orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Naravni proteini

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...



logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

vitcproducts 74ab450b 14c8 4d06 9c90 2be48f93f435

Kolagen še vedno nadaljuje svoj veliki vzpon in ostaja trend v svetu nege kože, pogosto pa ga najdemo tik ob boku svojega tesnega prijatelja: vitamina C. Zakaj? Preprosto zato, ker lahko ta popularni dvojček deluje skoraj kot časovni stroj - z njuno uporabo lahko "zavrtimo nazaj čas" in upočasnimo proces staranja kože ter spodbudimo nastanek bolj svežega in mladostnega videza kože! Jaz sem za! :)

Verjetno vsaj delno veste kaj kolagen je, ne vem pa ali veste tudi kako deluje ali kaj lahko naredi za vašo kožo. V nadaljevanju bomo razčistili točno to in se dotaknili tudi pomembne povezave v negovalni rutini kože: povezave vitamina C in kolagena. 

 

Kaj je kolagen?

Kolagen je beljakovina, ki je naravno prisotna v naši koži in koži vseh sesalcev. Na biološkem nivoju nudi strukturno podporo kožnemu tkivu in je odgovoren med drugim tudi za elastičnost naše kože oz. z drugimi besedami, koži daje maso (gostoto) in teksturo.

Kolagen naša telesa naravno proizvajajo sama, toda s staranjem začnemo proizvajati vse manj in manj kolagena. Kot rezultat naša koža izgubi čvrstost in prožnost in je veliko bolj občutljiva tudi na zunanji stres, gubice pa zato postanejo bolj globoke in izrazite.

V kombinaciji z naravnim upadom nastanka kolagena pa se začnemo soočati tudi z učinki komulativne izpostavljenosti poškodbam, kot je npr škoda, ki jo povzročijo poškodbe od sonca.

To je eden najpogostejših dejavnikov, ki povzroča propad kolagena v koži in starejši kot smo, večjo komulativno poškodbo ima naša koža, zato je zelo pomembno, da poskrbimo za dnevno zaščito kože z naravno SPF zaščito skozi celo leto. 

Tudi kajenje lahko poslabša stanje naše kože, saj tvori encime, ki uničujejo kolagen in upočasnijo proizvodnjo kolagena v obstoječih kožnih celicah (zato pravimo, da kajenje močno postara kožo). 

Obstaja torej več dejavnikov, ki vplivajo na to, da začne kolagen sčasoma v naši koži upadati. Kaj je rešitev? Najprej, da poskrbimo, da zmanjšamo poškodbo kolagena kot drugi korak pa, če želimo s staranjem ohraniti gladko in elastično kožo, podpremo nastanek kolagena tudi z zunanjo podporo koži

 

Kako izgleda upad kolagena?

Izguba kolagena se navadno kaže kot postopna sprememba v teksturi tvoje kože, kot npr: povešanje kože, vidni učinki gravitacije na koži, okoli čeljustne kosti in oči ter upadanje kože na licih. 

Tudi globlje gube kože kažejo, da vam primanjkuje kolagen. Ko so prisotne zdrave ravni kolagena, bodo gube na obrazu videti manj globoke (bolj povšinske) in bolj gladke. Ko nimate dovolj kolagena, bodo gube videti globje in bolj bodo izrazite. 

 

Kakšno povezavo ima vitamin C s kolagenom?

Vitamin C ni sestavina, ki bo v kožo neposredno dostavila več kolagena, vendar pa bo vitamin C spodbudil in podprl proizvodnjo kolagena, da bo telo na podlagi vaše edinstvene kemije kože lahko proizvedlo toliko kolagena, kot je le to mogoče.

Vitamin C ima močne antioksidativne lastnosti, zato lahko prepreči oksidativno poškodbo kože. Ne pozabite, da je oksidativna poškodba kože povezana z zmanjševanjem in poškodbami kolgenskih zalog na celični ravni in nastane običajno tudi kot posledica izpostavljenosti soncu.

Vitamin C pa lahko zaščiti dermis kože pred to oksidativno škodo, kar pomeni, da zmanjša razgradnjo kolagena. Vidite to izjemno povezavo in zakaj kolagen in vitamin C tako dobro sodelujeta skupaj? :)

Čeprav kolagen in vitamin C nista neposredno povezana, pa imata močno posredno povezavo. Prisotnost vitamina C je dejansko lahko odločilni dejavnik pri tem, ali ima vaša koža znake upadanja kolagena ali ne. 

 

Izdelki z vitaminom C za podporo kolagena

100% Pure je prav z mislijo o močni povezavi vitamina C in kolagena razvil nekaj izjemnih, targetirano usmerjenih naravnih izdelkov, ki bodo podprli nastajanje kolagena v koži. 

Pomagajo lahko tudi pri krepitvi naravno prisotnih zalog kolagena v koži, kajti s pravo zaščito bo vaša koža dejansko lahko še naprej proizvajala dovolj kolagena, čeprav se boste starali.

Eden od teh izjemnih artiklov je 100% Pure vitamin C maska, ki je močan, super koncentriran, spodbujevalec nastanka kolagena, z znanstveno podprto formulo, za katero se je ekipa izjemnih strokovnjakov pri 100% Pure izjemno potrudila pri samem razvoju. Vitamin C, ki je prisoten v tem izdelku, deluje na celični ravni, da pomaga pri obnavljanju in kože in preprečevanju upadanja kolagena.

Vitamin C v naši koži je ključnega pomena za sintezo kolagena, zato ta izdelek prinaša aktivni odmerek vitamina C, ki je namenjen absorpciji v najglobljih plasteh povrhnjice.

Formula vsebuje tudi izvleček camu camu-ja, grma, ki raste v amazonskem deževnem gozdu in vsebuje visoko vsebnost vitamina C, tej formuli pa je dodan, ker še poveča antioksidativne prednosti tega že tako izjemnega izdelka. 

Svetlo oranžna barva izvira iz izvlečka kurkume, ki deluje proti vnetju na koži obenem pa kožo posvetli.

To je neverjeten izdelek, ki bo res podprl naravno sintezo kolagena; odličen je za vse, ki želite kožo regenerirati ali vse tiste, ki se želimo izognit prezgodnjim znakom staranja kože.

Drugi izjemni izdelek pa je naš originalni Vitamin C serum, ki vsebuje lahko in stabilno različico vitamina C v kombinaciji s pomirjujočim gelom aloe vere, ki dostavi vlago v kožne celice.

Naš multivitaminski serum in maske, ki prav tako vsebujejo vitamin C in pa so idealen dodatek k nočni negi kože. 

Vitamin C deluje najbolj intenzivno, če ga kombiniramo z drugimi vitamini in negovalnimi rastlinami, zato so pri 100% Pure sestavili sinergijske formule, ki omogočajo, da vsaka posamezna sestavina zasveti kot največja zvezda - kar se bo poznalo na vaši koži! :) 

Ko vam bo naslednjič nekdo rekel, da potrebujete kolagen, mu vsekakor pripravite mini lekcijo tudi o vitaminu C – kot vidite, ni namreč nujno, da dejansko potrebujemo kolagen, morda potrebujemo le še malo vitamina C! :)

 

Želim vam lepe pomladne dni in čudovito sijočo kožo!

Diana Vlahinič

  

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani