orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

kolagen

 

Ali so vse kolagenske maske za obraz enake?

Kratek odgovor je: ne! In tudi sestavine, ki se običajno nahajajo v kolagenskih maskah, katere večinoma najdeš na poličkah komericalnih drogerij, bi te znale presenetiti. In žal ne pozitivno! :/

V zadnjih letih so lepotne navdušenke in navdušenci povzdignili kolagen skoraj do kultnega statusa.

Kolagenske maske za obraz se oglašujejo skoraj kot čudežne, saj naj bi iz obraza izbrisale znake staranja, kožo pa poživile – vsaj tako trdijo lepotni influencerji širom sveta! :)

Danes bomo pogledali kaj je prava resnica; in za začetek lahko rečem le: niso vse kolagenske maske za obraz enake!

Beseda kolagen na sprednji strani embalaže ali plačan influencer, ki jo predstavlja na enem od socialnih omrežij, še ne pomeni, da je maska dejansko vredna in zaslužna takega pompa. Ali nakupa.

Kar je v resnici potrebno storiti je, da podrobno pogledamo vsako posamezno sestavino maskeše posebej je to pomembno, ko govorimo o izdelkih s kolagenom!

Poduči se tudi o filozofiji same znamke in sestavinah, ki jih dotiči proizvajalec uporablja in predvsem razmisli ali se to, kar proizvajalec uporablja v izdelkih sklada s tvojimi lepotnimi, in predvsem moralnimi, prioritetami. 


Živalski kolagen … na tvojem obrazu?

Resnica je, da večina kolagenskih mask na tržišču vsebuje majhne količine živalskega kolagena (v kombinaciji s kopico drugih vprašljivih sestavin).

Pogosto boš kolagen našel/a v kombinaciji s težkimi silikoni; poceni polnili, za katere je znano, da lahko mašijo pore in naredijo kožo pusto in dehidrirano. 

Druge nezaželjene sestavine v večini kolagenskih mask vključujejo sintetične konzervanse, vključno s kancerogenim formaldehidom in parabeni, ki lahko vplivajo na hormonska neravnovesja. 

Vse to je nato običajno združeno s potencialno kancerogenimi, sintetičnimi parfumi ter živalskimi sestavinami, kot sta želatina in polžev sluz (ki je trenutno korejski lepotni trend). Jaz pravim: ne, hvala.

Zato, čeprav se morda na prvi pogled zdi, da imaš veliko možnosti, ko govorimo o izbiri kolagenskih mask za obraz, je resnica, da številne formule enostavno niso dovolj ljubeče do kože, da bi bilo zanje vredno zapravljati denar. 

Zdaj, ko smo spoznali malo več resnice o izvoru in kvaliteti kolagenskih mask za obraz, pa je treba priznati, da je kolagen z razlogom dobil tako kulten status! 

Tudi jaz z veseljem uporabljam kvalitetne, naravne izdelke, ki ne vsebujejo živalskih izločkov ali sintetičnih sestavin in občudujem efekt, ki ga naravni izdelki pustijo na moji koži!

Pravim le, da bodi pozorna na to kakšne izdelke boš izbral/a. Zaradi sebe in svoje kože, svojega zdravja in zaradi živali. 

Kolagen, ki je pridobljen odgovorno in je kombiniran z drugimi rastlinskimi sestavinami, ima resen potencial, da močno izboljša tvoj vsakdanji režim lepotne nege – in posledično videz tvoje kože! :)

 

kolagen maska

 

Zakaj so kolagenske maske za obraz tako zelo popularne?

Z redno uporabo visoko kvalitetne kolagenske maske za obraz lahko obnoviš strukturno integriteto svoje kože. 

Do štiridesetega leta namreč izgubimo približno 15% svojega naravnega kolagena; to pomeni, da koža postane manj elastična in manj čvrsta, kar vodi v videz in občutek uplahnele kože.

Če svoji koži dodaš kolagen, lahko pomagaš povečati vsebnost kolagena v koži, zato bo ta bolj napeta, čvrsta in zglajena.

 

Maska pa je še posebej uporaben način za dovajanje kolagena, saj prekrije celotno povrišno kože obraza, olajša absrobcijo in zmanjša izhlapevanje.

S pogostim nanašanjem visoko kvalitetne kolagenske maske lahko preprečimo oksidativne poškodbe UV žarkov in drugih zunanjih stresorjev, kot sta onesanženje in topična uporaba toksičnih kemikalij. 


Zakaj pri 100% Pure uporabljajo le rastlinske gradnike in ne živalskih virov kolagena?

Kadar govorimo o izbiri vrste kolagena, si lahko prepričan/a, da obstaja veliko ne-živalskih metod za podporo kolagenskih zalog v tvoje kože.

Obstajajo tudi močne veganske sestavine, ki spodbujajo naravno proizvodnjo kolagena. Veganski kolagen lahko sinetiziramo s pomočjo modificiranih kvasovk in bakterij, ki ga oblikujemo z encimom pepsin, ki pomaga soblikovati formulo v molekule kolagena, ki posnemajo živalski kolagen. 

Najdeš lahko tudi izdelke za kožo, k vsebujejo rastilnski silicij, ki deluje tako, da pomaga obnoviti poškodovan kolagen in zaščiti tvoje kožne celice pred bodočimi poškodbami. 

Kljub temu pa se ti ni potrebno odločiti za zelo drage veganske alternative, če pa lahko uporabiš rastlinske spodbujavalce kolagena, ki lahko naravno izboljšajo čvrstost in elastičnost kože. 

 

Vitamin C in kolagen

Ena od najbolj pomembnih sestavin, ki jo lahko uporabiš za spodbujanje nastanka kolagena je vitamin C, ki deluje na celični ravni, da sproži razvoj novega vezivnega tkiva in kolagenski predhodnikov, aminokislin. 

Brez vitamina C naše telo ne more sintetizirati kolagena. To pomeni, da kar lahko izgleda kot pomanjke kolagena je dejansko lahko pomanjkanje vitamina C. Še več – vitamin C je močan antioksidant, ki tvojo kožo ščiti pred poškodbami prostih radikalov, ki pa so prvi in največji vzrok za razgradnjo kolagena. 

Vitamin C deluje skupaj s protivnetnim ginsengom v naši Ginseng kolagen boost maski, katera močno na zmanjšanja rdečico in velikosti por, obenem pa posvetli in očvrsti dermis. 

Zadnja, novejša 100% Pure kolagenska maska pa je super koncentrirana Kolagen boost sheet maska, ki združuje vitamin C z rastlinskim retionolom. Podobno kot vitamin C, retinol spodbuja nastanek kolagena, saj poveča obnovo kožnih celic – lahko stimulira nastanek kolagena in resno izboljša videz fotopoškodovane, starane in zrele kože.  

Obe naši cruelty free formuli za krepitev kolagena, delujte na učvrstitev kože in zgladita zgodenj razvoj gubic in gub. Obe maski, ki sta narejeni izkjučno iz rastlinskih sestavin, učinkovito delujeta tako, da okrepita celično matrico kože in tako dosežeta bolj gladek in čvrst dermis. 

Za razliko od številnih drugih kolagenskih mask za obraz na trgu danes, pa naši maski ne vsebujte potencialno nevarnih sintetičnih polnil ali hormonskih motilcev

 

Je tudi tvoja zanimanje vzbudila mistika kolagena? :)

Če te zanima kako še okrepiti nastanek kolagena, poišči izdelke ali prehranska dopolnila, ki pomagajo okrepiti nastanek kolagena v telesu in dodaj tudi vitamin C s počasnim sproščanjem, saj je pomanjkanje kolagena v telesu lahko simptom pomanjkanja vitamina C.

In privošči si kakšno kvalitetno, naravno masko, ki bo dodatno učvrstila tvojo kožo :)

 

Diana Vlahinič, TCM
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine
www.or-ca.si

 

 

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani