orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Naravni proteini

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

V Društvu za zaščito živali Ljubljana se že nekaj let trudijo javnost ozaveščati o krutih in nepotrebnih metodah testiranj na živalih v kozmetične (in medicinske) namene. Pridružujemo se njihovem pozivu k podpisu peticije za preprečitev testiranj na živalih.

 

priponka-ne-testiranjuDruštvo za zaščito živali Ljubljana z namenom osveščanja organizira predavanja na šolah in drugje, informativne stojnice, deljenje letakov, na njihovi spletni strani pa so pripravili tudi črni in beli seznam, na katerem najdete podjetja, ki še vedno opravljajo etično, moralno in znanstveno sporna testiranja, ter podjetja, ki svojih izdelkov ne testirajo na živalih. Sodelujejo tudi z najmočnejšima in navplivnejšima organizacijama na svetu, ki se zavzemata za odpravo testiranj na živalih: BUAV (British Union for the Abolition of Vivisection) in ECEAE (European Coalition to End Animal Experiments).

Kljub temu da so testiranja na živalih za kozmetične namene znotraj Evropske unije od leta 2009 (uradno) prepovedana, pa so v Evropi in pri nas še vedno na voljo predvsem izdelki, ki so testirani na živalih, saj so najmanj do leta 2013, lahko pa tudi dlje, še vedno dovoljeni trije tipi testiranj: toksičnost po večkratnem odmerjanju, reprodukcijska toksičnost in toksikokinetika.

 

Peticija PROTI testiranju na živalih v EU

Leto 2013 se približuje in kot kaže, se uresničuje črni scernarij, ki so se ga bala različna društva za zaščito živali po svetu (in mnogi posmazniki, ki močno nasprotujemo tem krutim testiranjem) in nanj opozarjala še pred sprejetjem zakona; Evropska unija namreč razmišlja o podaljšanju roka (rok bi se lahko podaljšal celo za 10 let!) za odpravo testiranj na živalih znotraj EU in tako leto 2013 ne bo prineslo konca testiranjem na živalih v Evropski uniji. Glede na močne lobije, ki so prisotni v tej industriji, je prav uresničitev žalostnega scenarija najbolj verjetna, zato vas tako Društvo za zaščito živali Ljubljana, kot tudi mi, v OrCi, pozivamo k podpisu mednarodne peticije za preprečitev testiranj na živalih in dokončno izvedbo zakona.

 

Peticijo lahko podpišete na SPLETNI STRANI. Do sedaj jo je podpisalo že več kot 168.000 ljudi.

 

Ne pozabite, da smo na koncu vedno kupci tisti, ki s svojim denarjem odločamo, kaj in koga bomo podprli. Prosimo vas, v imenu več kot 115 milijonov živali, ki vsako leto v laboratorijih umirajo zaradi nesmiselnih in etično spornih testiranj, s svojim nakupom podprite le proizvajalce z belega seznama.

 

Avtor: Diana Vlahinič
Vir: DZZZ LJ

 

Opomba: Vsi izdelki v OrCi so 100% cruelty free, torej v celoti prijazni živalim in nikoli niso bili testirani na živalih. Naša trgovina je nastala prav iz želje, da ljudem ponudimo zgolj vrhunske naravne izdelke, ki so prijazni ljudem, živalim in naravi. Več o nas: In rodila se je OrCa ...

 

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani