- ¼ čajne žličke paprike v prahu
- ½ čajne žličke nerafinirane morske soli
- ½ skodelice Pulsin grahovih proteinov

Priprava:
1. Vse sestavine, razen grahovih proteinov, zmiksajte v blenderju v homogeno maso. Prestavite v posodo in primešajte še grahove proteine (krasno povežejo vse okuse med sabo, obenem pa odlično delujejo kot vezivo).

2. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Ta čas oblikujte maso v kroglice in jih položite na pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Rahlo jih z vilicami pritisnite ob dno, da se bodo bolj enakomerno zapekle.

3. Pecite jih 15-20 minut, nato pa previdno obrnite in pecite še kakšnih 10-15 minut. Ko so pečene, pekač vzemite iz pečice in pustite, da se kroglice ohladijo. Po desetih minutkah so že primerne za v usta.

Mi smo poleg pripravili še super, domačo, telesu, zdravju in živalim prijazno tzatziki omakico. Ne boste verjeli, kako zelo enostavno jo je pripraviti. Da o okusu ne govorimo .

Za tzatziki dip:
- 1 skodelica indijskih oreščkov (predčasno namočenih 1-2 uri)
- ½ skodelica vode
- 1 skodelica naribane kumare
- 1 jedilna žlica oljčnega olja
- 2 slabi jedilni žlici limoninega soka
- 1 strok česna
- ¼ čajne žličke
- slabo polovičko čajne žličke posušenega kopra
- sol in poper po občutku in želji

Oreščke, vodo, olivno olje, limonin sok, česen in koper zmiksajte v blenderju do čisto, čisto gladkega. Šele nato solite in poprajte po okusu. Naribano kumaro dobro ožmite, ter jo dodajte k omaki v blender. Samo nekoliko zavrtite blender, da bo koščke kumare še vedno dobro čutiti. Omakico postavite v hladilnik za kakšno uro, da se okusi prepojijo.

Falafle lahko postrežete na tortilji, ki jo samo rahlo pogrejete v suhi ponvici. Nanjo naložite ogromno sveže zelenjave, npr. rdečo in rumeno papriko, paradižnik, avokado, svežo solatko, čebulo, kalčke, nanjo položite falafle in preko polijte tzatziki omako.

Mmmm, pa dober tek. ;)
12676 10151610849286960 1682142900 nPopolna "comfort" hrana :) Za deževne ponedeljke ali lene nedeljske večere :) Glavna jed + sladica, kot bi mignil ;)

1. listnato testo razgrneš in ga narežeš na kvadratke velikosti 4x4 cm. Na sredino vsakega daš nadev in ga 'zarolaš' v polžka. Narediš lahko tudi polnjene blazinice, tako da vsak krajec kvadratka potegneš do sredine.
2. naš nadev ne bi mogel biti enostavnejši, uporabili smo štiri domače variacije:

Prvi je bil 'pica nadev':
- domača paradižnikova mezga iz domačih pelatov, njam
- sušen origano z vrta
- Violife sirček za pico

Drugi je bil "porovo zeliščni" nadev:
- domač porov namaz*
- Violife sirček z zelišči
* recept za domač porov namaz: 1 pest pora, 1 pest BioIn ekoloških konopljinih semen, 1 čž morske soli, 1/2 dl oljčnega olja, 200g svilnatega tofuja. Mix mix v blenderju.

Tretji pravzaprav ni bil toliko nadev, ampak le 1 čž domače, slivove marmelade v sredini vsakega kvadratka.

In četrti, čokoladni nadev:
- 1/8 skodelice BioIn kakavovega masla
- 1/8 skodelice BioIn kokosovega masla
- 1/4 skodelice BioIn kakava v prahu
- 1/4 skodelice BioIn sladkorja kokosovih palm
Masla stopiš in jim primešaš ostali dve sestavini. Po 1 čž kapneš v sredino vsakega kvadratka.


Na peki papir položiš zvitke in jih pečeš pri 180 stopinjah Celzija, kakšnih 20 minut. Ko so pečeni, vzameš iz pečice, počakaš kakšno minutko ali dve, da se malenkost ohladijo in samo še postrežeš.

Dober tek in na veliko ustvarjanja!

IMG 2402Mi smo si hladno jutro pogreli in popestrili kar v postelji. Z vročim kakavom, seveda!

Potrebuješ le:
- 3 skodelice pogretega pirinega mleka
- 1 čž BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- pest in pol Chocodelic murvic
- pest in pol kokosovih kosmičev
- 1/2 čž cimeta v prahu
- 1,5 jž BioIn ekološkega kakava v prahu
- ščep kajenskega popra (verjemite, nujna sestavina ;))

Vse skupaj zmiksaš v blenderju, preliješ v 2 skodelici in - dobro jutro! :)

577895 10151601290401960 1512690061 nČas za malico! :)

 ~ Najprej na četrtinke narežeš fige in jabolka, dodaš pest mandljev in orehov, potreseš z rozinicami in bučnimi semeni, dodaš 1 jž ekoloških BioIn konopljinih semen in postaviš na stran.
~ V drugo skodelico natočiš 3dl rastlinskega mleka in vanj potopiš 3 jž BioIn naravnih chia semen. Malo pomešaj in počakaj, da se semena napnejo (približno 20minut).
~ Na to mešanico potresi vsebino prve skledice in uživaj! ;)

1235931 10151596058731960 1528732241 nKako se vam sliši nekaj kremastega, a zdravega in ravno prav nasitnega? Aha, tudi nam so se cedile sline.

Za rižoto s cvetačo potrebuješ:
- 4 skodelice oprane in na cvetke narezane cvetače
- 3,5 skodelice zelenjavne juhe + 1 skodelico vode
- 1/4 skodelice ovsene smetane
- 1 skodelico neoluščenega riža
- 1 čž nerafinirane morske soli
- 2 jž BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 4 stroke česna, sesekljanega
- 1/2 skodelice Violife sira za pico, naribanega + 3 lističe Violife sira z zelišči

Priprava:
1. Najprej skuhaj riž in ga postavi na stran.
2. V posodo zlij zelenjavno juho in vodo in v njej skuhaj cvetačo. Ko je kuhana, samo cvetačo prestavi v blender. Zmiksaj v kremasto zmes, po potrebi dodaj ovseno smetano in kakšno žlico zelenjavne juhe. Naj bo zares kremasto. Posoliš in po okusu, popraš. Kremasto omako preliješ po rižu in dobro premešaš.
3. v drugi ponvici na kokosovem olju prepraži česen in nanj vlij kremasto riževo mešanico. Odstavi z ognja in dodaj še Violife nariban sirček, ter v notranjost potopi na manjše koščke natrgan Violife sir z zelišči.
4. Ko se sirček stopi, vse skupaj premešaj. Voila!

Dober tek vsem!

1240408 10151591910841960 2086178554 nDanes z vami delimo en super preprost, zelo hiter in nadvse okusen recept za pozni sobotni zajtrk. Mogoče ne izgleda ravno vrhunsko, ampak verjemite, tole prekaša vse zajtrke na svetu. Življenje včasih pač kliče po ovsenih kosmičih. :)

Potrebuješ:
- ovsene kosmiče
- banano
- hruško
- oreščke po želji (mi smo imeli ameriške pekan orehe)
- cimet
- kurkumo
- in potopljeno presenečenje: Chocodelic goji jagode, oblite s presno čokolado

Priprava:
Ovsene kosmiče skuhaš skupaj z narezano hruško, ščepcem soli, cimeta in kurkume. Ko je kuhano, v kašo potopiš Chocodelic gojike, po vrhu narežeš banano in potreseš z oreščki. Voila - okusen, zdrav in hranilen zajtrk je nared! :)

P.S. Ne pozabite na skodelico dobrega čaja ;)
1260861 10151585533636960 952367684 nDomači muffini z goji jagodami in pomarančami so primerni za vsakogar, vse priložnosti in vse dni v letu! :)

Kaj potrebujemo?
~ suhe sestavine:
- 2 skodelici polnovredne moke
- 1/2 BioIn ekološkega sladkorja kokosove palme
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1/2 čajne žličke ingverja
- 1/2 čajne žličke himalajske soli

~ mokre sestavine:
- 1/2 skodelice BioIn ekološkega kokosovega olja
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 2 do 4 jedilne žlice rastlinskega mleka (proseno, riževo, lešnikovo,...)
- 1/2 skodelice sveže stisnjenega pomarančnega soka
- 3/4 skodelice veganskega jogurta

Dodatek:
- 3/4 skodelice BioIn naravnih goji jagod (namočenih v vodi eno uro)

Priprava:
Segrejte pečico na 180 stopinj. V posodi zmešajte suhe sestavine in v drugi posodi še mokre sestavine. Suhim sestavinam dodajate zmes mokrih sestavin in vmešajte.  Na koncu v gotovo zmes vmešajte še BioIn naravne goji jagode. Pladenj za muffine premažite z oljem ali vegansko margarino ali pa vanj postavite papirnate posodice za muffine. Vsako posodico napolnite z maso le do 3/4. Muffine pecite 18-20 minut.

Njamiiiii, pa dober tek. ;)
1236852 10151578781151960 917379209 nTole se morda ne bo zdelo kot recept, ker je preveč enostaven. A pravijo, da se prav v najbolj enostavnih stvareh skrivajo tisti pravi biseri.

Če imate čas in željo po ustvarjanju, svetujemo, da listnato testo pripravite kar sami doma, še bolje, če bo polnozrnato. Če pa vas čas priganja ali pa danes niste na višku svoje ustvarjalne energije, lahko že pripravljenega kar kupite.

Za filo potrebujete:
- 1 skodelico in pol domačih sliv
- BioIn ekološki sladkor kokosovih palm
- sok ene limone
- 1/2 čž vanilije v prahu

Priprava:
1. Sestavine med seboj zmešajte in pustite v skledi še toliko časa, da se okusi prepojijo.
2. Testo razvaljajte in s kozarcem oblikujte kroge. Na sredino vsakega krogca položite dobro čajno žličko file, krogec prepognite, da dobite polmesece. 3. Vzemite vilice in pritisnite robove tako, da nastanejo vzorčki, robovi pa se dobro spojijo.
4. Postavite jih v ogreto pečico (naj bo ogreta na 200 stopnij Celzija) in pecite kakšnih 20 minut.
5. Ko so pečeni, jih previdno vzemite iz pečice in počakajte, da se malenkost ohladijo.

Čisto potiho razkrivamo še bolj "leno bližnjico": namesto sadja, sladkorja, limone in vanilije lahko uporabite tudi kakšno dobro domačo marmelado, pazite le, da ne bo preveč sladka. To pomeni, da potrebujete le testo in marmelado in hop v pečico. ;)

Ko so polmeseci pečeni, naj se malo ohladijo, zraven po ponudite domač sladoled, ki bo odličen kontrast.

Za sladoled potrebuješ:
- 2 pločevinki kokosovega mleka
- 1/2 skodelice javorjevega sirupa
- 1/2 skodelice BioIn ekološkega kakava v prahu
- 1 čž vanilije v prahu
- ščep nerafinirane morske soli
- ščep cimeta v prahu
- 1/2 skodelice popraženih lešnikov, nasekljanih na manjše koščke

Priprava:
Vse sestavine razen lešnikov, predajte v blender in zmiksajte. Pretočite v posodo in postavite v zamrzovalnik. Preden sladoled dokončno zamrzne, mu primešajte še lešnike in vrnite nazaj.

Naj se sladkanje začne! :)

Lep petkov večer, naši vsi!
Raspberry-JamMalinova marmelada s chia semeni: za na kruh, za v piškotke, ali pa kar za na žličko! ;)

Potrebujemo:
- 3 skodelice svežih malin
- 2 jedilni žlici BioIn naravnih chia semen
- 2 jedilni žlici BioIn ekološkega sladkorja kokosove palme

Postopek priprave malinove marmelade s chia semeni je hiter in enostaven:
1. Maline najprej operemo in jih skupaj z BioIn ekološkim sladkorjem kokosove palme zmešamo v mešalniku.
2. Prestavimo v manjšo skledo in dodamo še BioIn naravna chia semena.
3. Skledo pokrijemo in postavimo v hladilnik za 4-6 ur ali najbolje kar čez noč, da se chia semena res dobro napojijo.

Ko se boste zjutraj zbudili, vas bo v hladilniku pričakala popolnoma sveža in noro okusna marmelada.

Postrezite si jo z veganskimi palačinkami.

Njamiii, pa dober tek
:)
1234439 10151567374491960 53511172 nBlack & white kombinacija je večna. Od danes naprej tudi v kozarcu. :)

Za čokoladne ledene kocke potrebuješ:
- 200ml rastlinskega mleka
- 50ml vode
- 1 jž BioIn ekološkega, presnega kakava v prahu
- 1 čž BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 1 jž žitne kave (poljubno)
- 70g temne čokolade

Sestavine za mleko z vanilijo:
- 600ml rastlinskega mleka
- 60g BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 1/2 čž vanilije v prahu

(opomba: sladkor prilagodiš svojemu okusu, saj so nekatera rastlinska mleka že sama po sebi bolj sladka, npr. riževo)

Postopek za pripravo čokoladnih ledenih kockic:
1. najprej v kozico nadrobiš temno čokolado, na čim manjše koščke.
2. v drugo ponvico vliješ mleko, vodo, dodaš kakav v prahu, sladkor in žitno kavo. Začneš segrevati in pri tem stalno mešaš. Ko zavre, odstaviš in še nekaj časa mešaš.
3. pravkar dobljeno maso preliješ čez čokolado v koščkih in pustiš stati kakih 5 minut. Po petih minutah premešaš, da se čokolada pod vročo tekočino dobro raztopi in poveže v homogeno zmes.
4. zmes ohladiš. Ko je ohlajena, jo preliješ v modelčke za ledene kocke in postaviš v zamrzovalnik.

Postopek za pripravo vanilijevega mleka:
1. V posodi zmešaš mleko in sladkor, počasi segrevaš in mešaš, da se sladkor raztopi. Dodaš še vanilijo v prahu in med mešanjem čakaš, da zavre. Ko zavre, mleko odstaviš in ohladiš. Potem ga lahko postaviš tudi v hladilnik, da bo res osvežujoč

Ko postrežeš:
~ V kozarec daj 3-4 kocke čokoladnega ledu in ga prelij z vanilijevim mlekom.
~ Če želiš, lahko temu dodaš tudi kepico rastlinskega vanilijevega sladoleda ali pa žlico rastlinske stepene smetane. Mljask!

1000922 10151554811746960 395981695 nKdo pravi, da poletje ni čas za čaj? Seveda je! Za domač, ledeni čaj. :)

Potrebuješ le:
- črni čaj (mi imamo najraje tistega z vonjem vanilije ali cimeta, ki doda še ščepec orientalskega pridiha :))
- BioIn ekološki sladkor kokosovih palm
- rastlinsko kokosovo smetano za stepanje (odlična je!)
- kocke ledu

Božansko mešanico sestavin, ki se v ustih stapljajo na tisoče različnih okusov in dajejo poletju novo noto, se pripravi res enostavno.

Priprava:
~ zavri vodo in dodaj črni čaj (morda lahko skuhaš bolj močnega, saj ima končni izdelek tako še bolj izrazit okus).
~ takoj primešaj tudi sladkor kokosovih palm. Vse skupaj naj počasi vre 3 minute.
~ po treh minutah odstavi z ognja in precedi. Postavi na hladno.

~ tik preden postrežeš:
1. v visok kozarec predeni 3 kocke ledu in nalij čaj, a ga napolni le do 2/3.
2. stepi kokosovo smetano, pa ne do trdnega, ampak le toliko, da je malenkost bolj zgoščena. Smetano vlij v isti kozarec in z dolgo žličko, na rahlo, nekajkrat pomešaj.
3. samo še ponudi in uživaaaj.

S takšnim napitkom res očaraš prav vsakogar. Navdušuje nenapovedane obiske, prijatelje, opoldansko družbo v senci na balkonu. Pa še tako noro dobro izgleda! Čin!

Psssst: če te zelo mika, lahko kokosovo smetano tudi izpustiš in napitku dodaš kepico rastlinskega vanilijevega sladoleda! Uf, vrhunsko!

1001947 10151545216481960 2038491156 nPripravite le čokoladno pomako ter narezane kose sadja (mi ovožujemo banane, pa tudi hruške, kivije,...).

Potrebuješ:
- banane prerežite na polovico
- hruške na četrtine
- manjše sadje, npr. jagodičevje pa s čokoladno pomako kar polijte

~ 3 jedilne žlice BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
~ 2 jedilni žlici BioIn ekološkega kakavovega masla
~ 6 čajnih žličk BioIn ekološkega, presnega kakava v prahu
~ 4 čajne žličke BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm

Priprava:
Maslo stopite v kozici, odstavite in primešajte kokosovo olje, kakav v prahu in sladkor kokosovih palm. Naj postane, gladka, homogena masa.
Vzemite sadje in ga potopite v čokolado, postavite na peki papir in posujte z različnimi posipi. Uporabite lahko vse, kar vam poželi srce - od zdrobljenih oreščkov (super se obnesejo mandlji, lešniki in pekan orehi), do konopljinih semen, chia semen, zdrobljenih kakavovih zrn, kokosovih kosmičev, zmletih ovsenih kosmičev ali celo različnih granol.

Peki papir s sadjem postavite v zamrzovalno skrinjo. Če ne boste pojedli vseh naenkrat, bodo sadne lučke zdržale v zamrzovalniku do štiri dni. :)

fruit cake hd widescreen wallpapers 1920x1200Ne se sutrašit! Tale tortica sploh ne zahteva veliko časa, še manj pa kakšnega posebnega znanja. Je res otročje lahka in v času pečenja, si lahko vi malo odpočijete :) Prijetno ohlajena je kot nalašč za poletne dni, ko malce goljufamo in namesto kosila v hladilniku napadamo tortico kar z vilicami. :) Smo vas prepričali?

Za testo potrebujete:
- 1 skodelico in pol moke
- 1 skodelico BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
- 1 čž nerafinirane morske soli
- 1 skodelica mandljevega mleka
- 1/2 skodelice BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 1/8 skodelice ekološkega jabolčnega kisa
- 1 čž vanilije v prahu

Lažje od tega ne gre:
~ zmešajte suhe sestavine posebej.
~ zmešajte "mokre" sestavine posebej.
~ nato zmešajte vse skupaj, vlijte v okrogel pekač za torte in postavite v predhodno segreto pečico. Pecite na 180 stopinj Celzija, kakšnih 25 minut (preizkusite če je pečeno z zobotrebcem).

Za naslednji korak boste potrebovali:
- rastlinsko smetano za stepanje (nam je super všeč znamka Soyatoo, kokosova smetana)
- borovnice, maline, ribez, robide, murve

1. Smetano stepete po navodilih proizvajalca in jo postavite na stran.
2. Ko je biskvit pečen, ga po želji, prerežete na pol (lahko pa tudi ne, saj je že sam po sebi neverjetno sočen) in namažete s stepeno smetano (če biskvita ne boste rezali, ga s smetano premažite po vrhu).
3. Sadje potresete po smetani in voila! Božanska, sočna, a vseeno dovolj lahka torica, je pripravljena. Pograbite vilčke, kozarce in balone, pokličite najboljše prijateljice in se odpravite pod kakšno drevo. Vsi si zaslužimo dobro voljo in veselje.
968884 10151533183201960 119250717 n

Kaj potrebujemo?

- 700 ml opranih jagod (brez pecljev)
- 50 ml BioIn naravnih chia semen
- 5 jedilnih žlic agavinega sirupa
- 1 jedilna žlica limoninega soka

Kako pripravimo?

1. Limonin sok, agavin sirup in jagode stresemo v mešalnik in na hitro zmeljemo v tekoče stanje.
2. Nato dodamo BioIn naravna chia semena in pustimo 15 minut, da se napojijo.
3. Premešamo, da dobimo popolnoma gladek puding in ga nalijemo v skodelice ter postavimo v hladilnik, da se strdi.

Ohlajenega lahko okrasimo z BioIn naravnimi goji jagodami ali z BioIn ekološkimi zdrobljenimi kakavovimi zrni.

Njamiiii, naj tekne tudi vam. :)
1016863 10151515056316960 1309369308 nMi se radi pocrkljamo s presno kumaričino juho, ki nahrani, odžeja in zadovolji prav vsako celico v telesu. :)

Potrebuješ:
~ skodelico in pol špinače/blitve ali zelene solate
~ 1 veliko kumaro
~ 1/2 skodelice vode
~ 1 jedilno žlico limoninega soka
~ 1/2 stroka česna
~ 1/4 nerafinirane morske soli (po želji)
~ 1/2 avokada
~ 2 čajni žlički BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
~ 1 jedilna žlica Pulsin grahovih proteinov
~ 1 jedilno žlico svežih, nasekljanih zelišč (koper, pehtran, koriander, tudi luštrek se odlično obnese


Priprava:
Vse sestavine, razen avokada, grahovih proteinov in kokosovega olja na hitro zmiksaj v blenderju, nato pa dodaj še te tri. Zelišča dodaj na koncu, in miksaj le toliko, da se vse skupaj dobro premeša. Prelij v krožnik, okrasi z rezino paradižnika in poišči miren kotiček. Tam bodo okusi res prišli do izraza.

S tisto polovičko avokada, ki je ostala od juhe, pa lahko pripravite presni čokoladni mousse. Se sliši prefinjeno, kaj? Saj tudi je!

Potrebuješ:
~ 1/2 avokada
~ 2 jedilni žlici BioIn ekološkega kakava v prahu
~ 2 jedilni žlici BioIn ekološkega sladkorja kokosovih palm
~ 1/4 čajne žličke vanilije v prahu
(če bo potrebno nekaj tekočine, dodaj kokosovo vodo ali riževo-kokosovo mleko:))

Vse sestavine zmiksaš v blenderju, preliješ v kozarčke in postaviš v hladilnik. Ko se bo začela oglašati lakota, sploh, tista - sladka varianta lakote, lončke vzemeš iz hladilnika in si postrežeš. Mousse lahko okrasiš z rezinami pomaranče, grenivke, z malinami ali pa čez posuješ kar BioIn goji jagodke. Vrhunsko!

Dober tek!
999508 10151497008666960 436513324 nNekaj za pod zob. Mehkega, puhastega, polnega, za obliznit vseh 10 prstkov. Če vam kakšen ostane, si jih prihranite za jutrišnjo malico. Nad njimi so navdušeni tudi najmlajši :)

Potrebuješ:
- 6 in 1/2 skodelic moke
- 1 čž nerafinirane morske soli
- 3 jž BioIn ekološkega, deviškega kokosovega olja
- 2 čž suhega kvasa
- 2 in 1/2 skodelice ovsenega mleka (rahlo pogretega)
- 1 skodelico vode (rahlo pogrete)
- Violife sir za pico, solni cvet, BioIn ekološka chia semena, BioIn ekološka konopljina semena, sezam za posip

Za kuho:
- 7 skodelic vode
- 1 jž nerafinirane soli
- 4 jž sode bikarbone

Priprava:
~ v manjši posodici zmešaš suhi kvas s toplim mlekom in pustiš počivati 10 minut.
~ v večji posodi zmešaš 5 skodelic moke in čajno žličko soli.
~ kvascu primešaš kokosovo olje in vodo. Vse skupaj primešaš mešanici moke in soli. Gneteš do gladkega. Dodatno moko dodaj le, če je testo preveč pocasto, saj mora biti precej kompaktno na otip.
~ testo pokrij s kuhinjsko krpo, naj počiva na toplem kakšno uro.
~ po eni uri, testo še enkrat dobro pregneti in ga oblikuj na manjše koščke (mi smo iz te količine dobili približno 15 kruhkov). Te postavi na dobro namaščeno površino. Naj počivajo še dodatnih 15 minut.
~ medtem, ko mali kruhki še vzhajajo, segrej pečico na 200 stopinj Celzija.
~ v večjem loncu zavri vodo, s soljo in sodo bikarbono. Ko zavre, začni "potapljat" kruhke. Vsak mali kruhek potopi v vodo za 1 minuto, nato pa odloži na namaščen pekač. Ko bodo vsi kruhki zbrani ne pekaču, čez vsakega potegni rez z nožem, ter jih posipaj z dodatki (chia semena, konopljina semena, sezam, solni cvet, nariban veganski sir,...)
~ pekač postavi v pečico in peci 20-25 minut, oz. dokler kruhki ne dobijo slastne rjave skorjice

Ko so pečeni, jih postavi na rešetko, da se malenkost ohladijo in ponudi z najrazličnejšimi zelenjavnimi namazi ter na koščke narezano kumaro, papriko, paradižnikom, olivami... Stavimo, da vas navdušijo, ker so vrhunski, še posebej pa teknejo topli! Dober tek!

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje

getresponse


Izdelava spletne strani