orca facebook

Novosti

Izdelki v akciji

Darilni boni

Naravni proteini

Čaji in tinkture

Ne spreglejte ...logo_dzzz-lj_dolg

banner krzno 1

Pollen count warning Six plants hay fever sufferers should avoid as high counts continue 1117965Pomladno-poletni meseci nekaterim ljudem ne prinesejo le težav z alergijami na sonce, temveč tudi druge alergije, med katerimi je trenutno najbolj aktualna: seneni nahod oz ti. alergijski rinitis, ki nastane kot posledica alergije na cvetni prah ali pelod trav in drugih rastlin. 

Alergijski rinitis oz. seneni nahod spremlja kup zoprnih simptomov kot so:

- kihanje 
- srbeč in/ali zamašen nos 
- srbeče in pekoče oči 
- izcedek iz nosu 
- solzenje 

Možen je tudi dražeč kašelj, spremlja pa nas lahko tudi utrujenost in razdraženost ter občutek zatečenega grla. 

To si sicer simptomi, ki spremljajo tudi prehlad, a glavna razlika med prehladom in senenim nahodom je, da slednji traja dlje časa (dlje kot 10-14 dni), težave pa so običajno bolj izrazite, ko ste zunaj. 

 

Kako si naravno pomagati pri težavah povezanih s senenim nahodom?

Z naturopataskega stališča so te težave povezane z deficitom črevesja (kjer je sedež imunskega sistema) in jeter (po tradicionalni kitajski medicini se namreč ravno v času pomladi nahajamo v času elementa jeter oz. lesa). 

Ključno zato je, da svoje črevesje okrepite z zdravo hrano (predvsem rastlinsko) in kvalitetnimi ter primerno izbranimi probiotiki

Vsekakor svetujem tudi krepitev jeter, s standardiziranim izvlečkom pegastega badlja ali kurkumo ter ponovno, zdravo hrano. Poskrbite tudi, da še vedno dodajajte vitamin D3 - da, kljub soncu, ki nas razveseljuje zadnje dni. :)

 

KVERCETIN KOMPLEKS 

Bolj specifično oblikovana pomoč, za težave s senenim nahodom, pa je tudi KVERCETIN KOMPLEKS, ki ga priporočamo kot naravno pomoč pri senenem nahodu, histaminsko odvisnih alergijah, vnetjih in okužbah.

Kompleks nudi odlično pomoč pri skoraj vseh vnetnih in alergijskih težavah, vključno s senenim nahodom, artiritsom, lupusom, prehranskimi alergijami (seveda se je potrebno alergeni hrani vseeno v celoti izogibati!), ekcemih in luskavici. Zakaj je tako učinkovit? 

Vsebuje KVERCETIN, ki je eden od bioflavonoidov s protivnetnimi, antioksidantnimi in antihistaminskimi lastnostmi. Bioflavonoidi krepijo tudi stene kapilar in s tem pomagajo preprečevati pajakaste vene/žile, varikozne vene in modrice. Delujejo tudi protivnetno, saj deaktivirajo encime, ki povzročajo vnetje. 

V kompleksu se nahaja tudi vitamin B5, ki pomaga sprostiti energijo iz hrane ter pomaga pri produkciji protiteles, ki nam pomagajo v boju proti okužbam. B5 je poznan tudi kot antistresen vitamin, saj neguje nadledvične žleze, pomaga pa nam do boljšega spomina in je lahko v pomoč tudi pri vnetnih stanjih, kot je npr. artritis. 

V kompleksu se nahaja tudi izjemen encim BROMELAIN, o katerem smo že veliko pisali. Pomaga izboljšati presnovo beljakovin, deluje močno protivnetno, v nekaterih primerih lahko deluje kot naravani antibiotik, nudi pa tudi dobro celično zaščito.

Kompleksu sta dodana sta tudi C vitamin s počasnim sproščanjem in acerola, ki krepita imunski sistem, vitamin C pa deluje tudi naravano antihistaminsko in nudi antioksidantno zaščito. 

Kopriva, ki je prav tako dodana tej čudoviti mešanici deluje antihistaminsko in protiventno ter tudi naravno protibolečinsko. 

Kamlilica se preučuje in uporablja že tisočletja v ljudski medicini, znana je bila že med starimi Egipčani, Rimljani in Grki. Ima naravne protivnetne lastnosti, ki pomagajo pri okužbah in zmanjšajo zabuhlost pod očmi, ki je pogosto prisotna pri senenem nahodu. Deluje tudi antihistaminsko, zato dodatno pomaga pri senenem nahodu in drugih histaminsko odvisnih alergijah. Pomaga tudi izboljšati prebavo in umirja morebitne želodčne krče, sindrom razdražljivega črevesja, napihovanje in slabo prebavo.


KVERCETIN KOMPLEKS je preverjeno odlična naravna pomoč pri senenem nahodu in vseh histaminsko odvisnih alergijah ter vnetjih. V kolikor uživate zdravila ali imate kakršnokoli diagnozo, se pred uživanjem kvercetin kompleksa posvetujte s svojim zdravnikom.

 

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo na mailu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko telefona 01 23 21 655 (trenutno od 09.00h - 16.00h ure).

 

Ostanite zdravi!

Diana

Brezplačna dostava

dostava

Prijava uporabnika

 x 

Košarica je prazna

Iskanje


Izdelava spletne strani